Saken oppdateres.

Schibsted og Stiftelsen Tinius har inngått en endelig avtale om salget av Schibsted nyhetsmedier til stiftelsen. Nå skal avtalen stemmes over på generalforsamlingen i Schibsted 26. april, før oppdelingen etter planen vil skje i løpet av andre kvartal.

- Vi er veldig fornøyd med å ha kommet til enighet med Stiftelsen Tinius. Dette baner vei for et nytt og spennende kapittel i Schibsteds historie, sier fungerende styreleder Rune Bjerke i Schibsted i en pressemelding.

- Våre medievirksomheter vil ha enda bedre muligheter til å styrke posisjonen som den ledende mediedestinasjonen i Norden og levere på sitt viktige samfunnsoppdrag. Samtidig sikrer vi at våre markedsplasser kan spisse fokuset sitt og utløse sitt fulle potensial, fortsetter han.

Avtalen har en totalverdi på 6,3 milliarder kroner.

Etter mediesalget og nedsalget i Adevinta, vil Schibsted sitte igjen med 29 milliarder kroner i kontanter. 20 milliarder skal deles ut i utbytte, mens fire milliarder skal brukes i å kjøpe tilbake aksjer. Fem milliarder brukes til å nedbetale gjeld.

Les mer: Gigantutbytte sender Schibsted-aksjen i været

- Trenger fokus
Når avtalen er trådt i kraft vil Stiftelsen Tinius få fullt eierskap i VG, Aftenposten, Aftonbladet, Svenska Dagbladet og flere norske regionaviser, i tillegg til Podme, E24, Shifter og Fri Flyt. Stiftelsen får også aksjer i selskaper som Polaris, NTB, TT Nyhetsbyrån, Retriever og Lokalavisene.

- Merkevarene trenger fokus og ressurser for å tilpasse og utvikle seg i et stadig skfitende medielandskap. Vi vil strebe etter å følge verdiene og det langsiktige perspektivet som har gitt suksess så langt, sier styreleder Ole Jacob Sunde i Tinius.

Schibsted Media skal ledes av Siv Juvik Tveitnes. Arbeidet med å finne nytt Schibsted-styre er allerede i gang.

Les mer: Tidligere medietopper jakter nytt Schibsted-styre - lederen skal være klar

Får nytt navn
Schibsteds øvrige virksomhet blir værende på børs under navnet Schibsted Marketplaces, før det nye navnet rulles ut mot slutten av året.

Dette selskapet består blant annet av Finn, Blocket, Tori, DBA, Oikotie og Bilbasen.

Nå må styret finne nye sjef, ettersom Kristin Skogen Lund har varslet at hun vil tre av som administrerende direktør. 

- Jeg har enormt tro på potensialet i våre markedsplasser og mediehus, både fra et forretningsperspektiv og med tanke på samfunnsverdien de skaper. Dagens avtale er et bevis på denne styrken og jeg er stolt over at vi nå gjør et betydelig sprang i transformasjonen til to nordiske kraftsentre som skal fortsette å berøre livene til millioner av mennesker hver dag, sier Skogen Lund i meldingen.