I oktober kom nyheten som TV-bransjen har ventet i en årrekke. Telenor og Nordic Entertainment Group slår sammen sine satellitt-tv-selskaper Canal Digital og Viasat til ett selskap. De skal eie 50 prosent hver i det nye selskapet som vil telle 1,2 millioner kunder i hele Norden og rundt 450.000 kunder i Norge. Brorparten av de norske kundene befinner seg i dag hos Canal Digital.

Til sammenligning har Telenors kabel-TV-selskap og Telia-eide Get i overkant av 500.000 norske kunder hver.

EU-kommisjonen godkjente planene 30. april og i dag ble sammenslåingen gjennomført.

Det nye selskapet skal hete Allente, opplyser Telenor og Nordic Entertainment Group om i en pressemelding.

Det er Telenor som får toppsjefen i Allente. Bjørn Ivar Moen forlater Telenor for å vie sin fulle tid til det nye TV-selskapet.

- I dag er en historisk dag! Selv om tv-bransjen er i enorm utvikling er det ikke hver dag at det kommer en ny, stor TV-distributør på banen. Så vidt vi vet er det første gang det gjennomføres uten et håndtrykk eller fysisk kontakt i tillegg. Ikke bare har vi forent Viasat Consumer og Canal Digital til et nytt og spennende selskap til det beste for kundene, vi har gjort det fra våre hjemmekontor i fire forskjellige land. Tenk hva vi kan få til når vi endelig får samlet alle ansatte igjen, sier administrerende direktør Bjørn Ivar Moeni en pressemelding.

Allente vil ha hovedkontor i Oslo og Stockholm og har nærmere 400 ansatte fordelt på syv kontorer i Norge, Sverige, Danmark og Finland. De to selskapene Canal Digital og Viasat Consumer hadde en omsetning på til sammen 7,5 milliarder svenske kroner i 2019.

- Vi er begeistret over å ha sluttført denne banebrytende transaksjonen, som vil skape et enda mer attraktivt tilbud til kundene og generere betydelige inntekts- og kostnadssynergier. Vi er et strømmeselskap og vår langsiktige distribusjonsavtale med Allente betyr at vår kundebase på Viaplay vil vokse enda mer i år, sier administrerende direktør Anders Jensen i Nordic Entertainment Group.

Nent Group rapporterte om 1,67 millioner Viaplay-kunder ved utgangen av mars, men nå vil de også telle med 476.000 Viasat-kunder med Viaplay-tilgang, i tillegg til 364.000 tredjepartskunder som har Viaplay som en del av sin TV-pakke. Med den nye tellemåten ville Nent Group hatt 2,5 millioner Viaplay-abonnenter ved utgangen av mars.

Les mer: Dette betyr TV-fusjonen for 450.000 norske TV-kunder