Dentsu-byrå får global avtale med bryggerikjempe: - Passer som hånd i hanske

- Vi er henrykte over å ha valgt iProspect som global mediepartner, sier kommersiell leder i Carlsberg Group.

Publisert / Oppdater

Nafisa Zaheer
Nafisa Zaheer Journalist

Høsten 2023 kjørte Carlsberg Group en omfattende byråkonkurranse som har resultert i at Dentsu-byrået iProspect er bryggeriets nye globale partner innen mediestrategi og drift av reklame- og markedskampanjer.

Ifølge kommersiell leder i Carlsberg Group, Søren Brinck, gikk iProspect seirende ut av konkurransen på grunn av deres strategiske evner, kreativ tenkning og innoverende medieplanleggingsverktøy. 

I tillegg trekker han frem Dentsu-byråets tilnærming til attention economy som avgjørende for valget.

- Vi er henrykte over å ha valgt iProspect som global mediepartner. De har en omfattende, kreativ og innovativ tilnærming. Kombinert med utvalget av banebrytende verktøy og strategier, overbeviste de oss om at de er det ideelle valget for å ta merkevarene våre til nye høyder, sier Brinck i en pressemelding.

Byråleder i iProspect Norge, Cathrine Aa. Hofland, er veldig fornøyd med det nye samarbeidet. 

- Vi tror at veksten for Carlsberg skapes gjennom hele trakten, og skal derfor jobbe i krysningen mellom innsikt, merkevarebygging og performance-markedsføring. Det passer som hånd i hanske med Ringnes, som er opptatt av innsiktsbasert markedsføring og effekt, sier Hofland.

Carlsberg Group har tidligere hatt en avtale med Initiative, som er en del av IPG Mediabrands.

- Ikke dramatikk bak byttet

I Norge omfatter avtalen Ringnes-merkevarer innen brus, vann og alkoholfri drikke, deriblant Solo, Farris, Imsdal, Schweppes, Battery og Munkholm.

Elisabet Sæterdal kom inn i Ringnes som markedssjef for tre år siden, hun forteller Kampanje at det ikke ligger noe dramatikk bak byråbyttet. 

- Byråbyttet handlet ikke nødvendigvis om at vi var misfornøyd med Initiative, som vi har samarbeidet med siden 2017. Avgjørelsen handler om at vi er en del av et større konsern som inngår avtaler på globalt nivå.  

- I tillegg er det naturlig at man etter flere år har en ny runde med pitsj for å sikre at vi har samarbeidspartnere som holder nivået på tvers av de ulike markedene.   

- Og det opplevde dere ikke at Initiative gjorde?  

- Det har jeg ikke sagt, men det er mange faktorer som spiller inn i valget av hvilket byrå man skal gå for. Det handler først og fremst om å sikre at man på tvers av Carlsberg-landene har et byrå som leverer på høyt nivå og som alle markedene er fornøyde med. Denne pitsj-runden ble gjennomført i mange land hvor man til slutt sto igjen med tre byråer, blant annet iProspect, som var med i lokale pitsj-runder.

- Sunt å få på nye øyne

Sæterdal forteller videre at hvert marked sendte tilbakemeldinger på mediebyråene, og at det deretter var Carlsberg Group som tok beslutningen på globalt nivå basert på tilbakemeldingene.

Markedssjefen forteller at Carlsberg Group kjørte flere runder med pitsj, og at det norske bryggeriet var involvert i den andre runden. 

- Hvilke andre byråer var med? 

- Det var to andre byråer med i den lokale pitsj-runden.  

Sæterdal sier at det var en kombinasjon av flere ting som gjorde at de gav Iprospect en høy score. 

- Vi opplevde at de hadde et godt team av erfarne og flinke folk. De virket up-to-date på ulike trender og åpen for å ta i bruk nye og litt mer alternative løsninger, som alt fra ulike sosiale medier-kanaler til influenser markedsføring og event. De er også en del av et større globalt mediehus som har bra folk in-house.

- I tillegg tror vi bare det er sunt å få nye øyne på hvordan vi jobber med media i Ringnes. Uavhengig av hvor fornøyd vi var med Initiative, så er det er nok smart å rullere litt på folkene vi jobber med, og foreløpig har de levert bra.

Dentsu-byrå får global avtale med bryggerikjempe: - Passer som hånd i hanske