Se og Hør vokser på prinsesse-bråk: - Vi har vært ledende på familiedramaet rundt sjaman Durek

Samtidig vokser TV 2 med over 200.000 lesere. Se de nye digitaltallene til nettavisene her.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger
Knut Kristian  Hauger
Bror Remen Journalist

Tirsdag morgen klokken ni slipper Mediebedriftene Landsforening (MBL) sine nye lesertall for årets tredjekvartal. Persontallene er de offisielle dekningstallene for norske nettaviser og nettsteder og leveres av Kantar. Her kommer det frem at flere av de ti største norske nettavisene øker ganske kraftig sammenlignet med tredje kvartal i fjor, og største veksten er det Aller Media-nettsidene som opplever. Både Dagbladet, Se og Hør og Sol vokser med mer enn ti prosent. Det nettstedet med størst vekst er Se og Hør.

- Det er moro at vi har truffet så bra digitalt. Det siste året har Se og Hør vokst med 37,5 prosent. Ingen annen merkevare som kommer fra bladmarkedet kan vise til noe lignende nasjonalt eller internasjonalt. Vi merker pågangen fra utlandet som gjerne vil høre om hva vi her gjort, sier ansvarlig redaktør Ulf Andre Andersen i Se og Hør til Kampanje.

Se og Hør har på de nyeste målingene over 309.000 lesere, en økning på hele 84.300 lesere sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

- Generelt handler det først og fremst om at vi har de beste sakene på hva folk er opptatt av. Spesielt har vi vært ledende på familiedramaet rundt sjaman Durek og prinsessetittelbråket. Alle avsløringene viser at Se og Hør er den eneste redaksjonen som klarer å følge kongehuset tett. Andre medier dilter etter, sier offensiv Andersen.

Legger på seg over 200.000 lesere

Mye oppmerksomhet er rettet mot TV 2 som er det mediehuset med den klareste vekstambisjonen akkurat nå. Selskapet har oppbemannet kraftig og har et uttalt mål om å doble netttrafikken fra i overkant av 800.000 unike brukere. Selskapet har blant annet ansatt 30 nye journalister for å styrke nyhetssatsingen på TV2.no. Denne helgen klarte de også målet med 1,7 millioner unike brukere lørdag og hele 1,8 millioner brukere søndag. Men kvartalstallene til Kantar viser at det er stykke igjen for nettsjefen Derek Bjølgerud.

TV2.no har på den nyeste målingen likevel lagt på seg med over 200.000 nye lesere og hadde i tredjekvartal i år 965.500 lesere.

- Vi er veldig fornøyde med at vi vokser raskt i et så tettpakket marked med sterke konkurrenter, men vi ser vel ingen grunn til å slappe av nå. Så er det viktig å understreke at selv om gode tall er hyggelig, så er de bare viktige fordi det sier noe om hvor mange vi kan nå med innholdet og journalistikken vår, sier Bjølgerud til Kampanje.

- Vokser dere raskt nok når det kommer til TV 2s ambisjoner?

- TV 2s ambisjoner er tett knyttet til vår evne til å utføre samfunnsoppdraget vårt. Derfor vil vi nok alltid ønske at enda flere velger å bruke oss når de trenger en oversikt i nyhetskaoset eller bli raskt oppdatert. 

Les også: Skal vi danse-finale løfter nett-tallene til TV 2 til rekordnivå: - Denne helgen var en perfekt storm

Tar innpå toppen

TV 2 vil med sine digitalmål klatre opp på en andreplass på listen over landets største nettaviser og dermed klatre forbi både Dagbladet og NRK. De ferske tallene viser også at TV2.no vokser raskere enn konkurrentene, selv om det fortsatt er god avstand til pallen og Dagbladet som har 1,3 millioner lesere. NRK på andre plass har på den nye målingen 1,43 millioner lesere. 

- Hvor realistisk er det å klatre opp til andreplass?

- Vi går på jobb for å lage Norges beste nyhetsnettsted. Og vi har planer om å bli mye bedre også neste år. Så vil tiden vise om det er nok til å gå forbi NRK eller andre. Jeg mener at TV2.no fortsatt har et enormt potensial. Så er det vår oppgave å ta det ut, sier Bjølgerud. 

Les også: TV 2 skal doble trafikk og omsetning med ny nettsatsing - sikter mot 500 millioner kroner i inntekter 

Ikke bekymret:

De nye lesertallene til TV2.no bekymrer ikke Alexandra Beverfjord i Dagbladet. - Dagbladet har hele 375.000 flere daglige digitale lesere enn TV 2, sier hun til Kampanje. Foto: Eivor Eriksen.

- At TV 2 øker kraftig er ikke overraskende

Til tross for TV 2s vekst, er det fortsatt et stykke opp til Norges tredje mest leste nettsted på plassen foran TV 2. Dagbladet fortsetter samtidig veksten de har hatt tidligere i år.

- Utviklingen vi har sett over tid nå er svært interessant. Dagbladet ønsker å gi leserne den mest engasjerende journalistikken, enten det er innenfor oppdatering, underholdning og opplysning. Tallene så langt i 2022 viser at vi lykkes med dette. Vi er både ydmyke og takknemlige over disse resultatene, sier Alexandra Beverfjord, ansvarlig redaktør i Dagbladet.

Beverfjord vil nemlig se på de samlede lesertallene for alle årets tre kvartaler og sammenligne de med tilsvarende tall fra 2021. Da er Dagbladet den nettavisa i Norge med flest nye digitale lesere så langt i 2022, ifølge Beverfjord. Ser en på tredjekvartal alene har Dagbladet lagt på seg 123.000 nye digitale lesere sett opp mot samme periode i fjor.

- Vi har over flere år bygd opp en kraftig og særdeles dyktig nyhetsorganisasjon. Dette året har vi brukt svært store ressurser på å dekke krigen og de humanitære, sosiale, politiske og økonomiske konsekvensene av denne. Det er dette som har vært vår viktigste prioritet dette året, sier Beverfjord.

Dagbladet-redaktøren virker heller ikke særlig bekymret over veksten og ambisjonene til TV 2, som dersom de innfris, vil føre til at TV 2 passerer Dagbladet på nettstatistikken.

- Dagbladet har hele 375.000 flere daglige digitale lesere enn TV 2. At TV 2 øker kraftig akkurat dette kvartalet, er ikke overraskende. De hadde et særdeles svakt kvartal i fjor, sier Beverfjord til Kampanje.

Hun viser også til at Dagbladets tall akkumulert for året er større «både prosentuelt og i faktiske tall».

- Vi ser at TV 2 denne høsten har fått særlig drahjelp av TV-programmet «Skal vi danse», som også har gitt dem flere digitale lesere. Det kan også være greit å nevne at Dagbladet på mobil har dobbelt så mange sidevisninger som TV 2, sier hun.

Les også: Dagbladet slår tilbake mot kritikere etter rekordtall: - Mediesynserne er ikke våre oppdragsgivere

- Vi har investert kraftig det siste året

Samlet når Aller Medias merkevarer daglig hele 1.664.000 personer digitalt. Foruten Dagbladet og Se og Hør, opplever nemlig Aller Medias andre nettsteder også god vekst. Kvinnenettstedet KK øker med nesten 37.000 lesere, mens Sol.no opplever en vekst på 28 prosent.

- Fra tredje kvartal 2021 til tredje kvartal 2022 har vi opplevd en digital vekst på 136.000 lesere, hele ni prosent, sier konsernsjefen i Aller Media, Dag Sørsdahl.

At de fleste Aller Media-titlene øker tar Sørsdahl som en bekreftelse på at Aller Media har en sterk og bred medieportefølje.

- Vi har investert kraftig det siste året. Mellom 60 og 70 nye medarbeidere har funnet veien til Hasle. Både redaksjonene, salg og marked samt tech-siden har fått betydelige forsterkninger. Dagens MBL-tall bekrefter at strategien vår lykkes og stadig flere lesere finner veien til våre solide merkevarer, sier Sørsdahl.

Her kan du se trafikktallene til de ti største nettavisene i tredjekvartal i år. Alle tall hentet fra Kantars nyeste måling. SOL kryper inn på Topp 10-listen

Nettaviser* Q3 - 2022 Q3 - 2021 Endring i prosent
VG 1.947.047 1.999.992 - 2,6
NRK 1.430.517 1.470.081 - 2,7
Dagbladet 1.340.000  1.217.069 + 10,1
TV 2 965.513 762.354 + 26,6
Nettavisen 514.251 474.695 + 8,3
E24 467.288 406.526 + 14,9
Aftenposten 367.162  379.631 - 3,3
Se og Hør 309.120 224.781 + 37,5
ABC Nyheter 249.069 224.792 + 10,8
SOL 200.005 156.262 + 28,0

*Yr.no og Finn.no er tatt ut av tabellen. 

Se og Hør vokser på prinsesse-bråk: - Vi har vært ledende på familiedramaet rundt sjaman Durek