TV 2 skal doble trafikk og omsetning med ny nettsatsing - sikter mot 500 millioner i inntekter

- Vi ønsker å få ut potensialet som ligger i TV2.no, sier nettsjef Derek Bjølgerud.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi og Knut Kristian Hauger
Onsdag slapp TV 2 nyheten om at de girer kraftig opp satsingen på nett utlysningen av 30 nye stillinger. Opprustningen omtales som den største digitale satsingen i mediehusets historie siden oppbygningen av TV 2 Play.

Dette er en stor satsing. Vi ønsker å få ut det potensialet som ligger i TV2.no og målet vårt er å nå veldig mange flere, mye oftere, og styrke vår samfunnsrolle nå som brukervanene endres, forteller sjef for TV2.no, Derek Bjølgerud til Kampanje.
 
- Hvor mange jobber i TV2.no i dag?
 
- Det er et vanskelig spørsmål å svare på ettersom mange i TV 2 jobber plattformuavhengig, men i kjernen i TV2.no er det i dag rundt 40 ansatte, sier Bjølgerud.

De 30 stillingene som lyses ut skal jobbe med breaking news, direktesendinger, videodesken, sosiale medier, samt underholdnings- og kjendisnyheter.  

- Trygge på at brukervekst vil føre til vekst i inntekter

Målet for satsingen er å doble brukertallet på TV2.no. Ifølge Mediebedriftenes landsforening (MBL), var 840.500 nordmenn innom TV2.no daglig i fjor. Tallet kommer fra Kantar Forbruker & Media 21/2.
 
Det plasserer TV2.no bak VG, NRK og Dagbladet, i den rekkefølgen. En dobling vil plassere TV2.no på andreplass, kun slått av VG.
 
- Er dere misfornøyde med denne posisjonen?
 
- Det viktigste for oss er ikke å slå dem, men å treffe flest mulig nordmenn hver eneste dag. Vi ønsker å være mye viktigere for flere enn vi er i dag, og hvis vi i samme slengen kan ta opp kampen med de andre, vil det bare være gøy.
 
- Hvor skal inntektene komme fra?
 
- Vi har en sunn omsetning i dag og vi er trygge på at en brukervekst også vil føre til vekst i inntekter. Vi er hele veien opptatt av at vi skal gjøre dette på en forsvarlig måte og være en viktig bidragsyter til å skape verdi for TV 2.
 
TV2.no har i dag en omsetning på godt over 200 millioner kroner, og også her er målet en dobling, bekrefter Bjølgerud overfor Kampanje.

Det betyr at TV 2 sikter mot en digital omsetning på nærmere en halv milliard kroner. Det vil i såfall være rundt ti prosent av TV 2s samlede omsetning som i 2020 endte på rundt fem milliarder kroner.

Les mer: Koronakrisen gir omsetningsfall for TV 2

- Hva er prislappen på satsingen, er den så enkel som 30 millioner kroner?
 
- Det er vanskelig å gå inn på, men det går helt sikkert an å regne seg frem til.

Sterk vekst i markedet

Det er i et sterkt reklamemarked for digitale annonser TV 2 nå investerer. I en prognose Kampanje har fått tilgang på fra IRM spås veksten i digital displayannonsering, om en inkluderer video og sosiale medier, å ligge på ni prosent for inneværende år.

- IRM anslår veksten for de samlede digitale investeringene til å avta noe i 2022 sammenlignet med 2021 som var et år med veldig sterk vekst, sier sjefen for analysebyrået IRM, Madeleine Thor, til Kampanje.

Den sterke veksten i 2021 skyldes imidlertid i stor grad at reklamemarkedet tok seg voldsomt inn igjen etter koronapandemien, men IRM venter likefullt at det digitale annonsemarkedet vil vokse med 750 millioner kroner i 2022 sammenlignet med fjoråret. og dermed nærme seg 8,4 milliarder kroner for display og video og sosiale medier.

Her kan du se internettprognosen til IRM for 2022 Vokser i alle kanaler

Kanal 2022 2021 Endring i prosent
Online video 714 658 + 8,5
Native 485 439 + 10,4
Banners 3.380 3.153 + 7,2
Display totalt 8.397 7.643 + 9,9

Kilde: IRM

TV 2 skal doble trafikk og omsetning med ny nettsatsing - sikter mot 500 millioner i inntekter