Schibsted-ansatte får kompensasjon for aksjeinvesteringer: - En god løsning

Schibsted-ledelsen har kommet til enighet med de ansatte om en løsning på

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Noen timer etter at nyheten om avtalen med Stiftelsen Tinius ble offentliggjort, kunne konsernsjef Kristin Skogen Lund informere de ansatte om at de har funnet en løsning på «aksjefloken» som rammer de som er med i selskapets aksjespareprogram.

Askjespareprogrammet i Schibsted fungerer sånn at ansatte kan sette av opp mot fem prosent av årslønnen i bytte mot Schibsted-aksjer. Når de har sittet på aksjene i to år, får de ytterligere én matchende aksje per to aksjer de har kjøpt.

Når medievirksomhetene tas av børs, blir rundt 2.500 ansatte tatt ut av programmet. Dermed mister de rettigheten til fremtidige aksjer. De vil i stedet kompenseres for den tiden de har rukket å eie aksjene frem til 31. desember 2023.

- Veldig mange har ikke rukket å eie aksjene i to år, og da vil man lage en brøk på hvor lenge man har eid dem og få utbetalt verdien i kontanter, sier konserntillitsvalgt Ingunn Saltbones i Schibsted til Kampanje.

Det betyr at ansatte får utbetalt verdien av en halv aksje dersom man har rukket å eie to aksjer i ett år. Dette er en løsning Saltbones er fornøyd med.

- Det viktigste for meg har vært å sikre at det folk har spart i ett år og elleve måneder ikke blir nullet ut. Det var det vi stod overfor som et alternativ. Nå får man utbetalt i penger. Det er en god løsning. 

Aksjer ansatte har kjøpt i 2024 utbetales det ingen bonus for.

- Det tenker jeg er rettferdig. Da har man tatt et mer informert valg.

Les mer: Schibsted-ansatte kan tape på selskapssplitt: - Dette er sparepengene våre

- En slitsom og belastende situasjon

Saltbones er glad for at Schibsted og Stiftelsen Tinius har signert en endelig avtale om salget av nyhetsmediene til stiftelsen.

- Vi har alltid trodd at avtalen ville bli signert, men det er en del ting som man har måttet vente med å gå videre med til avtalen er i boks, så det er veldig fint at den er på plass, sier hun.

- Ikke minst for alle ansatte som har levd i limbo fordi de ikke vet i hvilket selskap de skal jobbe i. Det er selvfølgelig en slitsom og belastende situasjon.

Nå blir det i tillegg mulig å søke på ulike stillinger i det nye medieselskapet og ansatte vil få bedre oversikt over lederkabalen.

- Folk får mer ro og klarhet.

Gigantutbyttet på 20 milliarder blir også tatt godt imot av Saltbones.

- Som deltaker i aksjespareprogrammet til Schibsted, ser jeg frem til en ekstra utbetaling.

Les mer: Gigantutbytte sender Schibsted-aksjen i været

Schibsted-ansatte får kompensasjon for aksjeinvesteringer: - En god løsning