Det som skulle bli opphavet til Fjeldheim & Partners, var byrået Clarion IMP som Tomm Fjeldheim startet i 1990 sammen med Jan Rolland. Etter hvert ble dette til Fjeldheim & Partners.
Les også Kampanjes profilintervju med Tomm Fjeldheim fra 2014 her. (abonnement): - Toppen av frekkhet
Byrået har alltid valgt å stå litt utenfor bransjefellesskapet og gründer Fjeldheim forklarte det slik;
- Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har vært forundret over bransjens umåtelige evne til å feire seg selv heller enn kunden. Jeg tror faktisk ikke det er så kult å jobbe i reklamebransjen lenger, når det største hvert år er å feire seg selv med blyanter. Det blir jo vanskelig å ta alvorlig. De driver mer med kreativitet enn å gjøre en god jobb for kundene. Det er en bransje som sliter. Jeg tror flere byråer bør bli modigere og prøve å forstå hele kundens liv, sa han til Kampanje den gangen.
I 2015 solgte Fjeldheim aksjene sine i byrået til Østhaug og Stuart Granlund-Jones.
Blant andre grep som er tatt i 2016 for å snu skuta, er et aktivt grep for å bygge en god bedriftskultur.
- Jeg er veldig opptatt av kultur, det er noe jeg har tatt med meg fra min tid i Dinamo. Så her er det allmøte hver måned. Jeg er overbevist om at ingen kan bli over-informert, så her får alle en innføring i rikets tilstand.
Byrået har også satt seg et mål; nemlig at de skal være «markedets hyggeligste og mest spennende tverrfaglige miljø for digitale og fysiske kommunikasjonsløsninger». Men dette gjør de ikke for å bli enda flere ansatte, forteller han.
- Når jeg treffer andre reklamebyråsjefer spør de; «Hvor mange har dere blitt nå, da?», som om det er det eneste parameteret som gjelder. Vi måler ikke suksessen på antall kunder eller antall hoder, men hvor god jobb vi kan gjøre for kundene og hvilke folk vi kan gi lyst til å jobbe her. Vi er nok ikke så veldig mye flinkere enn andre. Men vi er nok mer hyggelige, spennende og løsningsorienterte enn andre, sier han med et smil.
Det siste året har byrået «breddet seg» og har jobbet med å få en mer diversifisert portefølje.
- Vi jobber stadig med å forsterke denne trenden. Samtidig har vi blitt et mer digitalt byrå og ser at vi er bedre rustet for fremtiden på den måten. Dette har også reflektert seg i rekrutteringen, og vi har fått flere medarbeidere med digital kompetanse, sier han.
Østhaug erkjenner at bedriftskulturen i byrået kanskje står noe i kontrast til den urbane lokaliseringen på Vulkan i Oslo.
- Alle kan starte et byrå, men å lage en kultur er vanskeligere. Når vi rekrutterer er det derfor viktig at de som ansettes, passer inn. Vi har nok veldig mye damer – og mange fra bygda, sier han.
- Hvorfor mange fra bygda?
- Det har kanskje noe med lynnet å gjøre. Byfolk kan av og til være litt «Morn du!». Men når det er sagt, kan det nok diskvalifisere oss noen ganger, tror han.
- Hvordan da?
- Vel, at vi ikke oppleves kule nok… Men når de kjent med den kompetente og inkluderende gjengen vår, finner de det ut, sier han selvsikkert.