Som svar på at VGs politiske redaktør Hanne Skartveit sa til Dagens Næringsliv at det blir en «gutta boys»-kultur når det er en overvekt menn i ledelsen, kom konsernsjef Gunnar Bjøkavåg i NHST-konsernet med en oppsiktsvekkende kommentarer i egen avis i dag:

- Det er altfor generaliserende. Jeg er ingen gubbe, og jeg er en stolt mann. Jeg er klar til å utfordre henne når som helst på en iq-test eller padletur eller evne til gode formuleringer. Fremtidens toppselskaper er sterkt drevet av innovasjon, tempo og en konstruktiv organisasjonskultur, sier Bjørkavåg til Dagens Næringsliv.

NHST var det medieselskapet som har desidert laveste andelen kvinner i ledelsen - hvilket vil si syv menn og ingen kvinner, men Skartveit gikk hardest ut mot eget mediehus, Schibsted, som hun mener har en umoderne ledelse.

Oppdatert: NHST-sjefen legger seg nå helt flat. Les mer i egen sak.

VG-sjef: - Må tas på alvor
Nå reagerer sjefredaktør Gard Steiro i VG på kommentaren til Bjørkavåg. 

- Det er en utfordring hun ikke bør ta, sier han til Kampanje.

- Hvorfor ikke?

- Jeg synes toppledere bør ta denne problemstillingen på alvor. Det er en for alvorlig sak til å fjase det vekk, sier Steiro til Kampanje. 

Han roser Skartveit for å ta diskusjonen.

- Jeg har en politisk redaktør som mener noe også om Schibsted, det synes jeg er bra at hun gjør. Hanne beskriver en generell situasjon over tid, og det synes jeg er bra at hun gjør.

- Vil du stille deg bak kritikken?

- Jeg er jo inne i en del av disse prosessene og det er litt ulike forklaringer, men i det generelle bildet over tid, mener jeg Hanne har rett, at Schibsted ikke har klart å få god nok kjønnsbalanse i deler av selskapet. Men så er det et mer blandet bilde synes jeg, for de selskapene jeg kjenner har gjort mange tiltak som har fungert for å forbedre kjønnsbalansen.

BT-redaktør: - Tydelig bevis på at gubbeveldet finnes
Frøy Gulbrandsen, politisk redaktør i Bergens Tidende, mener Bjørkavåg beviser at Skartveit har et poeng.

- Jeg synes egentlig at sitatet er selvforklarende. Dette er det tydeligste beviset jeg noensinne har sett på at gubbeveldet finnes. Dette er en god dokumentasjon på at når man er i et gubbevelde er det ikke så lett å se det selv, sier hun til Kampanje.

Hun stiller seg fullstendig bak sin kollega i VG, Hanne Skartveit, og har vanskelig med å forstå hva DN-eieren mener.

- Mener han at det er så få kvinner i lederstillinger fordi de har så lav IQ? Jeg klarer ikke tolke dette på en annen måte. Vi snakker om kvinneandel i mediebedrifter også er hans reaksjon at hun må padle mer? Jeg synes ikke det virker som om han har et godt begrep om hva som er riktig kompetanse for å lede mediebedrifter i dag, sier hun.