Klubbleder om Viaplay-dramaet: - Vi følger spent med på utviklingen

P4-ansatte følger spent med på utviklingen i eierselskapet Viaplay som i dag legger frem det mange tror blir en redningsplan for selskapet.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist
Tobias Fredø
Øyvind Hofsrud Journalist

Som tidligere omtalt i Kampanje er det mye som står på spill for Viaplay når selskapet i dag er ventet å legge frem sine regnskapstall og det mange tror blir en redningsplan for selskapet som står i sin mest dramatiske tid noensinne. 

Les også: Viaplay starter ryddesalget - trekker seg ut av Storbritannia

Et åpent spørsmål er om selskapet klarer å krydre sin tallfremleggelse med en rekapitalisering og ny eierstruktur. Fra sidelinjen følger de ansatte i P4 med på hva som nå skjer hos morselskapet. De har allerede fått smake på krisen da Viaplay i sommer bestemte seg for at rundt 20 årsverk skulle fjernes fra Viaplay i Norge.

- Det jeg kan si er at det går bra i P4 og det har det gjort i mange år egentlig. Jeg har ikke inntrykk av at det er noe bekymring på gulvet, og jeg tror heller ikke hva som skjer med Viaplay vil ha så mye betydning for våre medlemmer, sier fungerende klubbleder i P4, Ole Jørgen Nordvik, før han fortsetter:

- Likevel følger vi spent med på utviklingen.

Han forteller samtidig at de ansatte ikke holdes i lupen omkring hva som skjer med deres eier. 

- Har dere selv fått noen oppdateringer på prosessen hos Viaplay?

- Nei, det har vi ikke fått.
 

- Må finne oss i å vente på rapporten

Kampanje har også forsøkt å få ansatte i tale fra Viaplays norske sportsavdeling, som blant annet står for Premier League-sendinger, Formel 1 og vintersport. 
 
Ingen av de Kampanje har vært i kontakt med ønsker å uttale seg om det som nå skjer hos Viaplay. 
 
- Jeg tror vi som alle andre må finne oss i å vente på kvartalsrapporten i dag, skriver Viaplay Norges sportssjef Kristian Oma i en SMS til Kampanje.
 
Oma henviser til kommunikasjonssjef i Viaplay Group, Fredrik Olimb, som heller ikke har noe å tilføye til prosessen Viaplay nå forsøker å lande. 
 
Kampanje har forsøkt å få en oversikt over hvor mange ansatte Viaplay har i Norge, men har ikke lyktes å få svar på dette før publisering.
 

Schibsted tause om utviklingen

Tidligere i dag kunne Kampanje fortelle at styret i Viaplay jobber med en rekapitalisering og er i diskusjoner med hovedaksjonærene. Blant dem finner man også Schibsted, som ifølge medieanalytiker Markus Borge Heiberg i SEB, må ha «ha en veldig god forklaring» om de ønsker å kjøpe seg opp i selskapet i en eventuell emisjon.
 
Han tror det mest sannsynlige utfallet er at det norske mediekonsernet ikke tar en større posisjon, men står ved sin investering og skyter mer kapital inn i selskapet for at posisjonen de allerede har ikke skal bli utvannet.
 
- Det kan være at denne emisjonen blir satt på ett nivå som gjør at man blir helt vannet ut om man ikke er med og benytter seg av rettighetene, men man kan også selge de eventuelle tegningsrettighetene, sier Heiberg til Kampanje.
 
Schibsted er per dags dato nest største aksjonær i Viaplay med 10,3 prosent av aksjene. Schibsted har ikke ønsket å kommentere den pågående prosessen hos Viaplay i lys av onsdagens kvartalsutsettelse. Ifølge Nasdaq Stockholm kan Viaplay stå i fare for å motta bøter om de ikke legger frem sine kvartalstall innen utgangen av torsdag.
 

Klubbleder om Viaplay-dramaet: - Vi følger spent med på utviklingen