Nicklas Norrby, som har ledet hele den nordiske operasjonen til Discovery siden de nasjonale ledergruppene ble oppløst i september i fjor, slutter i selskapet. Det kommer frem i en pressemelding.

Norrby har rapportert til James Gibbons, som leder Discoverys operasjoner i Storbritannia og Norden, og fremover er det Gibbons selv som vil ta direkte styring over de nordiske operasjonene, og det nordiske lederteamet vil rapportere direkte til ham.

Dermed har det amerikanske Discovery-konsernet både fjernet de nasjonale topplederstillingene og den nyopprettede nordiske lederstillingen på under et halvt år.

- Nicklas forlater Discovery etter eget ønske. Det har vært en glede å få jobbe sammen med ham, og han har imponert meg med sin lidenskap og innstilling i arbeidet med å bygge et enda sterkere Discovery i Norden. Han har satt sitt preg på bedriften fra dag én, og han kommer virkelig til å bli savnet, sier James Gibbons, EVP and GM Discovery UK & Nordics, i en pressemelding.

Norrby forlater Discovery uten konkrete planer for sin neste jobb.

- Jeg har hatt glede av hver eneste dag gjennom mine tre år i Discovery, og jeg er så stolt av alt det teamet vårt har utrettet i løpet av disse årene. Jeg er lei meg for å forlate selskapet og alle de flotte, talentfulle kollegaene, men jeg er også trygg på avgjørelsen min, ettersom jeg nå har behov for å lade batteriene, tilbringe tid med familien min og deretter bruke tid på å finne ut hva mitt neste oppdrag skal være, sier han i meldingen.

Samtidig tar norske Linda Vabø over ansvaret for partnerskap og distribusjon ettersom svenske Franca Rossander også forlater selskapet. 

- Franca forlater også Discovery etter eget ønske. Hun har gjort en utrolig god jobb med å jobbe frem innovative samarbeidsavtaler over hele Norden, og hun vil bli savnet, sier Gibbons.

Linda Vabø har hatt stillingen som direktør partnerskap i Discovery Norge siden 2018, og går nå inn i den nordiske ledergruppen med ansvar for partnerskap og distribusjon.

- Det har skjedd utrolige endringer i bransjen og i Discovery bare på de tre årene jeg har vært her, og fortsatt er det nybrottsarbeid vi driver med hver eneste dag. Denne medietransformasjonen er global, men her i Norden er vi helt i spissen av utviklingen, noe som er utrolig inspirerende å få være med på. Jeg gleder meg til å ta en aktiv del av alt det spennende arbeidet som skal gjøres med våre samarbeidspartnere i Norden fremover, når vi sammen fortsetter jobben med å skape fremtidens TV-marked, sier Linda Vabø.

Heller ikke Franca Rossander har en ny jobb å gå til.

- Jeg har ingen klare planer for hva jeg vil gjøre i fremtiden, men noen ganger kommer du til et punkt der du det føles naturlig å starte et nytt kapittel. Jeg gleder meg til å se hva fremtiden bringer, og jeg vil fortsette å heie på Discovery og alle mine flotte kollegaer fra sidelinjen, sier hun.