TV 2 hadde en omsetning på 4,969 milliarder kroner i 2020, så vidt ned fra rekordomsetningen på fem milliarder kroner i 2019 (- 0,8 prosent).

I resultatmeldingen fra Egmont kommer det frem at det først og fremst skyldes at reklameinntektene til TV 2 falt i andre kvartal som følge av den første nedstengingen i Norge.

Driftsresultatet ble på 486 millioner kroner (+ 16 prosent). Resultatet løftes av at flere sportsproduksjoner ble utsatt og at TV 2 har hatt et lavere aktivitetsnivå på noen områder i 2020. Sammen med «god kostnadskontroll» har det ført til lavere utgifter enn planlagt, ifølge en pressemelding fra TV 2.

- TV 2s samfunnsoppdrag har i 2020 vist seg viktigere enn kanskje noen gang i vår snart 30 år lange historie. I en helt spesiell situasjon har vi holdt fokus på å levere viktig og relevant journalistikk samtidig som vi har gitt folk underholdning og helt nødvendige avbrekk i en ny og annerledes hverdag, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes i pressemeldingen.

Les også: Egmont øker overskuddet til over 900 millioner kroner

- Strålende fornøyde
TV 2s kommersielle markedsandel holdt seg stabil i 2020, men den samlede markedsandelen i målgruppen 20-49 år falt med 1,1 prosent til 29,2 prosent. 

Samtidig passerte antall Sumo-abonnenter 500.000.

- TV 2 er ett av mediene nordmenn har aller høyest tillit til. Vi må fortsette å styrke oss på alle flatene de bruker. Derfor er vi er strålende fornøyde med å ha utviklet en strømmetjeneste med et bredt innholdstilbud, som folk bruker aktivt i hverdagen. Det skal vi bygge videre på i 2021, når tjenesten får et løft og skifter navn til TV 2 Play, sier Sandnes.

Les også: Omsetningsfallet i Story House Egmont flater ut: - Har klart å snu utviklingen

Tjener mer på nyheter
TV 2s avtale med staten innebærer at TV 2 kan få inntil 135 millioner kroner i året for å oppfylle kravene til allmennkringkasting. 

Nå varsler TV 2-sjefen at den økte interessen for nyheter under koronakrisen har ført til at merkostnadene knyttet til nyheter blir lavere for 2020 enn de var i 2019. 

- At merkostnaden blir lavere i 2020 enn tidligere, viser at allmennkringkasteravtalen fungerer slik den var tiltenkt. Avtalen bidrar til å sikre at vi er klare og sterke når vi trengs som mest. Det viser hvor verdifull gjennomtenkt og fremsynt mediepolitikk er. Vi ser frem til å levere allmennkringkasterregnskapet vårt senere mars, sier Sandnes. 

TV 2 konsernet hadde i snitt 979 årsverk gjennom 2020.

I 2019 passerte TV 2 for første gang fem milliarder kroner i omsetning. Driftsresultatet ble da på 420 millioner kroner.