Norsk betal-TV-topp slutter i Viaplay: - Har fått en veldig spennende mulighet

Tidligere TV 2-direktør Glenn Uthaug sier opp sin stilling i Viaplay. Etter nyttår blir han sjef for innholdsforhandlingene til Telenor.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Viaplays partneransvarlig på TV-siden, Glenn Uthaug, har sagt opp sin stilling i den kriserammede strømmegiganten. Onsdag morgen ble det blant annet kjent at Viaplay nok en gang måtte utsette sin resultatpresentasjon.

Uthaug sier til Kampanje at han slutter i forbindelse med en ny jobb i Telenor-konsernet.

- Jeg sa opp jobben i Viaplay i midten av august og har vært i dialog med Telenor en tid. Nå gleder jeg meg veldig til å begynne i Telenor på nyåret, sier Glenn Uthaug til Kampanje.  

Uthaug kom til Viaplay som salgsdirektrør i Viasat i Norge. Viasat er i dag blitt døpt om til Allente og eies i felleskap av Viaplay og Telenor. De siste årene har Uthaug jobbet i Viaplay som partneransvarlig på distribusjonssiden og dermed er den som sikrer at Viaplays TV-innhold og strømmetjeneste er å finne i TV-pakkene og i TV-tilbudet til de store distributørene som Telenor, Telia og Altibox.

Nå blir han selv en del av distribusjonsbransjen og det som sjef for innholdsforhandlinger i Telenor Norden.

- Jeg trodde ikke Telenor skulle drive med innhold?

- Telenor kjøper mye innhold fra kringkasterne. Innhold er en viktig del i Telenors kundeforslag i forhold til å kjøpe TV- og strømmetjenester. Det kan være lineære TV-kanaler og strømmetjenester som TV 2 Play, sier Uthaug.

Les også: TV 2-topp til Viasat

- Noen av de største Telenor-avtalene

Uthaug erstatter Jakob Hammerstedt som er den som har ledet Telenors teamet på tvers av Sverige og Norge. Hammerstedt gikk for en stund siden til en annen rolle internt i Telenor.

- I forbindelse med dette og etableringen av Telenor Nordics besluttet vi å ytterligere styrke teamet og ansvarsområdet på tvers av hele Norden, sier Fidjeland.

I sin nye jobbe skal Uthaug rapportere til Senior Vice President - Customer & Commercial Telenor Nordics, John Sebastian Schmidt Slørdahl. Helt på toppen der igjen sitter Telenors Norden-sjef, tidligere finansdirektør og Asia-sjef Jørgen Rostrup som i fobindelse med en lederrokkering i telegiganten kom hjem til Norge. Telenors informasjonssjef sier Uthaug vil jobbe tett med TV-sjefene i Telenor.

- Glenn Uthaug vil jobbe med våre TV-ledere i alle de nordiske landene. Disse innholdsavtalene er noen av de største avtalene Telenor gjør, så Glenn vil også jobbe tett med toppledelsen i Norden, sier Fidjeland.

- En veldig spennende mulighet

TV-sjefene i Telenor i dag er Ric Brown som leder divisjonen der TV inngår i Norge. I Sverige er det June Solbekk som leder enheten der TV inngår, og i hennes enhet er Erik Linde leder bredbånd og TV. I Danmark tilbyr Telenor bredbånd, men har ikke TV-satsning på linje med Telenor i Sverige og Norge.

- Denne jobben er en veldig spennende mulighet for meg og som alle som er i mine sko ville siklet på, Glenn Uthaug.  

- At du slutter i Viaplay henger det også litt sammen med nedbemanningen og alt det andre som skjer i selskapet?

- Nei, det er ikke det som er grunnen. Omstillinger skjer fra tid til annen i mediebransjen og det er noe jeg har vært med på før. Men mediebransjen er også en veldig tilpasningsdyktig bransje. Men det er ikke det som har vært avgjørende. Det er muligheten og posisjonen jeg nå får i Telenor, sier Uthaug.

Jobbet lenge i TV 2

Glenn Uthaug er en traver i mediebransjen og var lenge del av TV 2. Uthaug begynte i TV 2 siden 1998 og var administrerende direktør for flere av TV 2s nisjekanaler frem til et godt stykke ut på 2010-tallet før han gikk over til å ha salgsansvaret for betal-TV-kanalene til TV 2-gruppen. Etter at han sluttet i TV 2 har Uthaug vært i Viasat og Viaplay-systemet.

- Det er spennende tider i Viaplay for tiden eller?   

- Ja, det har det absolutt. Jeg har fått lov til å være med å sette preg på distribusjonsstrategien til Viaplay, og vært med på å bygge opp et forretningsområde som både har gjort det bra og som gjør det bra, sier han.

- Hvordan er stemningen i Viaplay akkurat nå?

- I og med at jeg er på vei ut og allerede har en lilletå på vei inn til Telenor så må nesten andre i Viaplay svare på det, sier Uthaug.

Norsk betal-TV-topp slutter i Viaplay: - Har fått en veldig spennende mulighet