Skal vi danse-finale løfter nett-tallene til TV 2 til rekordnivå: - Denne helgen var en perfekt storm

TV2.no hadde søndag sin beste dag noensinne og ypper seg med de tre største. - Det som blir spennende å se på, er om de vil ha samme resultater fremover, sier nyhetsredaktør i Dagbladet.

Publisert / Oppdater

Bror Remen
Bror Remen Journalist

Søndag hadde TV 2 sin beste dag noensinne, målt i unike brukere. TV2.no hadde søndag hele 1.820 000 unike brukere. Det er vesentlig bedre enn de siste rapporterte persontallene for andrekvartal som var på 884.000 selv om tallene ikke er helt sammenlignbare.

TV2.no-sjef, Derek André Bjølgerud, forteller at TV2.no de siste månedene har opplevd betydelig større trafikk. Dette tror ikke Bjølgerud er tilfeldig. 

- Denne helgen var vel en perfekt storm. Finalen av «Skal vi danse» og «Forræder» gjorde at det kom mye trafikk. Samtidig har vi dekket finalefestene på lik linje med konkurrenter som VG og Dagbladet. Vi har hatt en veldig stor vekst gjennom høsten og har merket en 15 til 25 prosent vekst i høstmånedene. Dette skyldes i stor grad vekst på nyhetsjournalistikk og breaking news, sier Bjølgerud.

At «Skal vi danse» er med på løfte tallene til TV 2 sist uke, er ikke unaturlig. Tidligere i dag kunne Kampanje skrive at 650.000 seere fikk med seg finalen og mange oppfordres av programlederne Helene Olafsen og Anders Hoff til å gå inn å stemme på TV2.no. Ukestallene til TV2.no for sist uke endte på 1.217.000 og TV2.no ypper seg med de tre største, VG, NRK og Dagbladet (se tabell i bunn av saken). 

- Noe av sidevisningene kommer fra dette, ja. På unike brukere er dette mange av de samme som leser det øvrige innholdet vårt, sier Bjølgerud. 

Les også: 650.000 så Cengiz Al vinne «Skal vi danse»

Når en deltager i «Skal vi danse» ser en TV 2- mikrofon komme mot dem, så skal de ikke oppleve at det er en arbeidsgiver eller en PR-rådgiver. Derek Bjølgerud, TV 2

- Skal behandles som nyheter

Derek Bjølgerud i TV 2 fremhever at selv om flere av konseptene de dekker journalistisk er under TV 2- paraplyen, så skal TV 2 produsere seriøs og objektiv journalistikk.

- Vi er nøye på at dette skal behandles som nyheter, ikke promotering av TV 2 sine konsepter. Når en deltager i «Skal vi danse» ser en TV2- mikrofon komme mot dem, så skal de ikke oppleve at det er en arbeidsgiver eller en PR-rådgiver. De skal se en journalist, sier Bjølgerud.

I år bestemte TV 2 seg for å rekruttere 30 nye medarbeidere, og å satse mer på digitalisering. Målet var å doble brukertallene på TV2.no opp fra fjorårstallene på 840.500 og dermed passere NRK og Dagbladet og innta andreplassen bak VG. Bjølgerud mener alle ansettelsene har bidratt til å styrke og spisse deres satsinger på breaking news, underholdning og sport. 

- Det som er en underliggende trend, er at vi leverer betydelig mer innhold som er tilpasset digitale flater. Opprettelsen av breakingsenteret har blant annet gjort at vi kan være raskere ut med nyheter, sier Bjølgerud. 

Nye persontall kommer senere denne uken og da vil det komme frem om TV2.no karer å vokse på de offisielle persontall-målingene.

Les også: TV 2 skal doble trafikk og omsetning med ny nettsatsing - sikter mot 500 millioner kroner i inntekter 

- Øker trafikken:

TV2.no-sjef, Derek André Bjølgerud, forteller at TV2.no de siste månedene har opplevd betydelig større trafikk

Større enn Dagbladet.no for første gang

Nyhetsredaktør i Dagbladet, Frode Hansen, som også satser knallhardt på breaking news er ikke overrasket over at TV 2 har fått mye trafikk sist helg. Han legger ikke skjul på at nyhetsorganisasjoner som TV2 og NRK gjør det særlig bra i helgene takket være deres underholdningsprogrammer. 

- Det er å forvente at TV 2 og NRK får økt effekt når de produserer populære konsepter som samler folk i hele landet. Konsepter som «Skal vi danse» og «Maskorama» skaper oppmerksomhet, sier Hansen.  

Nyhetsredaktøren i Dagbladet understreker at de også dekker disse programmene redaksjonelt. Men han er ikke bekymret for at TV2.no fikk mer trafikk enn Dagbladet.no på søndag. Ifølge MBL-målingene var TV2.no større enn Dagbladet.no for første gang på én enkeltdag. Dagbladet.no hadde på sin side hadde 1.770.000.

- Når man ser på tallene ukentlig, så har vi fortsatt høyere tall enn TV2.no. Det som blir spennende å se på, er om de vil ha samme resultater fremover, nå som noen av deres mest populære konsepter er ferdige med deres sesonger, sier Hansen.

Ser en på trafikktallene for sist uke hadde TV2.no 1.217.000 unike brukere. VG var fortsatt størst med 1.901.000 unike brukere foran NRK og Dagbladet og med TV2 på fjerdeplass av de største redaksjonelle nettavisene. 

Les også: Dagbladet og VG i ny kjendiskamp på TV: - Vi har vært lausbikkja som har utfordret de store

Her kan du se trafikktallene til de fem største nettavisene i uke 45. Alle tall hentet fra medietall.noTV 2 ypper seg mot de største

Plassering Nettaviser Trafikktall
1.  VG 1.901.552
2. NRK 1.441.199
3.  Dagbladet 1.371.897
4.  TV 2 1.217.613
5.  Nettavisen 490.867

Skal vi danse-finale løfter nett-tallene til TV 2 til rekordnivå: - Denne helgen var en perfekt storm