Byråspøk ble alvor for småbyråene - Tante Randi går til topps i ny kåring

Også småbyråene fikk smaken av gull på Kampanjes store Byrådagen i år.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Onsdag denne uken arrangerte Kampanje sin store og årlige «Byrådagen» der den store attraksjonen er offentliggjøringen av resultatene fra Byråprofil-undersøkelsen. Ett av kriteriene for å bli målt er at byrået må ha en byråinntekt på 30 millioner kroner eller mer noe som fører til at også mange byråer faller utenfor denne kåringen. Per Kristian Voss Halvorsen i reklamebyrået Ring 2 utfordret i fjor Kampanje og Kantar på å lage en «Småbyråprofil» for de minste byråene og ble i år tatt på ordet.

Les også: Reklamegründer vil gjøre alvor av Småbyråprofil-spøk: - Mye interesse for dette

I forbindelse med årets Byråprofil ble det også stilt ett spørsmål om kjennskapen til en rekke av landets mindre reklame-, PR- og designbyråer. Blant disse var det Tante Randi som står sterkest i bevisstheten til norske annonsører. Reklamebyrået til Tore Woll ble dermed historiens første vinner av Kampanjes «Småbyråprofil» med 36 prosent kjennskap foran Bleed, Footprint Consulting, Oslo Reklamebyrå og Hausmann.

- Jeg tenker at dette må være den nye Byråprofilen også kan vi si at den andre er den store byråprofilen. Da har vi en fin fremtid i Byråprofil, sier Woll til Kampanje.

- Hva tror du den sterke kjennskapen til Tante Randi skyldes?

- Jeg tror vi har bygget en aldri så liten merkevare i vår bransje, både ved navn og profil, men også fordi vi har en veldig tydelig forretningsidé om å putte målgruppen til kunden vår, inn i vår kreative prosess, gjennom Slabberas. Dette ser vi har båret frukter og vi har vunnet både anbud, kunder og priser med kreativ reklame som fungerer for kundene, sier Woll.

Les også: Try med ny milepæl i Byråprofil – går til topps for 20. gang

I motsetning til den store byråprofilen der respondentene svarer på en rekke spørsmål knyttet til både kjennskap og omdømme, ble det i Småbyråprofil kun stilt ett spørsmål om kjennskap. 

Her kan du se en liten video fra historiens første Småbyråprofil-kåring på Theatercaféen i Oslo. 

Sikter mot Byråprofil

Tante Randi ble startet opp av Tore Woll i 2018, og bikket i fjor ti millioner kroner i byråinntekt. Byrået er blant de større i Småbyråprofil-undersøkelsen, men fortsatt et stykke unna de 30 millionene som behøves for å bli ett av de 60 byråene som måles i Byråprofil. Han sier det er fordeler med å være et lite byrå.

- Fordelen med å være liten når man prøver å lage noe nytt, er at konsekvensene av å feile ikke er så store. Så man prøver nye ting, lærer og justerer ganske raskt. Samtidig er vi avhengig av å samarbeide godt med andre spesialområder man ikke selv besitter, og da er det god match med flere om man er liten, sier Woll.

- Kommer vi til å se Tante Randi i store Byråprofil noen gang tror du?

- Det er absolutt et mål, men enten må dere lage kategorier med lavere intervall på byråinntekt der vi kvalifiserer på det stadiet vi er nå, eller så sees vi der om noen år. Vi fortsetter å bygge sten for sten, og med det tempoet vi har nå, så er vi med om to-tre år. Planen er å få med en bredere portefølje av meningsfylte oppgaver, og bli fire-femtanter til i løpet av neste år. Plutselig er vi der og drikker sjampis vi også. Men enn så lenge koser vi oss med sjampanjebrus, sier Woll. 

- Det er forsmedelig

Dermed måtte Ring 2s egen Per Kristian Voss Halvorsen se Tante Randi foran seg på listen over småbyråer.

- Det er forsmedelig, men Ring 2 er jo bare ett år, så vi skal puste Tante Randi i nakken snart. Men vi liker å være et lite byrå som slåss langt over vår egen vektklasse, mens Tante Randi er jo et stort byrå som åpenbart slåss under sin egen vektklasse, sier Voss Halvorsen i samme spøkefulle tone som da han lanserte ideen om Småbyråprofil for ett år siden.

Da Kampanje arrangerte Byråprofil-kåringen på Continental onsdag kveld kunne Kantars egen Ingvar Sandvik fortelle at det ikke er umulig at det blir gjennomført en ny småbyråprofil-kåring også neste år.

«Byråprofil»-undersøkelsen rangerer de beste norske reklamebyråene, PR-byråene, mediebyråene, content- og performancebyråene og teknologi- og designbyråene etter kjennskap og omdømme og gjøres i samarbeid med Kantar. Totalt var det over 800 annonsører og innkjøpere av PR- og kommunikasjonstjenester som svarte på årets undersøkelse.

Her kan du se listen over det fem byråene med best kjennskap fra Kampanjes «Småbyråprofil»-undersøkelse. Tante Randi topper på Småbyråprofil

Plasering Byrå Kjennskap i %
1.  Tante Randi 36
2.  Bleed 25
3.  Footprint 18
3.  Oslo Reklamebyrå 18
5.  Hausmann 15

I tillegg ble også byråene Bureau, AntiDiffer, Heisholt Inc, Brunch, No Name Ring 2, NoSleepTillBrooklyn, Gr&er, Torny&Ingrid og Mos målt i Småbyråprofil. 

Byråspøk ble alvor for småbyråene - Tante Randi går til topps i ny kåring