Reklamebyrået Try og Norsk tipping fortsetter med konseptet «A Place up North», men nå i en vinterversjon. Den første filmen i dette konseptet ble en suksess og er med i morgendagens kamp om Gullfisken.

- Vi fikk veldig god respons på kampanjen sist, og filmene testet spesielt bra. Samtidig hadde vi et behov for å fortelle om vårt bredere engasjement for idrett – vi er jo tett på mye mer enn bare fotball. Spillemidlene fra Norsk Tipping finansierer norsk idrett i et bredt spekter, og det var derfor naturlig å ta dette konseptet over i vintersportsverden, sier Kristin Røe i Norsk Tipping.

Les også: Sølvfisk til Norsk Tipping: - Reklame som vi nordmenn elsker

Denne gangen er briter som diskuterer fotball og Erling Braut Haaland byttet ut med amerikanere som diskuterer norsk vintersportsuksess. Kreatører for Try i den nye versjonen er Jonas Grønnern, Mads Rolland Krogh, Sebastian Rasch og Lars-Kristian Harveg.

- Amerikanere er jo kjent for å være litt selvsentrerte og forventer å være best i alt. Men når det kommer til vinter-OL er Norge beviselig bedre, med USA som en god nummer to. Så vi tenkte rett og slett det ville bli morsomt å se på norsk vintersportsuksess med amerikanske øyne, sier Try-kvartetten og fortsetter:

- Samtidig er det helt reelt at vi stort sett vinner ting som involverer ski – og enkelte av ski-kombinasjonen er ganske så fjerne sett fra et amerikansk ståsted.

Filmene er produsert av Motion Blur med Harald Zwart på regi og Nina Lorentzen som produsent.

Se filmen her:


I tillegg til filmene er det laget radio- og innholdsreklame som forteller mer om hvordan Norsk Tippings midler har bidratt til å gi barn og vokse muligheten til å både delta og utvikle seg i vinteridrett.

- Vi sier ikke at vi er «tett på» uten grunn. Og vi er veldig stolte av vårt bidrag til idretten. Vi heier både på de som nå skal kjempe om OL-medaljer og de som får oppfylt små og store drømmer via idretten her hjemme. Så håper vi som alle andre på at det blir flere medaljer enn positive koronatester i årets OL, sier Lise Kampenhøy i Norsk Tipping.