Brakdebut for Eggs Design i Byråprofil: - Veldig overraskende

Sølvvinneren i kategorien Årets teknologi- og designbyrå mistet 25 prosjekter under koronakrisen, men nektet å gjennomføre permitteringer.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi og Knut Kristian Hauger

Netlife Design befester sin posisjon som landets beste teknologi- og designbyrå med nok en førsteplass i Byråprofil, men bak dem skjer det store bevegelser i undersøkelsen.

Både andreplassen og tredjeplassen går til nye byråmiljøer hvorav én er helt fersk i Byråprofil-sammenheng. Det er designerne i det partnerdrevne Eggs som nå debuterer i Byråprofil-undersøkelsen med en andreplass og tar sølvet rett bak Netflife.

Eggs Design ledes av Ulla Persson Sommerfelt

- Det er både hyggelig og overraskende, sier hun til Kampanje.
 
- Vi har ikke helt vært i den delen av fagmiljøet tidligere, så for oss kom det veldig brått på. Det er veldig flinke folk vi måler oss mot, så det er superhyggelig, utdyper hun.

Eggs-sjefen er imidlertid ikke overrasket over at kundene har gode tilbakemeldinger om byrået.

- Vi lever av å hjelpe våre kunder med å lage gode kundeopplevelser og setter stor stolthet i det selv. Relasjonen mellom våre folk og kundene er veldig tett og god, og jeg vet at de får mye skryt og tilbakemeldinger i alle prosjekter de er med i.

Les også: Netlife urokkelige på designtronen – men nå melder Eggs seg på i kampen

- Fikk en trøkk i trynet

Eggs Design har hatt en voldsom vekst de siste årene. I fjor steg omsetningen med over 20 prosent til 121 millioner kroner og byrået satt igjen med et resultat før skatt på 8,9 millioner kroner. Men koronakrisen har rammet byrået hardt.

- Vi fikk en trøkk i trynet i mars og april og fikk 25 prosjekter stoppet. Vi har stor eksponering inn mot oljerelatert virksomhet og også en del innen helse. Der kunne de ikke jobbe med innovasjon, men måtte utelukkende jobbe med beredskap, sier Sommerfeldt.

Ledelsen valgte likevel å droppe permitteringene.

- Vi har ingen å miste, og valgte i stedet strategien «people over profit». Vi aksepterte at vi ikke ville gå i pluss i år og jobbet heller beinhardt med å selge. Det har endt med over 50 nye kunder i år, takket være en systematisk innsats fra alle. Nå er vi oppe i maksfart igjen og klarte å komme i pluss i oktober.

- Det gjør det til en enda større anerkjennelse å få en andreplass som dette. Jeg er veldig stolt.

Tilbake på pallen:

- Det føles veldig godt å være tilbake på pallen, sier ny Try Apt-sjef Trine Harnes. Her med konsernsjef Kjetil Try (til venstre) og Try Pearl-sjef Kaare Øystein Trædal.

Try Apt-sjef: - Unner dem den sterke debuten

Samtidig sniker utviklerne og designerne i Try-husets eget byrå, Try Apt, seg inn på pallen igjen etter den noe skuffende fjerdeplassen i 2019. Try Apt hentet nylig Trine Harnes fra nettopp Eggs Design til å lede byrået.

- Hyggeligere å være på pallen en rett utenfor?

- Ja, er du gal. Nå var jeg ikke i Try Apt i fjor da vi kom på fjerde, men det var sikkert ganske surt. Så det føles veldig godt å være tilbake på pallen, sier Trine Harnes til Kampanje.

Hun startet i Try Apt rett før sommeren etter to år som Oslo-sjef i Eggs Design, som i år fikk nok vurderinger til å bli målt i Byråprofil for første gang.

- Jeg må si jeg synes det er gøy å se min gamle arbeidsgiver på andreplass. Eggs har aldri vært med på Byråprofil tidligere, så jeg unner dem denne sterke debuten.

- Trigger det konkurranseinstinktet ditt litt ekstra med tanke på neste år?

- Jeg kjenner dem jo veldig godt og vet hvor utrolig gode de er, og kanskje særlig på design. Det trigger helt klart lysten til å ta opp kampen, sier Harnes.

- Hva skal til for å vippe Netlife ned fra tronen?

- Det er et godt spørsmål, men for vår del så handler det om å skaffe oss enda flere sterke caser innenfor design. Denne målingen er jo en bekreftelse på at vi må brette opp ermene og fortsette arbeidet med strategisk design av høy kvalitet. Klarer vi å skaffe oss mer synlighet på designtjenestene våre så får vi se om vi ikke kan slå Netlife en dag også.

Hun opplever at Try Apt har en «solid posisjon» i markedet.

- Vi har lange tradisjoner innen tech og det digitale, så nå handler det bare om å dyrke den posisjonen vi har der og bli mer synlige på design. Det er ingenting som tyder på at etterspørselen etter verken digital kommunikasjon og designtjenester som verktøy for å løse forretningsmessige utfordringer vil bli noe mindre fremover.

Dermed fortsetter Try-huset medaljefangsten i Byråprofil-uka. Mandag fikk PR-byrået Try Råd bronse, tirsdag var det mediebyrået Try Opt sin tur og i dag ble det altså en ny bronse innenfor teknologi og design.

- Ja, vi får vi se hva resten av uka bringer. Men tre bronser så langt kan vi ikke være skuffet over. Vi er glade for å få medalje hver dag så langt, det er en deilig bekreftelse på at vi er gode på mye, sier hun.

Byråprofil er landets største og gjeveste byråkonkurranse der Kampanje i samarbeid med Kantar og Kommunikasjonsforeningen rangerer landets beste byråer innenfor en rekke ulike byråkategorier. Også INMA og IKT Norge er med og støtter aktivt opp om kåringen.

Les mer: - Slik blir Byråprofil i 2020. Nærmere 500 annonsører har svart

Her kan du se de fem beste i kategorien «Årets teknologi- og designbyrå» på Byråprofil 2020Eggs og Try Apt på pallen - men Netlife uslåelige

Plassering Byrå Endring fra ifjor
1. Netlife (1)
2. Eggs (-)
3. Try Apt (4)
4. Making Waves (2)
5. Creuna (6)

Brakdebut for Eggs Design i Byråprofil: - Veldig overraskende