Dagbladet og VG i ny kjendiskamp på TV: - Vi har vært lausbikkja som har utfordret de store

VG tar opp kampen med «Rød løper», men dropper skrivebordet.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist
Øyvind Hofsrud
Dag Robert Jerijervi Journalist

Fredag formiddag gikk VG ut med en pressemelding hvor de lanserte sitt nye kjendisprogram «VG Ramp». Avdelingsleder i VG Rampelys, Marcus Husby, fortalte at de kom til å publisere innhold på forskjellige plattformer gjennom uka og la til at de ville gå bort fra studioformatet med følgende utspill:

- Å presentere nyheter bak et skrivebord ser fryktelig gammeldags ut når du skal nå en målgruppe som bruker flere timer om dagen på TikTok og Youtube, sa Husby i meldingen.

Les også: VG lanserer «VG Ramp»: - Å presentere nyheter bak et skrivebord ser fryktelig gammeldags ut

- Synd folk i VGTV ikke får pult tildelt

En redaksjon som har bygget opp seerbasen sin bak nettopp et skrivebord er Aller Medias kjendisredaksjon «Rød løper». Mads A. Andersen, TV-direktør i Aller Media, svarer følgende på spørsmål om hva han tenker om at skrivebord ser «fryktelig gammeldags ut».

- Det er ikke skrivebordet vi sitter bak som har gjort «Rød løper» til en institusjon innenfor kjendis- og underholdningsjournalistikk. Hvor i redaksjonen man presenterer innholdet har beviselig lite å si for om vi når ut til vår målgruppe med kjendisinnhold, sier Andersen til Kampanje.

Han svarer med et lite spark tilbake til konkurrenten i Akersgata.

- Men det at «Rød løper» reiser seg opp fra skrivebordet og blant annet er til stede på alle «Maskorama»-sendingene og alle «Skal vi danse»-sendingene gjennom hele høsten, er det som gjør oss til Norges største web-TV-program om kjendiser. Jeg skal ikke legge meg borti hvilke fasiliteter andre redaksjoner gir sine medarbeidere, men jeg synes det er synd at folk i VGTV ikke får pult tildelt. Det er sikkert annonsører som gjerne skulle hatt det også, legger han til.

- Kan umulig gå galt

Mads A. Andersen mener likevel det er grunn til å tro at VG vil lykkes.

- Jeg har kjempetro på satsingen til VG. De har tross alt hentet folk fra Rød Løper-redaksjonen, så dette kan umulig gå galt. Og jeg synes det er noe kjent med publiseringsstrategien her også, som jeg liker godt, sier Andersen.

Han oppgir overfor Kampanje at «Rød løper» har hatt et snitt på 1,1 millioner web-TV-visninger hver uke på Dagbladet og Se og Hør det siste halve året. I tillegg til en halv million visninger på Snapchat og YouTube.

- Rød Løper når ut til én femtedel av Norges befolkning hver eneste måned. Det er vi fornøyde med. Vi har vært lausbikkja som har utfordret de store. Nå spiller vi i en annen liga, sier Andersen.

Ny VG-satsing:

Siri Berge Christensen (f.v.), Maria Støre, Steffen Pettersen og Anne Bjørg Vaa har blitt en del av VGs nye storsatsing på underholdningsjournalistikk. Foto: Espen Sjølingstad Hoen/VG

- Dyktige konkurrenter

VGs Rampelys-sjef Marcus Husby avviser at sparket var adressert til Allers kjendisredaksjon på Hasle.

- Jeg har ikke tenkt å sparke hit eller dit. Dagsrevyen presenterer også nyhetene sine bak et skrivebord, poengterer Husby.

I motsetning til Aller Medias kjendisjournalister, har VGs kjendisredaksjon glimret med sitt fravær på de ukentlige kjendismøtene i «Skal vi danse» og «Maskorama» i høst.

Det er ikke sikkert det vil endre seg med den nye satsingen.

- Vi måler ikke godt kjendisstoff i antall «Maskorama»- og «Skal vi danse»-sendinger vi er på, sier Husby og legger til:

- Men «Rød løper» og Dagbladet er dyktige konkurrenter som vi gjerne konkurrerer mot.

Satser hardt på TikTok

Kjendis-TV er ikke et nytt format på VGs flater, men mediehuset har ikke hatt et eget kjendisformat på VGTV etter at de la ned «Panelet» tidligere i år, som var et skrivebordsformat med Morten Hegseth og Vegard Harm.

Med nye «VG Ramp» skal tabloidavisen satse enda mer på TikTok.

- Blir det «TikTok-first»?

- Det vil alltid være «VG-first» men vi satser hardere på TikTok enn på andre sosiale medier.

Dagbladet og VG i ny kjendiskamp på TV: - Vi har vært lausbikkja som har utfordret de store