Det svenske byrået EY Doberman inntar Norge og Behnam Farazollahi skal lede det norske kontoret. Han kommer fra stillingen som daglig leder av designfirmaet Neue Design. I tillegg blir Guro Røberg innovasjonsdirektør. Hun er tidligere strategisk designdirektør ved designfirmaet Designit i Oslo.

- Det er en ære å ha Behnam og Guro med på reisen! Vi deler den samme dristige ambisjonen, og de bringer med seg verdifulle ferdigheter og erfaringer som jeg nesten ikke kan vente med å kombinere med EY Doberman og våre kunder, sier Lisa Lindström, administrerende direktør i EY Doberman Nordics i en pressemelding.

- Jeg gleder meg til å komme i gang. Lanseringen av EY Doberman i Oslo er en av de mest spennende tingene på den norske designbransjen på flere år, og for meg en unik mulighet til å være med på å bygge noe helt spesielt. Jeg mener det er et gap mellom innovasjon, merkevare og produktdesign i Norge, og det er ingen som er bedre egnet til å bygge bro over dette gapet enn EY Doberman, sier Behnam Farazollahi.

EY Doberman ble grunnlagt i Sverige for over 20 år siden og har hatt merkevarer som Volvo, IBM, MoMA og SVT på kundelisten. Oslo-kontoret er en del av deres nordiske utvidelse, i tillegg til flere nye studioer i København og Helsinki.

Overfor Kampanje forteller Behnam Farazollahi at han ser på dette som et veldig interessant prospekt.

- Jeg har fulgt Doberman lenge, de har vært pionerer innenfor digital tjenesteutvikling i Sverige og ikke bare lagd utrolig bra produkter, men produkter som også har sterk estetisk kvalitet. Når det blir slått sammen med EY og deres innsikt og management consulting, får man to veldig spennende miljøer i ett. Det slo meg som en utrolig spennende mulighet, sier, han til Kampanje.

Byrået starter med to ansatte, men Farazollahi vil raskt være i gang med å ansette nye kollegaer.

- Vi skal være offensive i rekrutteringen fra start. Vi har ikke satt et nøyaktig tall på hvor mange vi skal bli, for det handler om å få med seg folka vi synes er best innen design, innovasjon og teknologi og med det riktige fokuset.

Ambisjonen er å utvikle tjenester som folk bryr seg om og forelsker seg i.

-  Målet er å bli en av de større studioene innen design og innovasjon ved å bygge et miljø der de ansatte kan dyrke sin faglige lidenskap. Vi skal være betydelige, både i størrelse og det vi utvikler.

Farazollahi har ledet Neue Design de siste to årene.

- Hvordan blir det å forlate Neue Design?

- Jeg sa jeg skulle utløse et potensial i Neue, og det har de virkelig fått ut. Det blir selvfølgelig vemodig og kjipt og forlate dem, det er en fantastisk fin gjeng og et fantastisk fellesskap som har gått gjennom mye de siste årene. Jeg forlater dem sterkere nå og ønsker dem all lyde på veien videre.