TV-kjempe bytter ut nok et byrå: - På tide å ta neste skritt

Først byttet TV-distributøren Allente ut reklamebyrået sitt. Nå er det også endringer på mediesiden.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

TV-distributøren Allente kjemper mot trenden om fallende kundetall og selskapet, som har både Viaplay og Telenor på eiersiden, har nå på kort tid byttet ut både reklamebyrået sitt og mediebyrået.

Først byttet Allente ut Nord DDB med ARC-byrået Kurppa Hosk og nå er det også klart at Dentsu blir TV-distributørens nye mediebyrå. Tidligere jobbet Allente med Publicis.

- Publicis har gjort en fantastisk jobb under oppstarten av Allente. Når det nå er på tide for oss å ta neste steg med både et nytt kreativt byrå i Kurppa Hosk (tidligere BLCK, red, anm.) og et nytt mediebyrå i Dentsu, vil vi kunne bygge videre på alt det gode arbeidet som er gjort så langt, sier Allentes nordiske markedsdirektør Caroline Størmer-Nilsen til Kampanje.

Les også: Allente bryter med Nord DDB - har valgt nytt reklamebyrå

 

Bytter ut mediebyrået:

TV-distributøren Allente og markedsdirektør Caroline Størmer-Nilsen har gjennomført nok et byråbytte.

- Klikket umiddelbart

I Norge vil det være Dentsu-byrået Carat som er ansvarlig for medieplanlegging og innkjøp.

- Da vi møtte teamet, klikket det nesten umiddelbart. Alt vi hadde behov for var kjernevirksomhet for dem, sier hun.

Hun sier Allente har vært på jakt etter «et innsikts- og datadrevet byrå som tenker digitalt først». Allente het tidligere Canal Digital, men byttet navn for noen år siden.

- Vår merkevare er fortsatt relativt ny, og vi opererer i en konkurranseutsatt bransje. Her trengte vi noen som forsto og kunne svare på våre spesifikke behov både i Sverige, Norge, Danmark og Finland, sier Størmer-Nilsen.

 

Skal jobbe med Los & CO-eier på reklame

Nå blir det opp til de nye byråene Dentsu og ARC-byrået Kurppa Hosk å sette ny fart. Nylig økte ARC sin tilstedeværelse på det norske markedet med kjøpet av byrågruppen Oceans og reklamebyrået Los & Co,

- Hvordan har onboardingen til ARC vært og tror du dere også kommer til å jobbe litt med Los & Co i Norge?

- Onboarding ned KHC har vært veldig bra. De imponerer oss med sin forståelse av markedet og de utfordringer og muligheter vi står i innen vår kategori. Om vi kommer til å jobbe noe med Los & co i fremtiden vet vi foreløpig ikke noe om. I så fall vil det være i samarbeid med KHC, sier Størmer Nilsen.

Allente har hovedkontor i Stockholm og Oslo og administrerende direktør er Jonas Gustafsson. Selskapet eies 50/50 av Telenor Group og Viaplay Group.

Les også: Svensk byråkjempe kjøper Los & Co-eier – norske partnerne casher ut titalls millioner

 

 

- De utfordrer seg selv hele tiden

Stian Jansen, byråsjef i Dentsu Norge, mener Allente er «en drømmekunde».

- De utfordrer seg selv hele tiden og streber etter en ultimat kundeopplevelse og å levere den beste underholdningen på den måten kundene ønsker. Vi ser frem til å maksimere effekten av markedsføringstiltakene sammen med Allente og å utvide virksomheten deres i Norden, sier Jansen, sier Jansen.

Allente er en nordisk underholdnings-distributør som tilbyr TV- og streamingløsninger via satellitt og bredbånd til rundt én million kunder i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Men abonnementstallene er som i resten av TV-distribusjonsbransjen fallene og ved siste kvartalsoppdatering til eieren Viaplay kom det frem at tallet nå er på 950.000 kunder.

Selskapet er imidlertid fortsatt en god pengemaskin for eieren og leverte i 2022 et overskudd på hele 331 millioner svenske kroner fra en omsetning på 6,6 milliarder kroner.

Les også: Allente sikter mot 300.000 strømmekunder – Telenor og Viaplay vil selge seg ut av TV-selskapet

Skal jobbe sammen;:

Her ser du teamene fra både Allente og Dentsu som skal jobbe sammen på mediesiden.

TV-kjempe bytter ut nok et byrå: - På tide å ta neste skritt