Millionunderskudd i Aller-byrå

- Fjoråret var preget av engangskostnader knyttet til fusjonen mellom OMG og Oculos, sier Ahead-sjefen.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Samtidig er det nå klart at Tom Orvei gir seg som administrerende direktør i Oculos. Selskapets driftsdirektør (COO), Toralf Waaktaar-Slokvik, konstitueres som ny leder i digitalbyrået som er en del byrånettverket Ahead Group Norway, eid av Aller Media.

- Dette er virkelig noe jeg ser frem til. Jeg overtar et unikt selskap og et av bransjens mest kompetente team. Sammen skal vi fortsette å skape sømløs, personalisert og målrettet kommunikasjon gjennom hele kundereisen, sier Waaktaar-Slokvik som har hatt flere lederroller i Oculus etter at han startet i selskapet i 2011.

Oculos ble i 2019 kjøpt opp av Aller-eide Ahead Group. Selskapet fusjonerte da det med det eksisterende datterselskapet OMG. Tom Orvei fortsatte som leder i det nye selskapet, samtidig som han gikk inn i ledergruppen i Ahead Group.

Nå takker for Orvei for seg etter å ha jobbet i selskapet i over ti år.

- Hvorfor gir du deg i Oculos?

- Det er en kombinasjon av at jeg har vært der i ti år og det har vært en lang og spennende reise som jeg er veldig glad for å ha vært med på. Så er det også et behov for å tenke litt nytt rundt strategi og retning. Vi hadde en liten distanse med tanke på hvor jeg ville dra selskapet videre med tanke på strategi og da tror jeg det var best for selskapet å fortsette denne reisen uten meg, sier Orvei.

Les også: Aller med nytt byråoppkjøp: - Sikrer oss en kongeposisjon 

- Vi er veldig takknemlige for den innsatsen Tom har lagt ned, og ikke minst for hans sterke bidrag til å utvikle ett felles selskap. Henrik Hellenes, konsernsjef i Ahead Group

- Skal heie på gjengen fra utsiden

Avtroppende sjef Tom Orvei sier han nå gleder seg til å heie på Oculos-gjengen fra utsiden.

- Oculos består av flotte, dyktige og dedikerte folk som jeg kommer til å savne utrolig mye. Sammen har vi lagt fundamentet for reisen mot å bli det ledende miljøet innen personalisert kommunikasjon i Norge, og med Toralf som leder er jeg overbevist om at Oculos kommer til å lykkes. Jeg gleder meg til å heie på hele gjengen fra utsiden, sier Orvei.

- Hva skal du gjøre nå?

- Jeg har ikke bestemt meg for hva det skal bli enda, så jeg er rett og slett åpen og ledig for nye utfordringer.

Konsernsjef Henrik Hellenes i Ahead Group sier de er veldig takknemlige for Orveis innsats.

- Vi er veldig takknemlige for den innsatsen Tom har lagt ned, og ikke minst for hans sterke bidrag til å utvikle ett felles selskap, sier Hellenes.

Millionunderskudd i 2019

Oculos økte omsetningen med nærmere 23 prosent fra 2018 til 2019, men driftsresultat endte på minus 4.9 millioner kroner i fjor. Til sammenligning var driftsresultatet på 7,3 millioner kroner i 2018.

- Har lederskifte sammenheng med årsresultatet?

- Lederskifte er en naturlig del av at Tom Orvei gjør noe annet, rett og slett. Det er ikke noen stor dramatikk i det, sier ny Oculos-sjef Waaktaar-Slokvik.

Konsernsjefen i Ahead Group sier 2019 ble preget av fusjonen mellom OMG og Oculos.

- Fjoråret for Oculos var preget av engangskostnader knyttet til fusjonen mellom OMG og Oculos. I tillegg påvirkes også resultatet fra og med 2019 av betydelige goodwill-avskrivninger som en følge av fusjonen. Det underliggende resultatet er bedre enn det som fremkommer av Proff, sier Hellenes. 

- Hvordan ser 2020 ut?

- Som mange andre i vår bransje er vi påvirket av situasjonen rundt covid-19. Oculos har merket og fortsetter å merke effekten av COVID-19, og vi jobber kontinuerlig med å tilpasse oss situasjonen, sier konsernsjefen.

Tidligere i år ble det også kjent at Per Engh Halvorsen sluttet som sjef for alle byråene i Aller-konsernet.

Oculos, etablert i 1998, har blant annet selskaper som Elkjøp, DnB, Bohus og Altibox på kundelisten.

Her ser du regnskapstallene til Oculos for 2019. Alle tall i MNOK.Øker omsetningen - men tapte millioner

Oculos 2019 2018 Endring i %
Omsetning 119,4 97,1 + 22,9
Driftsresultat - 4,9 7,3 -
Resultat før skatt - 3,5 5,6 -

Millionunderskudd i Aller-byrå