Saken blir oppdatert.

Eivind Landsverk slutter i Discovery-konsernet. Det skriver selskapet i en pressemelding.

- Jeg gikk noen runder med meg selv i romjula på om jeg skulle fortsette å gjøre dette, om jeg har motivasjon eller om det er en tid for alt, og konkluderte med at tiden er moden for å gi seg, sier Landsverk til Kampanje.

Han ser tilbake på «21 helt fantastiske år i TVNorge» med både faglige og personlige utfordringer.

- Det har vært suksesser og fiaskoer, men det generelle inntrykket er at jeg har hatt det fryktelig gøy. Jeg har sittet der mens administrerende direktører har kommet og godt, og har hatt en veldig forkjærlighet for dette innholdselementet. Jeg har bygd et bra innholdsteam rundt meg og er klar for å gi stafettpinnen videre, sier han.

Landsverk begynte i TVNorge i 1999 og har vært ansvarlig for flere av mediehusets aller største suksesser. De siste årene har han i tillegg hatt et nordisk ansvar som programdirektør for alle Discoverys nordiske kanaler.

– Eivind Landsverk er en legende innen norsk TV-bransje, og han er en svært viktig del av historien til TVNorge og Discovery. Han har fra sin første dag her jobbet knallhardt for at vi skal levere mest mulig av det aller beste norske innholdet, og han har lyktes gang på gang. Vi har visst at også han kom til å gi seg en dag, og har derfor jobbet målrettet sammen med Eivind selv for å sikre at vi har gode folk som kan steppe inn og ta over, spesielt her i Norge, sier Espen Skoland, operativ leder for Discovery i Norge, i en pressemelding.

Landsverk slutter uten å ha en ny jobb å gå til.

– Jeg har lenge snakket med mine kollegaer James Gibbons og Espen Skoland, og Tine Jensen da hun var her, om at jeg vil trappe ned på jobbingen. Dette er ikke en jobb man gjør halvveis, så da er det naturlig å gi stafettpinnen videre. Jeg ser tilbake på 21 veldig morsomme år i TVNorge og Discovery. Aller mest stolt er jeg over å ha vært med på å ta TVNorge fra å være en liten TV-kanal til nå å være en del av et stort TV-hus, som nå bidrar med innhold som får oppmerksomhet over hele verden, sier Landsverk i meldingen.

- Et utrolig morsomt punktum på denne karrieren er det vi har fått til med discovery+ og Estonia-serien, som både bidrar til å endre historien om forliset og som er blitt en seersuksess langt utover Nordens grenser. Den viser hvor sterkt TV-mediet er og hvor mye man kan oppnå med god historiefortelling. Det aspektet kommer jeg til å savne. Det og alle de flinke og hyggelige folkene jeg har jobbet med, sier Eivind Landsverk.

Programdirektørene i de nordiske landene vil videre rapportere direkte til Discoverys sjef for Norden, James Gibbons.