Tirsdag slapp Discovery nyheten om at en av TVNorge-systemets mest profilerte ledere gjennom tidene, Eivind Landsverk, gir seg etter 21 år. Landsverk har vært sentral i utformingen av TVNorge og etter hvert også søsterkanalenes redaksjonelle profil gjennom hele 2000-tallet. De siste årene har han i tillegg hatt et nordisk programansvar.
Nå er ikke motivasjonen der den bør være, forteller Landsverk.
- Jeg føler jeg har gjort mitt, sier han til Kampanje.
Han er en av flere nordiske Discovery-topper som har gitt seg det siste året, inkludert tidligere norsk sjef Tine Austvoll Jensen, etter hvert som de nordiske ledergruppene har blitt oppløst og stadig mer av ansvaret er blitt overtatt av briten James Gibbons, som leder Discoverys operasjoner i Storbritannia og Norden.
- Skal vi ta dette som et signal på at glansdagene i TV-bransjen er over?
- Jeg tror absolutt ikke glansdagene er over, men jeg tror vi kommer til å endre seermønsteret vårt. Vi ser mer på digitale plattformer og fokuset må ligge der fremover. Norsk innhold og norsk språk, som gjenspeiler det samfunnet vi alle er en del av, vil fortsette å være viktig. Vi må lage innhold som er relevant.
Landsverk har både opplevd gullalderen til lineær-TV overgangen til strømme-TV, og sier han er stolt av å ha tatt TVNorge fra å være en liten norsk TV-kanal til å bli en del av et globalt mediehus.
- Hva har vært den morsomste tiden?
- Jeg synes egentlig alle årene har vært morsomme, så det synes jeg er litt vanskelig å svare på, men vi har skapt noen setninger i historiebøkene. Går du 20 år tilbake i tid, før vi lanserte «Big Brother», så var det noen som sa at TVNorge ville gå konkurs og at vi var ferdige. Vi gjorde noen grep da vi lanserte Big Brother i februar 2001 og frem til 2015-2016 gikk markedsandelene stort sett oppover, sier Landsverk.