Kraftig vekst sender Ice til topps blant norske annonsører: - Vi har satt oss en ny milepæl

Mobiletelefonselsapet Ice hentet hjem årets Grand Prix i konkurransen Anfo Effekt. Veksten på 100.000 kunder siste året imponerer.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

De norske annonsørene hadde torsdag kveld samlet seg på Edderkoppen Scene for å kåre Norges mest effektive annonsører og noen av markedssjefene som kunne ta med seg gull hjem fra konkurransen «Anfo Effekt» var Finn.no, Elkjøp, Gjensidige, Freia, Fjordland og McDonald’s.

Den gjeveste «Grand Prix»-prisen gikk imidlertid til mobiltelefonselskapet Ice for flere sterke prestasjoner gjennom kvelden og medaljer i flere av årets kategorier.

- Jeg er nesten litt skjelven, og jeg så det ikke helt komme. Dette betyr veldig mye, sier Jannicken Lampe, direktør for merkevare- og marked til Kampanje. 

- Blir du ofte skjelven? 

- Nei, så det var gøy, sier hun. 

Ice fikk til sammen tre sølv i kategoriene «B2B», «Smart tjeneste» og «Vekst». De to første medaljene kom for selskapets 5G-kampanje «Til det du bruker 5G til», mens den tredje og siste medaljen kom for hele vekstreisen til Ice med prosjektet «Fra null 800.000 kunder i et marked uten vekst».

- Det er veldig stas å bli sett og få anerkjennelse for det vi gjør, sier Lampe. 

Vi har sagt at vi skal bikke én million kunder i løpet av 2025 og vi er godt i rute. Jannicken Lampe, direktør for merkevare og marked i Lyse Tele

- Vært second best et par ganger

Jannicken Lampe har jobbet i Ice de siste de ti årene og har unektelig vært nære å gå helt til topps i flere kåringer som i «Årets markedsfører» og tidligere utgaver av «Anfo Effekt.»

- Det har vært second best et par ganger og nesten oppe, på flere priser nå, sier Lampe.

Men i år skulle det vise seg å holde helt inn etter at Ice i fjor fikk en spesialpris under Anfo Effekt. Denne gangen var imidlertid juryen helt overbevist.

- Årets Grand Prix går til en aktør som har markert seg svært godt i årets konkurranse. I et år som mange har opplevd som svært krevende og vanskelig har denne aktøren stått frem som en tydelig utfordrer med en tydelig og velfundert strategi. Årets Grand Prix vinner behersker bredden og evner å bruke hele verktøykassen, skriver juryen.

Øvrige vinnere under årets «Anfo Effekt»-konkurranse var Finn.no, Elkjøp, Gjensidige, Freia, Fjordland og McDonald’s. I tillegg vant Farmasiet og Fjordland to av kveldens spesialpriser fra henholdsvis Bauer Media og Kantar. 

Orkla tok hjem Anfos spesialpris «Årets birøkter.» 

Les også: Får Grand Prix for Extra effektiv reklame: - Et forbilde for alle

Tre sølv ble Grand Prix

Lampe og resten av Ice-gjengen lar ikke gleden over å vinne Grand Prix, overskygges av det faktum at Ice ikke vant gull i konkurransen. Dersom gullet en gang skulle komme i Anfo Effekt, håper hun på at gullet vil komme i kategorien «Vekst». 

- Når man jobber med vekst hver dag i den kategorien vi gjør, hadde det og fått et gull her vært helt fantastisk. Men en Grand Prix er jo bare helt, helt vilt, sier Lampe. 

Etter at Lyse-konsernet kjøpt mobiltelefonutfordren Ice i 2022, har Ice blitt mer og mer integrert med TV- og internettdistributøren Altibox. Tidligere denne måneden ble de tre merkevarene Altibox, Ice og NiceMobil samlet under en felles organisasjon og ledelse av direktør for merkevare og marked. 

- Effektiv reklame er det noe du tar med deg fra Ice eller er neo du har lært etter at du ble en del av Lyse? 

- Mye av det vi leverte her i dag har skjedd i Ice. Vi tar med oss veldig mye kompentanse som vi kan spille inn på tvers av hele konsernet og som jeg vet verdsettes, sier Lampe. 

Hun sier Ice «har blitt modigere til å ta valg» og samtidig «tørre å stå i de valgene man tar.»

- Vi har veldig dyktige konkurrenter og vi jobber i et tøft marked med lav interesse. Telekom er jo som bransje relativt kjedelig, og da må vi være litt tøffere på det kreative, sier Lampe. 

Reklame- og mediebyråene til Ice har vært Publicis Starcom, Nord DDB, Morgenstern og Elg. 

Les mer: Byråtopper hyller omstridt Ice-konkurranse: - Bransjen trenger å vise kreativt overskudd  

Kjemper mot Telia og Telenor

Ice har de siste årene kjempet hardt om kundene med gigantene Telenor og Telia, men har likevel klart å kapre nye kunder. Bare i fjor fikk selskapet 100.000 kunder som er den raskeste veksten i selskapets historie og det er også mye av grunnen av til at Lampe gikk til topps. Rett før jul i år bikket Ice hele 800.000 kunder. 

- Vi har hatt en enorm vekst de siste par årene på effekt per krone i investerte midler, sier Lampe. 

- Hva er det du først sjekker når kampanjeresultatene kommer inn? 

- Jeg sjekker salgstall hver morgen, men så er det også veldig mange andre parametere som man også er spent på. Det er et langsiktig bilde her også som vi må følge med på, sier hun.

Selv om det handler mye om å vinne nye kunder hver dag i telekombransjen, mener hun det er motiverende å få folk i hele organisasjonen til å forstå at merkevaren ikke bare er det man jobber med i markedsavdelingen. 

- Det er flere P'er inne i bildet og ikke bare reklame. Det å forstå verdien av sterk merkevare på tvers uansett touchpoints er viktig. Vi må tørre å tro at kommunikasjon som ikke nødvendigvis har et prispunkt også driver effekt, sier hun. 

Les også: Ice har funnet tonen med Morgenstern - legger på røret hos Nord DDB

Har satt seg ny milepæl

Selv om Ice har hatt en sterk vekst i mobiltelefonmarkedet, mener hun det fortsatt er rom for å gjøre mer.

- Vi skal fortsette å jobbe med merkevaren vår, sier hun.

- Er det mer vekst igjen for Ice i markedet?

- Ja, det er mer vekst igjen. Vi har sagt at vi skal bikke én million kunder i løpet av 2025 og vi er godt i rute. Det er neste milepæl. Vi skal bli nummer to og da må noen andre ned en plass på pallen, sier markeds- og merkevaredirektøren i Ice, Jannicken Lampe.

Dermed ypper Ice seg enda mer i den harde konkurransen om mobilkundene på det norske markedet. I Norge har Telenor over 2,6 millioner mobilkunder, mens Telia er hakket bak med 2,34 millioner kunder. Det skremmer likevel ikke Ice fra å gå etter andreplassen. 

Kraftig vekst sender Ice til topps blant norske annonsører: - Vi har satt oss en ny milepæl