Etter å ha hatt felles markedsavdeling med sitt datterselskap Granngården i Sverige, spisser nå Felleskjøpet ansvarsområdene for hvert land for å styrke merkevarene på landsbasis. De har derfor hentet inn flere nye fjes som skal jobbe med markedsføring i èn avdeling, forteller markeds- og kommunikasjonsdirektør Line Hildonen Ramstad. 

- Felleskjøpet er et stort selskap med aktivitet i svært mange og forskjellige markeder. Derfor har det vært et hovedmål for oss å samle markedskreftene i Felleskjøpet slik at vi jobber mer målrettet, helhetlig og bedre koordinert på tvers. Vår markedsaktivitet er omfattende, men vi har også utfordringer knyttet til å få best mulig effekt ut av tiltakene våre, sier Ramstad i en melding.

Mona Kotte-Eriksen, Marianne Blindheim Eriksen, Sigbjørn Vedeld og Tom Eivind Langholen er alle hentet til den nye avdelingen, mens Merethe Nyvold Johannessen går fra å være ansvarlig for innsikt og analyse i Felleskjøpet, til å bli leder for marked og innsikt.

Selv kom Hildonen Ramstad til selskapet tidligere i vår. 

Les også: Blir ny markeds- og kommunikasjonsdirektør i Felleskjøpet

Felleskjøpet skal også samle all innholdsproduksjon i sin nye markedsavdeling. I denne enheten skal det blant annet produseres innhold til nett og sosiale medier, i tillegg til produksjonen av fagbladet Samvirke. 

- Skal du vinne markedskampen i dag må vi være best på innhold. På mange områder er vi allerede best i klassen på innholdsproduksjon, men vi må utnytte innholdet vi lager bedre. Det betyr både at vi produserer det riktige innholdet og at vi må bli bedre på å spre budskapet til våre kjernemålgrupper på en effektfull måte, sier Ramstad.

Dette er de nye ansatte
Merethe Nyvold Johannessen, som allerede har jobbet et år i Felleskjøpet, har tidligere bygget opp og ledet den norske delen av det nordiske kreative byrået Belong, med spesialkompetanse på digitale og sosiale medier. Johannessen har også bakgrunn som rådgiver og kundeansvarlig i Mediacom og Red Media, og har vært key account manager i Radio 1 Norge.

Mona Kotte-Eriksen går inn i stillingen som markedsjef for detaljhandel. Tidligere har hun blant annet vært reklamesjef i Ikea og marketing manager i Kid Interiør. Hos Kid hadde hun ansvaret for posisjoneringen og utviklingen av Kid og Kid sine merkevarer. Kotte-Eriksen har også vært styremedlem i Annonsørforeningen og jobbet som rådgiver i mediebyrået Vizeum.  

Marianne Blindheim Eriksen blir leder for innhold. Hun kommer fra en stilling som rådgiver og tekstforfatter i Coretrek. Tidligere har hun blant annet vært byråleder i Coretrek, rådgiver i Storygarden og leder for innholdsproduksjon i Schjærven reklamebyrå og eventbyrået Kjentfolk.

Sigbjørn Vedeld er Felleskjøpets nye seniorrådgiver innenfor kommunikasjon. Vedeld kommer fra stillingen som redaktør i lokalavisen Oppegård Avis. Han har tidligere jobbet som PR- og kommunikasjonsansvarlig i Juritzen Forlag. Vedveld har også lang fartstid fra Aller Media som reporter og reportasjeleder i Se og Hør.  

Tom Eivind Langholen er selskapets nye digitale rådgiver. Han kommer fra en stilling som Project Manager hos Brødrene Dahl. Der har han jobbet med utvikling av e-handelsløsninger, integrering av ERP-system og markedsføring innen e-handel.

Les også: Felleskjøpet følger opp reklamevinnere med ny kampanje: - Krevende oppgave