Schjærven mister konsernsjefen – blir strategidirektør i Aller-byrå

- Stillingen som konsernsjef har ikke vært noen mål i seg selv, sier Anders Waage.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det er endringer på gang i et landets største kommunikasjonskonsern, Schjærven. Mangeårige toppsjef i selskapet samt leder av reklamebyrået Schjærven, Anders Waage, forlater byrået han har jobbet i siden 2013.

- Etter å ha vært i Schjærven i over syv år ønsket jeg meg videre til noe annet, uten helt å ha bestemt meg for hva. Jeg valgte da å si opp slik at jeg kunne ha en ryddig prosess rundt veien videre. Jeg var ansatt i Schjærven ut august 2020, sier Anders Waage til Kampanje.

Slik Kampanje kjenner saken var det klart at Waage hadde sagt opp allerede tidlig på vårparten og han skal heller ikke ha vært operativ i Schjærven de siste månedene. Waage sier at etter at han sluttet så har han vært styreleder i Metro Branding, samt jobbet med egne prosjekter.

- Jeg ønsker alt godt for Schjærven, og det var så klart trist å forlate så mange flinke og hyggelige folk. Jeg har hatt en spennende og lærerik tid der og er stolt over hva vi har fått til, sier Waage.

Les også: Har ledet Schjærven-gruppen i 17 år – nå gir han seg

Mister konsernsjeftittelen

I Oculos går Waage til en stilling som strategidirektør i stedet for konsernsjeftittelen han hadde i Schjærven.

- Oculos har en unik kompetanse innen personalisert kommunikasjon, og en svært relevant posisjon for annonsører som vil øke størrelsen og verdien på sin kundeportefølje, sier Waage.

- Er dette et «step down» karrieremessig?

- For min del har ikke stillingen som konsernsjef vært noen mål i seg selv. Etter å ha brukt litt tid til å tenke meg om bestemte jeg meg for at jeg ville tettere på kunder, folk, fag og teknologi. Da jeg ble invitert til å møte Toralf Waaktaar-Slokvik og flere av folka i Oculos viste det seg å være en veldig god match, både kulturelt og faglig, sier Waage.

Hos byrågruppen Schjærven sier styreleder og største eier, Ståle Schjærven, at de kun ønsker Waage det beste hos sin nye arbeidsgiver.

- Anders Waage sluttet etter å ha lagt ned stor innsats i Schjærven over flere år. Han hadde i disse årene jobbet i flere stillinger og fått økt ansvar hele veien.  Da han valgte å si opp, gjorde han det på en ryddig måte som gjorde det enkelt å drifte selskapene videre uten store endringer. Vi ønsker alle Anders lykke til videre i Oculos, et spennende selskap vi kjenner godt, sier Ståle Schjærven, som for tiden fungerer i stillingen som konsernsjef i tillegg til styreledervervet i Schjærven-konsernet.

- Stas at han ble så trigget

Toralf Waaktaar-Slokvik synes det er svært gjevt å få med seg den tidligere konserndirektøren i Schjærven Gruppen til Oculos.

- Det er utrolig stas at Anders ble så trigget av selskapet vårt, folka våre, og den nye strategien vår, at han ønsker å være med å løfte oss videre. Det er rett og slett et scoop for Oculos, sier administrerende direktør i Oculos, Toralf Waaktaar-Slokvik.

Som strategidirektør skal Waage jobbe med både strategi og forretningsutvikling i Oculos og «bruke erfaringen til å jobbe aktivt ut mot eksisterende og nye kunder.»

– Anders sin erfaring og kompetanse matcher den reisen Oculos er på. I tillegg er han rett og slett en veldig fin fyr – hel ved og en svært god leder, forteller Waakaar-Slokvik.

Oculos er en del av byrågrupperingen til Aller Media-konsernet som heter Ahead Group. Anders Waage mener byrået «har et svært spennende og relevant verdiforslag» som selskap.

- Oculos er del av en spennende konstellasjon med et stort potensial. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med både folk og kunder, samt bidra til videre utvikling av selskapet, sier Waage.

I Ahead Group ligger byråer som Hyperredink og Uniform Design og tilbyr både performance, CRM, marketing-teknologi, kreativ konseptutvikling og innholdsproduksjon.

- Her ligger det en mengde interessante oppdrag for meg å sette i gang med. I tillegg har jeg blitt tatt veldig godt imot av en hyggelig gjeng med folk, selv om jeg fremdeles kun har møtt de fleste på Teams, sier han.

Les også: Millionunderskudd i Aller-byrå

Schjærven mister konsernsjefen – blir strategidirektør i Aller-byrå