Etter en større byråkonkurranse har Gresvig valgt SMFB som partner for sine kjeder Intersport, G-Sport og G-Max. Oppdraget skal som Kampanje tidligere har skrevet dreie seg om både design, kommunikasjon og produksjon.

Totalt skal nærmere ti byråer ha vært med i pitsjen som markedsdirektør i Gresvig, Kyrre Ufert Lømo, forteller har bestått av et utvalg «veldig godt kvalifiserte reklamebyråer».

I finalen skal Fjeldheim & Partners, SMFB, McCann og Los&Co ha deltatt, men til slutt var det altså SMFB som vant oppdraget og byråkonkurransen.

- SMFB ble valgt ut ifra en helhetsvurdering av strategisk kompetanse, kreativitet og kapasitet. Nå gleder vi oss til å komme i gang med samarbeidet med SMFB, sier Lømo, som ikke vil bekrefte hvem andre som var i finalen.  

Dermed sier sportskjeden, som har en samlet butikkomsetning på rundt fem milliarder kroner, takk og farvel til sin tidligere samarbeidspartner Fjeldheim & Partners.

- Hvorfor kunne dere ikke forsette med Fjeldheim & Partners?

- Vi har hatt et godt samarbeid med Fjeldheim & Partners i over tre år, og takker dem for den jobben de har gjort for oss i denne tiden, svarer Lømo.

Han ønsker ikke å gå i dybden på hva oppdraget til SMFB innebærer.

- Gresvig har en lang og stolt tradisjon med over 115 år med sport til folket. SMFB sitt oppdrag er å være Intersport og G-Sport og G-Max-konseptenes helintegrerte markedsbyrå, sier han.  

Nylig vant reklamebyrået Fjeldheim & Partners bilkunden Kia. 

Les også: Fjeldheim & Partners tar rattet i Kia

Fjær i hatten:

Gresvig-seieren er en fjær i hatten for den nye SMFB-ledelsen og teamet som skal jobbe med sportskjeden. Fra venstre Thomas Askim (kreatør), Kristian Schøning-Kristiansen (daglig leder i SMFB), Kim Herlung (byråleder i SMFB Engine), Stig Bjølbakk (kreatør), Stine Langehaug (byråleder i SMFB Factory), Eirik Stensrud (kreatør) og Carl-Erik Conforto (kreatør).

- Byrået i ekstase
Hos SMFB forteller den nye byrålederen Kristian Schøning-Kristiansen «at byrået er i ekstase over det nye samarbeidet.»  

- Dette har vært en drømmeoppgave å jobbe med. Her har vi virkelig fått vise hvordan våre tre avdelinger kan tilby en integrert og helhetlig tilnærming for en vanvittig spennende kunde. En skikkelig lagseier, og et samlet SMFB er ekstremt motiverte for det arbeidet som nå begynner. Det kommer til å bli krevende, og utrolig gøy.

- Gresvig blir en ny kunde, men blir sport og sporskjeder også en ny kategori for SMFB?

- Nei, det vil jeg egentlig ikke si, selv om vi ikke har jobbet med sportsskjeder før. Vi har masser av erfaring fra retail og vår byråleder i SMFB Factory har erfaring fra kategorien fra sin tidligere jobb i Schjærven og laget en og annen DM der. I tillegg jobber vi jo også med kunder som IKEA og Cirkle K og har flytta varer ut av butikk for Geox og Diadora, sier Kristiansen.

Seieren i Gresvig-pitsjen er den første kunden den nye SMFB-ledelsen kaprer og den nye byrålederen i SMFB sier det derfor «smaker ekstra godt». 

- Ja, dette er en av de større seirene etter at vi gjorde noen endringer i fjor, og det smaker selvfølgelig godt. Dette har vært en perfekt oppgave for SMFB, hvor vi har kunnet jobbe fullt integrert med alle våre tre avdelinger, sier Kristiansen. 

Kristiansen tok over som sjef etter at Christian Steen sluttet i byrået i august i fjor for å starte opp The Oslo Company. I tillegg ble Kim Herlung byråleder i performance-byrået SMFB Engine og Stine Langehaug byråeleder i produksjonsselskapet SMFB Factory. 

Les også: Steen slutter i SMFB

- Det blir en stor kunde
Det er en stor konto som nå flytter på seg. Kampanje har tidligere anslått at den ligger på et sted mellom 10-15 millioner kroner. Kristiansen sier Gresvig kommer til å bli en stor kunde for SMFB, men hvor stor vet han ikke enda. 

- Ja, det blir en stor kunde. Men hvor stor sammenlignet med de andre gjenstår å se. Vi har mange store kunder allerede i SMFB, men at det blir inne på topp tre, det er det nok ingen tvil om, sier han. 

Byråleder i produksjonsenheten SMFB Factory, Stine Langehaug, legger til:

- Vi kjente fra første møte at dette var et oppdrag og ikke minst mennesker vi virkelig ønsket å jobbe med. En offensiv og engasjert gjeng hos Gresvig, som det skal bli veldig spennende å gjøre dette sammen med, sier Stine Langehaug.