Flere misliker Storebrand-reklame om fossile holdninger: - Vi har styrket posisjonen innen bærekraft

Storebrand scorer høyt på oppmerksomhet for sitt oppgjør med «fossiler», men flere engasjerer seg negativt enn positivt til bærekraftskampanjen.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Storebrands nyeste reklamekonsept «Ikke la fossiler styre. Invester i fremtiden» treffer ikke helt blink på Reklamebørsen for februar. Filmen scorer høyt på oppmerksomhet ved at 64 prosent oppgir at de mener å huske filmen, samtidig oppgir kun 16 prosent at de er positive til filmen, 52 prosent er nøytrale, mens 32 prosent oppgir å ikke like filmen.

- Storebrands film om at bærekraft er viktig og at vi ikke må lytte til fossiler som mener noe annet, leverer høy og effektiv oppmerksomhet, men virker dessverre å engasjere mer negativt enn positivt, sier innsiktssjef Håvard Ose i Mediacom.

Se reklamefilmen til Storebrand her. 

I denne kampanjen har vi valgt å spisse dramatiseringen ved å ta et oppgjør med det vi mener er utdaterte holdninger til bærekraft. Camilla Haveland, markedsdirektør i Storebrand

- Forberedt på å bli mislikt av noen

Markedsdirektør i Storebrand, Camilla Haveland, forteller til Kampanje at dette var noe de var forberedt på og at målet var å skape oppmerksomhet rundt bærekraft.

- Vi vet at bærekraftbudskap skaper engasjement. I denne kampanjen har vi valgt å spisse dramatiseringen ved å ta et oppgjør med det vi mener er utdaterte holdninger til bærekraft. Vårt primære mål var å skape oppmerksomhet, så vi var forberedt på at den ville bli mislikt av noen, sier hun.

Det er reklamebyrået Per Høj som står bak kampanjen. De har jobbet med kunden siden sommeren 2021.

- Vi jobber med å styrke vår merkevareposisjon, og hovedfokus i denne fasen er å skape oppmerksomhet om arbeidet vi gjør på bærekraft. Vi skal ikke se bort ifra at vi i fremtiden vil gjøre andre aktiviteter, hvor liking kan bli et mål med høyere prioritet, sier Haveland.

Les også: Storebrand går hardt ut mot «fossiler» i ny bærekraftkampanje

Sliter på bunnen:

Disse annonsørene er blitt målt av Mediacom i februar i år. Norsk Tipping gjør det best på liking, mens Storebrand og Burger King sliter på bunnen.

- Vet vi at bærekraftbudskap engasjerer

Markedsdirektøren Camilla Haveland sier hun ikke er overrasket over resultatet på Reklamebørsen hva gjelder Storebrands nye film. 

- Nei. Som sagt vet vi at bærekraftbudskap engasjerer. Vår innsikt viser at en andel av befolkningen ikke synes bærekraft er viktig, og de forventer vi heller ikke vil like vår reklame. Vi ønsker derimot å nå de som støtter vårt syn på at klima og bærekraft er viktig, i tillegg til å skape oppmerksomhet og debatt rundt temaet, sier Haveland.

Hun oppgir at Storebrand har gjort en egen test i etterkant av reklamekampanjen. Også på disse målingene scorer de høyt på oppmerksomhet og budskapsforståelse.

- Vi ser også positiv forflytning på sentrale parametere for oss. Vi har styrket vår posisjon innen bærekraft og kjennskap betraktelig i perioden, noe som er svært gledelig, sier markedsdirektøren.

Her kan du lese hele saken om denne månedens Reklamebørsen: High score til Telia i reklamebørsen - se vinnerne og taperne her

- Stolte internt:

Markedsdirektør i Storebrand, Camilla Haveland, sier den nye kampanjen har skapt stolthet internt. - Merkevarebygging tar tid, og vi har en langsiktig plan, sier hun.

- Vi ønsker å være tydelige i vår kommunikasjon

Foreløpig har ikke Storebrand konkludert med om det var noe de burde gjort annnerledes eller ikke. 

- Merkevarebygging tar tid, og vi har en langsiktig plan. Foreløpig styrker vi oss på ønskede parametere. Det er vi godt fornøyde med. Så vil vi løpende monitorere og evaluere effekt og utvikling, sier Haveland.

- Men har dere gått noen runder intert?

- Internt er vi stolte av å jobbe i et selskap som tar et tydelig standpunkt om temaer som er viktige for oss. Vi ønsker å være tydelige i vår kommunikasjon om den jobben vi gjør på bærekraft. Når reklamen blir lagt merke til, og vi i større grad blir oppfattet som å være gode på bærekraft, er vi godt fornøyd med jobben kampanjen gjør for oss, sier Haveland.

Oppmerksomhet:

På parameteren for oppmerksomhet scorer Storebrand godt og klatrer helt opp til tredjeplass kun slått av Kiwi og Telia.

Flere misliker Storebrand-reklame om fossile holdninger: - Vi har styrket posisjonen innen bærekraft