Kia har avsluttet byråkonkurranse om sin reklamekonto, og det er Fjeldheim & Partners som har gått seirende ut.

- I Fjeldheim & Partners er vi spesielt opptatt av hva våre kunder selger og hva de vil selge mer av. Derfor er vi er ekstra glade for å få lov til å jobbe med et bilmerke som til de grader leverer på produktssiden, sier Lasse Maugesten, direktør konseptutvikling og Partner i Fjeldheim & Partners.

Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikk, ble det solgt 4.213 splitter nye Kia-biler i Norge i fjor. I tillegg kommer salget av Kia Soul EL, som ikke fanges opp i OFV-statistikken på grunn av en mellomstopp i Tyskland. I sum solgte Kia 6.406 nye biler i Norge, noe som gir en markedsandel på 4,1 prosent. Bilmerket har hatt en kraftig vekst siden 2009, da det kun ble solgt 631 biler.

- Kia er et merke i stadig vekst, men de har fortsatt en posisjon som utfordrer i markedet. Vårt mål er å gi Kia et ytterligere løft ved å synliggjøre merkets mange, sterke USPer for et enda større publikum. For å klare dette trenger vi tydelige kommunikasjonskonsepter som skiller seg ut i et marked der konkurrentene ofte fremstår som litt for like og vanskelige å skille fra hverandre. Kort sagt – vi skal bidra til å styrke Kias konkurransekraft i Norge, fortsetter han.

Det er Hyper som har hatt Kia på kundelisten de siste fire årene, men dette samarbeidet er nå avsluttet.

- Vi har jobbet med Hyper i over fire år og er veldig fornøyde med jobben de har gjort. Kia har hatt en sterk vekst de siste årene, og vi gjennomførte en pitch blant annet for å se om det fantes nye tanker og ideer om hvordan vi kan sikre en fortsatt positiv utvikling og samtidig styrke merkevaren Kia. Fjeldheim & Partners leverte veldig godt på dette og vi gleder oss til et spennende og fruktbart samarbeid, sier markedssjef Marianne Råge i Kia.

Kia Bil Norge, som er ansvarlig for import og distribusjon av bilmerket, er en del av Bertel O. Steen-konsernet.