VG lukter på rekordresultat - må klare mer enn 350 mill.

- Det blir et veldig godt år, sier styreleder Torry Pedersen.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Etter tre kvartal, har VG et samlet driftsresultat på 263 millioner kroner. Det er nesten like mye som i hele fjor (272 millioner kroner). En enkel talløvelse tilsier at dersom VG leverer et like høyt driftsresultat i fjerde kvartal som de gjorde i fjor, så nærmer avisen seg ny rekord.

Da må de i så fall ha et driftsresultat på over 350 millioner kroner for året, som er rekorden fra 2014.

VG hadde riktig nok et driftsresultat på 759 millioner kroner i 2008, men det var et ekstraordinært resultat knyttet til salget av VG-bygget.

- VG er stjernen

VG økte omsetningen fra 401 millioner kroner i tredjekvartal i fjor til årets 428 millioner kroner, en vekst på 27 millioner kroner eller 6,7 prosent. Og det er særlig digitalt at veksten er sterk med 27 prosent.

Driftsoverskuddet endte på 87 millioner kroner i tredje kvartal i år, opp fra 66 millioner kroner i fjor på samme tid. Driftsmarginen i VG er nå på sterke 20 prosent.

- Nok en gang er det VG som er stjernen blant konsernets medier, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i resultatmeldingen som ble sendt ut i dag tidlig.

Kvartalstallene til det norske medie- og rubrikkselskapet Schibsted ble tatt godt i mot av investorene på Oslo Børs som svarer med å sende aksjen opp med 17 prosent rett etter åpning.

Ser mange utfordringer

- Det ligger an til å bli et veldig godt resultat. Jeg går ikke rundt med tallene i hodet, men det kommer til å bli et veldig godt år for VG, sier styreleder Torry Pedersen til Kampanje.

Han var inntil januar i år sjefredaktør i VG. I dag er han direktør for Schibsteds publisistiske virksomhet.

- Ser du noen skjær i sjøen?

- De fundamentale utfordringene er ikke løst, og selv for VG kommer omtrent 50 prosent av inntektene fra papirvirksomheten. Det vil gå ned over tid. Vi møter knallhard konkurranse fra de internasjonale gigantene, som også nylig har lagt frem særdeles gode resultater. Vi konkurrerer også med NRK, der man ikke må betale noe for innholdet utover det man har betalt i lisens.

- Med dette konkurransebildet, er det et paradoks at det går så bra?

Pedersen drar på det.

- Over tid nå, så har man gjennomført kraftige kostnadsreduksjoner og det har blitt færre journalister i norske medier. Nå er det riktig nok også sånn at topplinjen til VG vokser i inneværende år, det er noen år siden sist det skjedde, så det nytter ikke å snakke seg bort fra at det leveres usedvanlig gode resultater. Men jeg står fast ved at utfordringene er der.

Mest fornøyd med journalistikken:

- Som redaktør er jeg også stolt av at vi satser på journalistikk og på innholdet. Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix.

Tror på flere rekorder

VGs sjefredaktør Gard Steiro er også godt fornøyd med at flere nå betaler for å lese VG på nett.

- Vi har investert i brukerbetaling, og det begynner å gi effekt. På annonse har vi bra folk og en sterk posisjon, og vi ser at produktutviklingen hjelper. Som redaktør er jeg også stolt av at vi satser på journalistikk og på innholdet. Det jeg er mest fornøyd med er den journalistiske utviklingen vår

Han vil heller ikke snakke om et rekordår, med noen unntak:

- Det blir rekordår på de områdene vi må vokse; Det blir rekordår for brukerbetaling og på mobil, og VGTV kommer til å gjøre det godt i år. Det er vi opptatt av.

Steiro tror VG går mer krevende tider i møte i 2018.

- Jeg har ikke noe tro på at papiropplaget kommer til å øke i 2018, og det må håndteres. Inntektene vil gå ned. Vi har en stor jobb foran oss med å veie opp for fallet på papir med brukerinntektene, sier han.

Les også: Reagerer på Bjørkavågs IQ-utfordring: - For alvorlig til å fjase vekk

VG lukter på rekordresultat - må klare mer enn 350 mill.