Aksjen til Schibsted stiger med rundt syv prosent på Osloe Børs etter nyheten om det enorme utbytte mediekonsernet nå planlegger å dele ut til aksjonærene. 20 milliarder skal brukes på eierne, mens fire milliarder skal brukes i å kjøpe tilbake aksjer, altså totalt 24 milliarder kroner.

Milliardpakken må imidlertid først godkjennes av generalforsamlingen i april.

Dermed øker markedsverdien til mediekonsernet kraftig ved børsåpning fredag, og det med hele fem milliarder kroner. Investorene på børsen priser dermed Schibsted til 75 milliarder kroner rett etter klokken ni fredag.

Pengene som skal brukes på utbytte kommer fra salget av den internasjonale rubrikkselskapet Adevinta og salget av medievirksomheten til Tinius-stiftelsen. Schibsted vil sitte igjen med 29 milliarder kroner i kontanter etter salget. 

- Vi er veldig fornøyd med å ha kommet til enighet med Stiftelsen Tinius. Dette baner vei for et nytt og spennende kapittel i Schibsteds historie, sier fungerende styreleder Rune Bjerke i Schibsted i en pressemelding.

Les også: Schibsted og Stiftelsen Tinius i mål med avtale - deler ut 20 milliarder til aksjonærer