Designbyrå henter tidligere Schjærven-sjef til å lede ny satsing: - Vi blir en bedre partner

Dermed snur Anders Waage i døra i Aller Media-selskapet Oculos.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det ble et kort opphold i Oculos for den tidligere sjefen i reklamebyåret Schjærven, Anders Waage. Etter bare seks måneder i stillingen i det Aller Media-eide byrået, forsvinner Waage til Designit. Der får han ansvaret for å lede satsingen på kundeopplevelser i Nord-Europa og det i ny rolle som sjef for kreative markedsføringstjenester i Norden.

- Det var ikke noe som var galt med jobben i Oculos, og jeg trivdes både med folkene og oppgavene der. Men så dukket det opp en veldig spennende henvendelse fra Designit med tilbud om en internasjonal stilling og ansvaret for å utvikle et nytt forretningsområde. Det var en sjanse jeg ikke ville la gå fra meg, sier Waage til Kampanje.

Den nye satsingen fra Designit kommer i kjølvannet av oppkjøpet av amerikanske Rational, et selskap som tilbyr løsninger for digitale kundeopplevelser og kjøpsprosesser, og som i dag er en del av Designit. Designit har røtter i Danmark, men har marked i Europa, Asia og Nord-Amerika og teller i dag 670 ansatte på tvers av 17 kontorer.

- Jeg er overbevist om at det er til fordel for kunden å jobbe med en partner som kan bidra i hele verdikjeden fra innovasjon til lansering og forvalting av kundeopplevelsen. Vår ambisjon er å være ledende på dette området, og jeg gleder meg til å bidra sammen med talentfulle og kompetente kolleger på tvers av kontorer og markeder i Europa, sier Anders Waage om sin nye rolle.

- Blir du lenger enn et halvt år i Designit?

- Ja, det er i hvert fall mitt mål, så lenge Designit vil ha meg da, smiler han.

Les også: Schjærven mister konsernsjefen – blir strategidirektør i Aller-byrå

- Ambisjon om å vokse fort

Niklas Mortensen, som er administrerende direktør i Designit i Norge, sier de «ser en åpenbar merverdi for våre kunder i å kunne følge prosjektene lenger enn det selskapet gjør i dag».

- Med ansettelsen av Anders kan vi jobbe mer helhetlig og være en bedre partner for kundene gjennom hele prosessen, sier han.

- Hvor stort kan dette nye forretningsområdet bli?

- Målet er at det skal utgjøre en vesentlig del av omsetningen vår etter hvert. Det er i hvert fall en ambisjon om at dette skal vokse forholdsvis fort og at det skal skje både gjennom organisk vekst og oppkjøp, sier Mortensen.

Designit hadde en omsetning på over 60 millioner kroner i 2020.

Les også: Designbyrå mister tre ledere på kort tid: - Ingen tvil om at man blir berørt

- Verdiøke designtjenestene

Anders Waage og Niklas Mortensen vil ikke gå så langt som å kalle det en satsing som ligner tilbudet de tradisjonelle reklamebyråene.

- Men verktøyene er kreativitet, strategi og teknologi, men vi retter oss mer inn mot datadrevet markedsføring, sier Waage.

- Det handler om å verdiøke de tradisjonelle designtjenestene, mer enn tradisjonell reklame. Bransjen vår har vært forferdelig dårlige på å følge opp kundens behov ette at produktet eller tjenesten er lansert. Det skal vi gjøre noe med nå, sier Mortensen.

- Som et svar på konsulenthusenes satsing på design?

- Ja, de har nærmet seg designbransjen, så nærmer vi oss dem gjennom å tilby flere markedsføringstjenester

Norsk på toppen:

Teknologi- og designbyrået Designit har røtter i Danmark, men teller i dag i dag 670 ansatte på tvers av 17 kontorer. Her den norske Europa-sjefen Kjersti Lund,

Setter seg ny bærekraftige mål

I tillegg til kundeopplevelse satser de nå tungt på bærekraft. Selskapet har forpliktet seg til at minst 25 prosent av inntektene i 2021 skal komme fra prosjekter som er direkte knyttet til FNs bærekraftsmål.

- 25 prosent er bare begynnelsen. At vi nå kan støtte kundene våre gjennom hele kundereisen ser jeg som en stor fordel i arbeidet med å nå disse målene. Hos Designit har vi et iboende fokus på bærekraft. Det har vi hatt i mange år. Likevel vil vi forplikte oss ytterligere til å presse den bærekraftige agendaen, sier Kjersti Lund, Designits Europasjef og forsetter:

Som en del av denne satsingen skal stiger Pardis Shafafi i rekkene og blir Head of Sustainbility eller bærekraftssjef i Designit i Norge. Hun skal jobbe tett på Designits europeiske kontorer for å integrere bærekraft i alle byråets ledd.

- Bærekraft må være styrende for alt vi gjør, og vi jobber for å allminneliggjøre minimumsstandarder, samtidig som vi fokuserer på å utvikle relevant kompetanse og tjenester som kan hjelpe bedrifter å gjøre konkrete tiltak. For å gjøre dette har vi bygget opp et internasjonalt team bestående av mangfoldig og spesialisert kompetanse på forskjellige bærekrafts-områder, som jobber med en data-drevet og Do No Harm-ledet tilnærming, sier Shafafi.

 

Designbyrå henter tidligere Schjærven-sjef til å lede ny satsing: - Vi blir en bedre partner