Et bilde har sammen med en tekst der det blant annet står «Vi gleder oss til neste års Småbyårprofil!» generert mye oppmerksomhet på det nye byrået Ring 2 sin Instagram-konto. 

Ideen om «Småbyråprofil» dukket først opp på scenen under Kampanje-arrangementet Byråprofil, som gikk av stabelen onsdag kveld.

Der var tidligere fagleder i Anti, Per Kristian Voss Halvorsen, nå gründer av det nye byrået Ring 2, en del av et panel som synset om utviklingen i bransjen. 

- Da snakket vi først om at det har vært en del store oppkjøp. Ferd kjøpte jo Try og Pol og både GK og SMFB ble solgt. Samtidig har det foregått en del store internasjonale oppkjøp. De større blir større, men samtidig har det sprunget ut en del nye små byråer fra ganske ulike miljøer. Vi i Ring 2 kommer fra Pol, Anti og SMFB, sier Voss Halvorsen.

- Jeg sa litt spøkefullt at man burde arrangere «Småbyråprofil», vi kan jo bare leie et hotellrom over her, sier han videre. 

Kun byråer som har over 25 millioner i byråinntekt kvalifiserer nemlig til å delta i Byråprofil. 

- Omsetningen til Ring 2 foreløpig null, så det kravet må være lavt, humrer Voss Halvorsen.

Les mer: Tidligere partnere fra Pol, Anti og SMFB starter eget byrå: - Å starte med blanke ark er ikke alle forunt

Ble delt på Instagram:

- Takk for i går @kampanjecom. Vi gleder oss til neste års Småbyråprofil, skriver Ring 2 på sin Instagram-konto, i et innlegg der de også gratulerer ukens vinnere. Foto: Ring 2

- Ser at det er mye interesse
Ring 2-gründeren forteller at de har fått svært positive tilbakemeldinger på innlegget. 

- Vi har brukt Kampanje-malen til utformingen – og gjorde jo først og fremst dette som en spøk. Nå ser vi at det er mye interesse for dette, og at flere småbyråer skriver at det er en god ide som de vil være med på. Det er gøy å se hvordan folk reagerer. Dette viser vel at det er et behov der ute, så kanskje spøken plutselig må tas litt på alvor? For det er også slik at i årene som kommer vil vi også se mindre aktører som gjør seg gjeldende på større arenaer, sier Voss Halvorsen.

Han viser til at Sollin Sæle ble tredjebeste «byrå» i Gullblyanten med sitt Grünerløkka-stunt.

- Vi tror dessuten at store annonsører i større og større grad får øynene opp for å samarbeide med mindre, men svært kompetente miljøer. 

Ansvarlig redaktør og daglige leder Knut Kristian Hauger sier at Kampanje tar imot alle innspill rundt Byråprofil, og at Voss Halvorsen definitivt har et godt poeng.
 
- Det popper opp nye byråer der ute hvor flinke kreative og konsulenter har brutt ut for å starte for seg selv. En småbyråprofil hadde derfor helt sikkert vært på sin plass for det gjøres mange gode jobber i disse miljøene. Men da må alle disse nye byråene love å bli godt nok kjent i markedet til at vi får inn nok vurderinger i undersøkelsen til å måle dem, og der ligger nok noe av utfordringen, sier Hauger.