Kolonial.no droppet pitsj da de byttet fra Anorak til Pol

Anorak-sjefen sier det er trist å miste dagligvarebutikken på nett.

Publisert / Oppdater

Caroline Walø Harstad
Caroline Walø Harstad Journalist

I forrige uke kunne Kampanje fortelle at dagligvarebutikken på nett, Kolonial.no, hadde byttet ut sitt reklamebyrå Anorak med reklamebyrået Pol, som er delvis eid av Try-konsernet. Markedssjef Mari Hoftun i Kolonial.no sier prosessen rundt valget av nytt byrå ikke fulgte den vanlige oppskriften.

- Nei, vi kjørte ikke pitsj som vi pleier. Vi kontaktet Pol direkte og oppdaget at vi hadde god kjemi, sier Hoftun.

- Tidligere i uken sa dere at dere «trengte noen nye øyne som kunne utfordre oss både strategisk og kreativt». Hva var det som gjorde at Anorak ikke utfordret nok?

- Anorak har vært med oss fra starten og har vært ekstremt viktig for oss i å bygge opp merkevaren vår. Vi har hatt det utrolig morsomt sammen, sier hun.

Les også: Kolonial.no bytter reklamebyrå og lanserer ny kampanje

- Forstår at folk synes det er rart

Markedssjefen i Kolonial.no mener samarbeidet med Anorak har hatt mange høydepunkter og viser både til «fem år med utmerkelser i Cannes, One show, Eurobest, Gullblyanter og Gulltagger» og en rekke nye lanseringer som «Matbutikken i lomma» og en fysisk matbutikk i Oslo sentrum.

- Vi har laget en drøss med prisbelønnet radio og utendørs og inviterte også en Hollywood-kjendis som ga oss kjempehjelp sist og som ble sett av 5,5 millioner mennesker og som vi også fikk sølvfisk for. Anorak har vært med å ta Kolonial.no fra noe ingen kjente, til en veletablert utfordrer i markedet, sier Hoftun før hun legger til.

- Så grunnen til at vi bytter byrå nå er rett og slett fordi vi tror det er sunt med nye øyne, når man har jobbet så tett sammen i over fem år.

Les også: Kolonial gir fingeren til tidsklemma i ny reklamekampanje

Med utmerkelser som kundeprisen i Gullblyanten og seier i konkurransen «Årets markedsfører», innrømmer markedssjefen at det for utenforstående kan virke merkelig å bytte ut reklamebyrået.

- Vi forstår at folk kanskje synes det er rart at vi bytter. Anorak var vår første kjærlighet, men vi er fortsatt et forholdsvis ungt selskap. Vi har ikke jobbet med noen andre, så nå var det rett og slett på tide å utforske noe nytt, sier hun.

- Vurderte dere noen andre byråer?

- Nei.

Skiller lag:

Samarbeidet mellom Kolonial.no og Anorak opphører til tross for mange solide reklamejobber og priser. Her markedsdirektør Mats André Kristiansen i Kolonial.no og Anorak-rådgiver Janne Espevalen de nettbutikken ble kåret til Årets markedsfører for noen år siden. Foto: Eivor Eriksen.

- Størst emosjenelt tap

Anorak-sjefen Torgeir Vierdal som tidligere i dag var ute og fortalte om sine halvårstall samtidig som han tok et oppgjør med landets ubestridte reklamekonge, Kjetil Try, sier det var en trist beskjed å få fra Kolonial.no.

Les også: Anorak-sjefen går hardt ut mot Try: - Lemfeldig bruk av fakta og sterkt misvisende

- Vi har ikke for vane å miste fine samarbeidspartnere så det syntes vi alle var veldig trist. Vi har hatt gleden av å jobbe med Kolonial.no og de flinke folkene der siden oppstarten så det er et selskap som har en spesiell plass for mange i NoA Anorak. Vi er stolt av alt vi har fått til sammen. Det er veldig flinke folk i Pol så vi ønsker begge parter lykke til på veien videre. Samtidig har vi nå opparbeidet oss unik kompetanse innenfor retail og ehandel så det finnes mange muligheter der ute, sier han. 

- Tapet av Kolonial, får det mye å si for topplinjen til Anorak i år?

- Det blir et større emosjonelt og kulturelt tap enn økonomisk tap for Anorak. Bortfallet kommer ikke til å merkes på resultatene for 2020, sier Torgeir Vierdal. 

Her kan du se alle tallene til Anorak for årets første halvår. Alle tall i MNOK.Vind i seilene for Anorak

Anorak 2020 2019 Endring i prosent
Byråinntekt 31,9 27,6 + 15,6
Driftsresultat 5,5 3,0 + 83,0

Kolonial.no droppet pitsj da de byttet fra Anorak til Pol