Dette sier konkurrentene om den nye NRK-sjefen: - Veldig sterk strategisk

- Hun er svært dyktig, sier Dagbladet-sjef og tidligere kollega av Vibeke Fürst Haugen.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Dagbladets sjefredaktør Alexandra Beverfjord har sammen med flere andre kommersielle mediehus lagt ut på et stormløp mot NRK der de forsøker å begrense statskanalens spillerom på nett.

Nå får hun en ny kringkastingssjef å bryne seg på i form av Vibeke Fürst Haugen. Det er et heldig valg for NRKs del, tror Beverfjord.

Jeg har lært å kjenne Vibeke som en solid og god medieleder. Olav Sandnes

- Et solid og godt valg

Sandnes: - Solid og god medieleder

TV 2s sjefredaktør Olav Sandnes sier til Kampanje at han hverken var i dialog med styret eller rekrutteringsselskapet angående stillingen.

- Hva synes du om valget av ny NRK-sjef?

- Jeg synes det var et veldig godt valg og jeg har lært å kjenne Vibeke som en solid og god medieleder. Jeg ser frem til et godt samarbeid med henne.

- Hva blir hennes viktigste oppgave?

- Det blir å sørge for å holde NRK fortsatt relevant. Og ikke minst vil hun være sjef for en stor endring i NRK med flytting fra Marienlyst. Men det viktigste er å sikre et NRK som oppleves relevant for folk flest, og det er jeg sikker på at hun er skikket til. Jeg ønsker henne som leder i NRK lykke til.

- Er du overrasket over valget?

- Jeg kan nesten ikke kommentere det for jeg har sittet på utsiden. Vibeke kjenner jeg godt til fra før, og jeg er sikkert på at NRK har truffet et klokt valg, avslutter Sandes. 

Dette sier konkurrentene om den nye NRK-sjefen: - Veldig sterk strategisk