Noa-byrå vokser med nesten 20 millioner: - Vi har blitt et attraktivt sted å være

Unfold kan melde om et nytt «kanonår». Men får ikke flytte sammen med resten av The North Alliance-byråene.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

 Det digitale produktutviklingsselskapet fortsetter den sterke veksten fra de siste årene, og øker både topp- og bunnlinje og det med hele 40 prosent. Som det første av mange North Alliance-byråer, er Unfold klar med sine regnskapstall fra fjoråret og de viser at selskapet økte omsetningen fra 45 til 63 millioner kroner.

- Det går veldig bra selv om det også har vært tøffe tak under pandemien. Men vi merker jo at Unfold er på rett sted når vi ser digitaliseringen av samfunnet rundt oss. Det digitale har ikke blitt mindre aktuelt de siste par årene. Vi har heller ikke mistet noen kunder eller ansatte til konkurrentene våre i løpet av de siste årene, noe som tyder på at vi har klart å bygge opp en sterk kultur som til og med står seg gjennom en pandemihverdag med hjemmekontor, sier daglig leder og partner Egil Stene-Johansen. 

- Hvordan ser det ut så langt i år? 

- Det er bra vekst i år også selv om den ikke nødvendigvis blir like stor som de siste par årene, sier han.

- Så tallet 100 millioner må vi vente en stund før vi får se?

- Kanskje neste år. Det er ikke så langt opp. Men det blir ikke i år, sier Stene-Johansen.

I North Alliance ligger Unfold under Noa Norge som ledes av den tidligere Unfold-partneren Kai Holmberg. 

Les også: Ny byråtopp vil ta likestillingskampen: - Vi må få flere mannfolk inn i design og flere kvinner inn i tech

- Et attraktivt sted å være

Stene-Johansen sier omsetningsveksten på 18 millioner kroner i fjor kommer som en kombinasjon av godt kundetilfang, og det faktum at Unfold klarer «å hente inn flinke folk til de produktutviklingsløpene selskapet jobber med.»

- Men er det ikke vanskelig å få tak i folk, det er i hvert fall det vi leser om daglig?

- Det er i hvert fall ikke bare enkelt, men vi har ansatt en del i det siste og merker at vi har blitt et attraktivt sted å være, sier han.

Selskapet, som ble kjøpt av North Alliance i fjor sommer, har den siste tiden jobbet mye med kunder som Flyr og Mestergruppen som er noen av selskapets nyeste bekjentskaper. I tillegg har Unfold jobbet lenge med OBOS på flere ulike prosjekter.

- Vi har også et solid ben i retailmarkedet med Mobo (Anton Sport, Sportsnett og Milsluker’n, red. anm.) og vi jobber med å rigge oss for flere retailkunder i tiden fremover, sier han.

- Er forventningene dere hadde til North Alliance-systemet blitt innfridd?

- Ja det vil jeg si, og vi er veldig glade for at vi endte opp med North Alliance etter en periode der vi hadde mange diskusjoner med flere miljøer. Noa har gitt oss mye plass og tatt en av partnerne våre, Kai Holmberg, opp i rekkene. Jeg føler vi har mye saying i hvordan vi skal drive dette fremover og at Noa-systemet bidrar til både veksten og marginene våre, sier han.

- Jobber fortsatt tett sammen

Resultatet til Unfold endte i fjor på 16,6 millioner kroner, opp fra snaue 12 millioner kroner. Dermed holder lønnsomheten seg på stabile 26 prosent.

- 26 prosent margin, er dere best i Noa-klassen? 

- Det skal ikke jeg si noe om og dessuten har vi den samme bunnlinjen i hele Noa-systemet. Men ser du på bransjen vår så er vi i toppsjiktet og kanskje den beste, sier han.

- Dere klarer dere godt uten Kai Holmberg som ble norgessjef i Noa?

- Jeg vil ikke si at det er uten Kai. Vi kommer til å jobbe tett sammen med ham videre, og jobber også daglig sammen. Også er vi heldigvis ikke så personavhengige som selskap.

Les også: Byrågruppe får ny sjef i Norge: - Kjent for sin drivkraft og lidenskap

Vil ikke ha Noa i navnet

Det var altså i 2021 at Unfold  ble en del av The North Alliance, en byrågruppe bestående av selskaper som Anorak, Noa Ignite, Noa Connect og en konsulentvirksomhet samlet i Noa Consulting.

- Blir det Noa Unfold snart? 

- Nei, det blir Unfold. Det er den merkevaren vi skal bygge og den skal bli enda sterkere sammene med NoA-merkevaren.

Operativ direktør Jeanett Wilberg Schibbye sier at det å bli en del av NoA bare «ytterligere har styrket byråets evne til å levere på hele spekteret av tjenester».

- Vi jobber fortsatt i små, fokuserte team, men har mulighet til å trekke inn spesialister innen fagområder som analyse, datasikkerhet, reklame, og datadrevet markedsføring etterhvert som prosjektet skrider frem og utvikler seg, sier Wilberg Schibbye. 

Produktansvarlig i Unfold Andreas Ziener sier samarbeidet de har hatt det siste året med Flyr «er et glimrende eksempel på hvordan byrået liker å jobbe.»

- Her har vi vært involvert helt siden det nye flyselskapet var på skissestadiet, hvor vi bidro med utforming av produktvisjon, navn og merkevare, som nå har blitt videreført inn i daglig, kontinuerlig videreutvikling av den digitale brukeropplevelsen. Stadig flere selskaper ser verdien av å samle hele løpet ett sted, sier han. 

Her kan du se et videointervju med både Thomas Høgebøl og Unfold-partnerne Egil Stene Johansen og Kai Holmberg etter at avtalen om salg av Unfold til North Alliance var i boks. 

Noa-byrå vokser med nesten 20 millioner: - Vi har blitt et attraktivt sted å være