Etter det Kampanje kjenner til har de to opprinnelige In Sight-gründerne Geir Kjærnes og Per Hæhre kjøpt ut øvrige aksjonærer i selskapet samtidig som det tegnes en ny og langsiktig samarbeidsavtale med storkunden Rema 1000. Kjærnes, som til daglig er administrerende direktør i In Sight, bekrefter Kampanjes opplysninger og sier de er godt fornøyd med å ta over eierskapet fullt og helt.

- Utkjøpet av de øvrige aksjonærene viser vår tro på In Sight-konseptet, sier han til Kampanje.

- Og du kan bekrefte at samarbeidet med Rema 1000 fortsetter?

- Det stemmer og det er vi veldig glade over. Vi ser frem til et fantastisk samarbeid også i fortsettelsen, sier han.

Fjeldheim selger seg ut
Frem til årsskiftet hadde Kjærnes og Hæhre eid rundt 40 prosent av selskapet, mens 60 prosent var fordelt på øvrige finansielle og industrielle eiere, blant annet det svenske mediebyrået Tre Kronor som torsdag i forrige uke vant «Årets Byrå» i Sverige. Mediebyrået hadde i overkant av 20 prosent av In Sight, men her skal det etter det Kampanje kjenner til, ligge et fortsatt strategisk samarbeid til grunn fremover.

Les også: Kjærnes med i nytt globalt mediebyrå-nettverk

I tillegg trer også investor og eiendomsmegler Roger Sedal og reklamemannen Tomm Fjeldheim gjennom hans investeringsselskap, Highlander ut av mediebyrået.

- Det er ikke så mye å si om det. Det er tøft og modig av Geir Kjærnes og Per Hæhre å gå videre. Det har gått brukbart, men jeg er jo ingen medierådgiver. Investeringen har vært helt OK, sier Tomm Fjeldheim.

- Hvordan hadde det seg at du gikk inn i selskapet?

- Jeg har kjent Geir Kjærnes i mange år og fikk et tilbud. De prøvde jo også å spesialisere inn mot retail, sier Fjeldheim som i mange år drev retailbyrået Fjeldheim & Partners med stor suksess.

Selger seg ut:

Tomm Fjeldheim ledet i mange år retailbyrået Fjeldheim & Partners, men solgte seg ut for noen år siden. Den siste tiden har han sittet med en liten post i mediebyrået In Sight. Foto: Eivor Eriksen

- Ikke uenige om veien videre
Fra og med 2018 blir det nå full kontroll for de to mediebyrågründerne. Geir Kjærnes skal eie 56 prosent og Hæhre 44 prosent av mediebyrået som de grunnla i 2008.

- Da vi startet In Sight spurte vi oss selv et enkelt spørsmål: «Hvis vi selv var kunde hos et mediebyrå - hvordan hadde vi da ønsket at samarbeidet fungerte?» Vi har hele tiden ønsket å drive et annerledes mediebyrå med fokus på medier som bidrar til reell vekstskaping for våre kunder, med en transparent forretningsmodell og en adaptiv tilnærming til medievalg. Utkjøpet av de øvrige aksjonærene i In Sight gir oss større handlingsrom for fornyelse og videre satsning, sier Kjærnes.

- Hva ble prisen på «buyout-en»?

- Prisingen på transaksjonen ønsker vi ikke å gå ut med, men det baserer seg på selskapets økonomiske måltall, sier Kjærnes som har lang erfaring fra mediebransjen og tv-industrien.

- Var eierne uenige om retningen videre?

- Eierne var ikke uenige om veien videre, men mange hadde vært med lenge og var på mange måter passive eiere og så ingen grunn til å la være å selge når først muligheten kom på bordet.

Satser med nye folk
Kjærnes ønsker ikke å gå bekrefte eller gå ut med navn på hvem som trer ut, men sier selskapet har lagt planene for en videre satsing.

- Nå skal det satses videre og selskapet har den siste tiden ansatt fem nye hoder. Utvidelsen skjer for å videreutvikle In Sights totale rådgivningskompetanse og vil med det kunne øke servicegraden overfor selskapets voksende kundeportefølje, sier Kjærnes.  

Samtidig er det blitt ryddet opp i staben også. De siste årene har In Sight åpnet opp for stadig flere partnere gjennom datterselskaper, men flere av disse har nå sluttet som Adina Broady Aasebø og Njål Berge.

Les også: Kjærnes henter inn Aasebø og Berge som partnere

Les også: Aasebø slutter i InSight - går til content marketing-byrå

Nå satses det nytt og byrået henter inn flere nye ansatte. En av de nye hodene i In Sight er Camilla W. Erikssen som blir ny digitalansvarlig i In Sight. Hun kommer fra Group M der hun har vært med på å bygge opp byrågruppens digitalsatsing innenfor programmatic og native. I In Sight vil hun få det strategiske ansvaret for det arbeidet som skjer innenfor fagområdene SoMe, programmatic, søk og native.

I tillegg har In Sight ansatt Ida Bryhni fra Clear Channel, Camilla Klemp som digital produsent og Tom Schou og Nils Johan Greve Lem.

Byrået har opp gjennom årene bygd seg opp til en omsetning som på det meste var en halv milliard kroner, sammen med kunder som dagligvarekjeden Rema 1000 og Reitangruppen - som de har samarbeidet med over flere år.

I tillegg er annonsører som Europris, Synsam, Propr, Vera & John og Karo Pharma med flere å finne på kundelisten. I 2016 var medieomsetningen på snaue 400 millioner kroner og overskuddet var på 3,15 millioner kroner.