Felleskjøpet velger nytt reklamebyrå: - Vi ønsker rett og slett å få mer ut av hver krone

Reklamebyrået bak årets profilkampanje for Felleskjøpet droppet å delta i konkurransen.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi og Tobias Fredø

Felleskjøpet og Los & Co går hver til sitt etter fire års samarbeid. Fremover skal bøndenes favoritt samarbeide med Nord DDB, etter at de vant konkurransen om å bli Felleskjøpets strategiske partner på markedsføring og merkevarebygging.

Ambisjonene er høye.

- Vi har et potensial i å forbedre måten vi jobber med merkevarebygging og markedsføring på. I tillegg har vi ambisiøse mål for økt effekt av våre investeringer. Vi ønsker rett og slett å få mer ut av hver krone og Nord DDB viste oss tidlig hvordan vi kunne få dette til i vår markedskommunikasjon. Jeg gleder meg veldig til samarbeidet fremover, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Line Hildonen Ramstad i Felleskjøpet.

I reklamesammenheng er Felleskjøpet fortsatt mest kjent for Gullfisken-vinnerne «Bønder i byen» fra 2013 og «En bonde fra eller til» i 2016. Begge disse filmene ble skapt i samarbeid med Try.

Samarbeidet med Los & Co har ikke resultert i lignende fiskelykke, men deres «dominoeffekt-reklame» gikk også rett hjem hos publikum og toppet Reklamebørsen som den best likte filmen i april i år. Der slo den til og med Norsk Tipping og hunden Otto.

Les mer: Felleskjøpet slår Norsk Tipping på Reklamebørsen - Vipps bommer igjen

- Vil være en viktig samarbeidspartner

Byråkonkurransen har vært ledet av Merethe Nyvold Johannessen, som nylig ble leder av Felleskjøpets nyopprustede avdeling for marked og innsikt, sammen med leder for innholdsteamet, Marianne Blindheim Eriksen, og markedssjefene fra hvert av forretningsområdene; Monica Aspegren, Anna Louise Harsvik og Mona Kotte-Eriksen.

- Nord DDB viser seg som en godt balansert partner både fra et strategisk og operativt perspektiv, og vi har stor tro på at byrået vil være en viktig samarbeidspartner for oss i tiden som kommer, sier Nyvold Johannessen.

Les mer: Felleskjøpet bygger ny markedsavdeling: - Vi må samle kreftene

Kundedirektør Aleksander Hetland i Nord DDB gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

- Å få lov til å bryne seg på en så kjent og distinkt merkevare som Felleskjøpet er veldig givende for oss som byrå. Sammen skal vi styrke det som er unikt med merkevaren på tvers av målgrupper og kategorier de opererer i. Det handler om å få hele Felleskjøpet til å gå i samme retning, sier han.

Joachim Bjørndahl og Fredrik Omre vil utgjøre det kreative teamet i byrået.

- Nettopp fordi Felleskjøpet er så kjent og etablert som merkevare, har det vært ekstra interessant å finne den kjernen som gjør merkevaren relevante for flere uten å miste seg selv. Med 125 år på baken har de tilegna seg ganske mye kunnskap som vi mener flere kan dra nytte av, sier de.

Los & Co droppet ny konkurranse

Flere av Norges fremste byråer skal ha deltatt i konkurransen, ifølge Felleskjøpet, men det inkluderer ikke Los & Co, som valgte å takke nei til invitasjonen.

- Nei, vi deltok ikke i pitchen. Vi har mye å gjøre om dagen og valgte å fokusere andre oppgaver. Men vi har hatt et fint samarbeid og er glade for at vi har realisert noen fine jobber. Vi ønsker både Felleskjøpet og Nord DDB lykke til videre, sier byråleder Espen Haugen i Los & Co.

Line Hildonen Ramstad i Felleskjøpet bekrefter at Los & Co var invitert.

- Jeg vil gjerne legge til at vi har hatt et svært godt samarbeid med Los & Co gjennom flere år. I forbindelse med arbeidet for å jobbe mer helhetlig med vår markedsføring, ønsket vi i denne konkurransen å vurdere både gode, tidligere partnere og potensielt nye partnere for samarbeid basert på behovene vi har i årene som kommer, sier hun til Kampanje.

Hun har ingenting å utsette på profilfilmen Los & Co lagde for Felleskjøpet tidligere i år.

- Denne filmen er vi utrolig stolte av og her leverte Los & Co en film som nådde til topps på alle KPIer.

- Hva kan vi forvente av Felleskjøpets kommunikasjon fremover?

- Vi skal bygge videre på det gode markedsføringsarbeidet vi har hatt de siste årene, og stadig skape bedre effekt av våre investeringer. 

Felleskjøpet velger nytt reklamebyrå: - Vi ønsker rett og slett å få mer ut av hver krone