High Score til Telia i Reklamebørsen - se vinnerne og taperne her

Telia tar sammenlagtseieren, men det er en annen annonsør som har månedens best likte film.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Telia vil stramme opp gaming-foreldre som ikke tar barnas hobby på alvor. I en serie nye reklamefilmer oppfordrer de foreldrene til å engasjere seg og bli med på spillingen. Folket er med på notene og sender hovedfilmen til topps i denne månedens utgave av Reklamebørsen som gjennomføres av mediebyrået Mediacom.

Telia sanker poeng i alle kategorier i undersøkelsen. Det er også Telia-filmen som både huskes og likes best av respondentene. 26 prosent oppgir at de både husker og liker filmen om pappaen som avbryter fotballkampen til jentungen. 

- Med pallplasseringer både på oppmerksomhet og liking var det ingen som klarte å engasjere flere på en positiv måte enn Telia i denne runden, sier innsiktssjef Håvard Ose i Mediacom.

- Det mest gledelige er at vi lager god kommunikasjon og reklame som treffer markedet, kommenterer markedsdirektør Camilla Forberg i Telia.

Hun forteller at de har jobbet strategisk med å etablere Telia-merkevaren som en utfordrer i markedet de siste årene. Det har gitt utdeling på Reklamebørsen med oppmerksomhetsseier i januar i år og oktober i fjor.

- Nå har vi kjørt «Vi bygger NOR5GE» i over et år og klarer både å skape gjenkjennelse og Liking på det vi gjør. Det er ikke gitt. Det er mange flinke aktører der ute, men vi gjør noe riktig om dagen og har et godt samarbeid med Try og Mediacom, fortsetter hun.

Denne kampanjen bygger videre på en utmerkelse Telia har fått for å ha det beste gamingnettet på 5G i Norge av Open Signal.

- Vi har bygget opp en gamingside og forsøker å øke forståelsen for hva barna driver med, sier Forberg.

Norsk Tipping best likt

33 prosent sier at de liker Telias reklamefilm bedre enn andre reklamefilmer. Det sikrer Telia bronse på dette parameteret. Gullet går til en gjenganger i denne undersøkelsen, Norsk Tipping. Denne gangen er det riktignok ikke hunden Otto som sjarmerer TV-seerne, men historien om skinasjonen Norge som er en oppfølger til filmen om «Haa-land» fra i fjor.

- Med filmen «Haa-land» tok Norsk Tipping hjem liking-seieren for juni 2021. I OL-måneden februar kom oppfølgeren og oppskriften «utlendinger som kan lite om norsk idrett, men som lar seg fascinere av norske utøvere og prestasjoner» bringer denne måneden nok en likingseier til Hamar, sier Håvard Ose i Mediacom.

40 prosent liker denne reklamefilmen bedre enn annen reklame.

Les mer: Norsk Tipping fortsetter med suksessoppskrift

Høytflyvende Volkswagen-reklame

35 prosent liker Volkswagens flyvende bil bedre enn annen reklame. Det gir bilprodusenten. Det gir bilprodusenten sølv i denne kategorien.

- Bilreklame er sjelden liking-vinnere, men når kategorien innimellom hevder seg i toppsjiktet er det oftest med norskproduserte Volkswagen-reklamer. Så også denne gangen hvor en ID.4 eier våkner opp til en bil som har fått i overkant mange oppdateringer gjennom natten, sier Håvard Ose.

Dette er den best likte bilfilmen som er blitt målt i Reklamebørsen de siste tre årene.

Les mer: Volkswagen slår på stortromma i ny reklame: - Hadde i realiteten bare én sjanse

Norsk Tipping mest likt:

Disse annonsørene er blitt målt av Mediacom i februar i år. Norsk Tipping gjør det best på liking, men sammenlagtseieren glipper til Telia som gjør det skarpt på andre parametere.

Skyhøy oppmerksomhet for Kiwi

Når det kommer til ren oppmerksomhet, må Telia se seg slått av Kiwi. Hele 70 prosent av respondentene husker Kiwis reklamefilm for sin bind- og tampongavtale. Det er nesten rekordnivå i Reklamebørsen de siste årene.

Telia er imidlertid ikke langt bak med 68 prosent.

- Kiwi har forbedret avtalen, lansert aksjonen «skolekravet» og kommunisert dette med det største TV-trykket i denne runden. Og de har lyktes. Ingen av månedens filmer huskes av flere og kun syv filmer de siste to årene har nådd bedre ut enn denne, sier Ose.

Det er imidlertid bare 22 prosent som oppgir at de liker Kiwi-reklamen bedre enn andre reklamefilmer. Det plasser Kiwi midt på liking-treet.

- Til tross for moderat liking har filmen levert solid oppmerksomhet på tvers av segmenter og huskes noe overraskende av nesten like mange menn som kvinner.

Mest oppmerksomhet:

Kiwi har reklamefilmen flest har fått med seg i denne utgaven av Reklamebørsen, men Telia er ikke langt bak.

High Score til Telia i Reklamebørsen - se vinnerne og taperne her