Aller-eide Ahead Group Norway kjøper CRM-selskapet Oculos, og fusjonerer det med det eksisterende datterselskapet OMG.

Det nye selskapet OMG-Oculos vil få en omsetning på rundt 200 millioner kroner og vil bli ledende innenfor sitt fagfelt i Norge, skriver Aller i en melding.

- Med Oculos og OMG under samme tak, har Ahead sikret seg en kongeposisjon innen CRM, lojalitetsmarkedsføring og performance marketing, sier administrerende direktør i Ahead Group Norway, Per Engh Halvorsen.

Ahead Group Norway er mediekonsernets eget nettverk av markedsføringsselskaper og består av byråer som Hyper, Uniform, Redink og Nova Vista.  Sammen har selskapene om lag 250 ansatte og en årlig omsetning på cirka 530 millioner kroner.

Sluker rivalen
Nå får de Oculus som nytt familiemedlem når OMG sluker rivalen og danner et av de største miljøene på CRM, automatisert markedsføring, lojalitetsprogrammer og performance marketing i Norge.

Engh Halvorsen omtaler oppkjøpet «som strategisk viktig».

- CRM og marketing automation er essensielle verktøy i en markedsføringshverdag der det blir stadig vanskeligere å kjøpe seg oppmerksomhet. Dette blir nøkkeldisipliner i det nye medielandskapet, sier han.

Oculos ble etablert i 1998, har om lag 40 ansatte og er en ledende aktør på CRM, lojalitetsprogrammer og samtykkebasert markedsføring. På kundelisten finnes kjente merkevarer som Nordic Choice Hotels, Toyota, Vitus Apotek, KID Interiør og G-Sport, for å nevne noen.

Orvei blir sjef
Tom Orvei
blir ny leder for det fusjonerte OMG-Oculos, og vil inngå i ledergruppen i Ahead Group Norway. Han har ledet Oculos siden 2015.

- Oculos har hatt gode år med god vekst, og vi har lett etter en kompatibel partner som kan gi oss større kapasitet og kompetansebredde slik at vi kan håndtere enda mer komplekse kundeprosjekter. Det har vi funnet i OMG og Ahead Group Norway, som vi tror er en perfekt match, sier han.

-  OMG har hatt veldig gode år og har sikret seg en sterk posisjon under Jørgens ledelse. Han er en av drivkreftene bak prosessen, som gjør at vi nå sikrer oss det jeg uten å nøle vil kalle en kongeposisjon på CRM i Norge. Både OMG og Hyper er så store selskaper at de trenger dedikerte ledere. Det får de nå, sier Halvorsen.