Designbyrå mister tre ledere på kort tid: - Ingen tvil om at man blir berørt

- Samtidig har vi et kjempesterkt team i Oslo og på tvers av Europa, jeg er ikke så bekymret, sier byråsjef Niklas Mortensen i Designit.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

På kun litt over en måned omtalte Kampanje tre ledere som var på vei ut dørene til Designit. Guro Røberg gikk fra byrået som strategisk designdirektør for å bli innovasjonsdirektør i Ey Doberman. Christian Søgaard var Norden-sjef og global direktør for bærekraft, han gikk over til å bli administrerende direktør i NoA Consulting, mens Erlend T. Hovgaard var Business Design Director i Designit. Nå er han strategisk rådgiver og partner i Reodor.

- Det var riktig tid for dem å prøve noe nytt på, sier Niklas Mortensen, som forteller at det ikke ligger noe dramatikk i utskiftingene.

- Hvordan er det å ha så store utskiftinger på ledersiden, blir dere preget av det?

- Alle tre har vært en viktig del av oppbygningen av Designit de siste åra, særlig Christian som har løftet Designit i Norge. Det er ingen tvil om at man blir berørt. Samtidig har vi et kjempesterkt team i Oslo og på tvers av Europa. Så det er jeg ikke så bekymret for, sier Mortensen.

- Ingen forventer at noen skal jobbe livet ut i et designbyrå

I tillegg til utskiftinger på ledersiden, har det vært flere forandringer hos byrået. I begynnelsen av april slo Designit og seg sammen med deres amerikanske søsterselskap Rational.

- Vi slo oss sammen i april så nå skal dette samarbeidet bygges opp fra bunnen av i Europa, sier Mortensen.

Mortensen forteller at byrået nå starter en ny reise, ettersom Norge og verden går ut av en periode med mange permisjoner og stor usikkerhet.

- Men er denne sammenslåingen grunnen til at det har vært utskiftinger på ledersiden?

- Nei. Primærgrunnen er at alle tre har fått kjempespennende muligheter, og de skal man gripe. Det er ingen som forventer at noen skal jobbe livet ut i et designbyrå. Man må ta det ansvaret som arbeidsgiver – å heie på folkene våre og de mulighetene de får, sier Mortensen.

Designit ser for øvrig etter flere lokale og regionale oppkjøp, uten at de ønsker å røpe hvilke byråer det er snakk om.

Rene tilfeldigheter

Norden-sjef og global direktør for bærekraft i Designit, Christian Søgaard, begynner 1. august som administrerende direktør i NoA Consulting. Han har forståelse for at tre lederskifter på kort tid kan virke mistenkelig, men forteller at det ikke er noe dramatikk i hans eller Røberg og Hovgaards avgang.

- Det er helt tilfeldig. Det er tre ulike årsaker og personlige ønsker som gjør at vi forlater Designit samtidig. For min egen del ønsket jeg å lede et mindre team og være tettere på kunder, samt mer i prosjektene. I stillingen jeg har nå har det vært mer ledelse og mindre kundearbeid. Nå vil jeg være med på å bygge opp noe nytt, sier Søgaard.

- Designit er et bedre sted nå enn på mange år, så jeg føler samtidig at det er god timing. Vi gjør det bra globalt og kanskje spesielt i Oslo gjør vi det veldig bra. Det er det kontoret som gjør det best, legger han til.

Søgaard forteller at det ikke er utypisk for folk i design- og kommunikasjonsbransjen å se etter nye utfordringer når ting ser ut til å gå rett ved med det firmaet de er i.

- Det er kanskje fellesnevneren for Røberg, Hovgaard og meg selv. Vi går fra noe i designverden som er stort og etablert, til å skulle bygge opp noe nytt. Det er det mange som gjør. Man etablerer seg før man hopper av. Det er noe vi i Designit ser på noe positivt. Å starte på noe nytt, det er jo bra, sier Søgaard som er stolt over utviklingen til Designit.

Folk kommer også inn

Men folk går ikke bare ut av dørene hos Designit. Inn har Ranvir Rai kommet. Han har blitt ansatt som leder for forretningsdesign.

- Vi har bevist bygget opp en av Norges sterkeste fagmiljøer rundt innsikt og strategi, nå senest med ansettelsen av Ranvir Rai som fagleder for Business Design. Ranvirs kommersielle og akademiske bakgrunn bringer med seg en kunnskap og kompetanse til å eksekvere på business design. Dette er et fagfelt som både vi - og vår del av bransjen forøvrig - ikke har klart å ta ut det fulle potensialet av, sier Mortensen i en pressemelding.

I tillegg til at Rai er inne i varmen, er Designit i gang med å se etter noen til å fylle rollen som Business Development Director.

- Også har vi hentet et kjent firmafjes som skal lede CX-satsingen fra 1. august.

- Kan du avsløre hvem det er?

- Nei, ikke riktig enda. Men det får dere vite snart, sier Mortensen hemmelighetsfullt.

- Vi styrker bunnlinjen

Før de aller største forandringene inntraff selskapet fullførte Designit et regnskapsår. Det viser tall som Mortensen er meget fornøyd med.

- Det ser veldig bra ut. Vi har styrket bunnlinjen vår betraktelig. Topplinjen er derimot er noe ned. I fjor så utsiktene ut til at vi skulle strammes inn, men vi har har klart å kjøre et veldig thight ship, samtidig som vi har hatt fokus på å styrke de eksisterende kundeforholdene. Vi har kommet oss ganske godt ut av dette, sier Mortensen.

Bunnlinjen har gått fra én million til seks millioner etter skatt.

- Dette er et resultat av knallhard jobbing fra hele gjengen hos oss. En fantastisk innsats gjennom et spesielt og krevende år, sier Mortensen.

Her an du se alle regnskapstallene til DesignIT. Alle tall i MNOK. Mer lønnsomme designere

Designit* 2020 2019 Endring i prosent
Omsetning 61,9 67,6 + 8,4
Driftsresultat 7,6 1,1 + 591
Resultat før skatt 7,1 2,85 + 141 

Designit har avvikende regnskapsår som strekker seg fra 01.04 til 31.03.

Designbyrå mister tre ledere på kort tid: - Ingen tvil om at man blir berørt