I 2020 lanserte Telia en ambisjon om å bli Norges største utfordrer. Det skal teleselskapet blant annet innfri med å bli først med et landsdekkende 5G-nett i Norge, derav slagordet «Nå bygger vi NOR5GE».

Denne uken går Telia på lufta med et nytt uttak i dette kommunikasjonskonseptet der selskapet spiller på den voksende gaming-interessen blant norske barn og unge. Her retter Telia oppmerksomheten mot foreldre som ikke tar barnas hobby på alvor.

- Som foreldre håndterer vi barnas interesse for gaming på en helt annen måte enn andre fritidsaktiviteter som fotball og korps, som vi stort sett har erfaring og kompetanse rundt. På dette området er det barna som har regien, og det kan vi som foreldre synes er skummelt. Vi vet ikke helt hva barna holder på med eller blir eksponert for og lurer på en del ting, sier markedsdirektør Camilla Forberg i Telia.

Hun viser til at at gaming er den raskest økende fritidsaktiviteten til norske barn og mener det er på tide at flere anerkjenner det på lik linje med andre fritidsaktiviteter.

- Men som fortellingen vår viser, kan det være vanskelig som forelder å gi gaming den behandlingen den fortjener. Barn trenger rett og slett foreldre som støttespillere rundt gaming, på samme måte som i andre tradisjonelle fritidsaktiviteter, sier Forberg.

Reklamefilmene som rulles ut i disse dager er utviklet av Try og produsert av Einar Film med Aksel Hennie på regi. Der snur Telia på flisa og illustrerer problemet med en pappa som ikke tar fotball på alvor.

Telia er allerede godt etablert i esport-universet som hovedsponsor av Telialiagen. Nylig ble Telias 5G-nett kåret til Norges beste gaming-nett av Open Signal.

- Dette ligger tett opp til produktene vi tilbyr. Da har vi også et ansvar i å hjelpe foreldre med å forstå mer og sikre at man har digitale løsninger hvor foreldrene føler at det er sikkert å være, både for barna og seg selv, sier Forberg.

Derfor har Telia laget en egen «hub» for gaming på nettsidene sine, hvor de blant annet har spillskole, foreldreguide og tips om ansvarlig skjermbruk og trygg nettbruk.

- Hvor mye trykk legger dere bak denne kampanjen?

- Vi har ikke kampanjer i Telia, men pulser i markedet. Det er stort trykk i våre pulser, og vi har noen av de i løpet av et år. Vi er aldri helt av.

Se hovedfilmen her:


Se film nummer to i serien her: