In Sight om Rema 1000-tapet: - Opplever prosessen som uprofesjonell

Rema 1000s mediebyrå gjennom åtte år synes det er leit å miste storkunden.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Som Kampanje kan avsløre i dag, har Rema 1000 valgt å flytte mediekontoen sin til Trys nye mediebyråsatsing. Det betyr at In Sight-gründerne Geir Kjærnes og Per Hæhre mister sin største kunde gjennom åtte år. De tegnet «en ny og langsiktig» avtale med Rema 1000 ved inngangen av året, men den var altså ikke mer langsiktig enn at dagligvarekjeden allerede nå gjør endringer i byroppsettet sitt.

Kjærnes klarer ikke å legge skjul på skuffelsen sin overfor Kampanje, selv om han legger vekt på at de har samarbeidet godt i alle disse årene.

- Vi er først og fremst utrolig stolte og glade for at vi har fått jobbe med Rema 1000-merkevaren og menneskene i åtte år. Vi har vært dyktige på å holde kontinuiteten i systemet med ni forskjellige markedssjefer i denne korte perioden. Vi er stolte av produktet vi har levert til Rema 1000 og har bare fått honnør og gode ord fra Rema 1000 for det våre ansatte har levert, sier han til Kampanje.

- Ble dere invitert inn i en ny byråpitsj?

- Nei, vi ble derimot informert om at Rema 1000 ønsket å ta hånd om deler av vårt oppdrag i eget hus. Vi ble fortalt at de oppgaver de selv ikke skulle løse skulle vi få lov til å være med å konkurrere om. Samtidig har det helt siden oktober i 2017 blitt poengtert at et byråbytte ikke var aktuelt. Jeg vil gjerne få uttrykke at vi har opplevd denne prosessen så langt som uprofesjonell.

Les mer: Rema 1000 bytter mediebyrå - samler både reklame- og mediekjøp hos Try

Vi ble lovet langsiktighet og ikke minst forutsigbarhet fra markedsledelsen. Geir Kjærnes

- Ikke helt ferdigsnakket med Rema 1000

- Du sa tidligere i år at dere hadde inngått en ny og langsiktig avtale med Rema 1000. Hvordan kunne de likevel flytte på mediekontoen allerede nå?

- Ja, det er riktig at vi inngikk en langsiktig avtale. Siden vi inngikk ny avtale med oppstart 1. januar i år har samarbeidet fungert utmerket. Vi har i alle fall ikke hørt noe annet. Vi ble lovet langsiktighet og ikke minst forutsigbarhet fra markedsledelsen. Det er selvsagt leit at Rema 1000 vil gå til dette skrittet. Ingen kan jo Rema 1000s mangfoldige behov bedre enn oss, sier Kjærnes.

Han forteller at de signerte en ny toårig avtale ved inngangen av året.

- Vi har gledet oss over Rema 1000s fremganger i 2018 og sett frem i mot å fortsette det gode samarbeidet minst ut avtaleperioden frem til 2020. Vi hadde gledet oss veldig til å jobbe med sammen med Rema 1000s nye sjef, Trond Bentestuen, som med sin bakgrunn fra retail og markedsføring vil være et friskt pust i den skarpe konkurransen i dagligvarebransjen.

- Hvilke konsekvenser får dettefor In Sight og de ansatte der?

- La meg si det slik at vi ikke er helt ferdigsnakket med Rema 1000. Vi skal uansett levere et meget godt produkt frem til en fremtidig overtagelse. I det korte perspektivet vil vi selvsagt få frigjort en god del kapasitet, ikke minst i forhold til arbeidet med Remas 12 regioner, samt digital annonseproduksjon for de samme regioner. Vi har imidlertid vært forberedt på at dette kunne bli utfallet, så vi har noen spennende planer, som vil bli implementert i nær fremtid.

Rema-direktør: - Langt og godt samarbeid

Markedsdirektøren i Rema 1000 bekrefter at de med dette avslutter samarbeidet med In Sight. 

- Det stemmer at vi har sagt opp avtalen med In Sight, avtalen har hatt en gjensidig seks måneders oppsigelsestid, vi sa opp avtalen i juni, sier Per Åge Dahl.

- Geir Kjærnes sier at de ble lovet forutsigbarhet og langsiktighet fra ledelsen i Rema 1000, og at det siden oktober 2017 har blitt poengtert fra Rema 1000 side at et byråbytte ikke har vært aktuelt. Vil du svare på disse påstandene eller beskrivelsen hans av prosessen som uprofesjonell?

- Vi forholder oss profesjonelt til alle samarbeidspartnere, også her med In Sight, sier Dahl.

Han forklarer byråbyttet slik: 

- Rema 1000 har hatt et langt og godt samarbeid med In Sight. På samme måte som med alle andre samarbeid vi har evaluert det siste året, har vi vært helt nødt til å se på hva som har skjedd på mediebyråsiden også. Den fremgangen vi ser nå, eller kall det gjerne snuoperasjon, er et resultat av godt og målrettet arbeide med våre samarbeidspartnere. Det er for alle og enhver som har vært involvert i dette, noe å ta med seg av nyttig erfaring, enten det er for å finne nye samarbeidspartnere, eller forsterke de samarbeid en allerede har.

Velger ny byråsatsing:

- Det blir spennende å vokse sammen med et mediebyrå som har startet som et heldigitalt miljø, men som nå, i samarbeid med GroupM, tilbyr en fullverdig mediebyråtjeneste, sier Rema-direktør Per Åge Dahl.

In Sight om Rema 1000-tapet: - Opplever prosessen som uprofesjonell