Schibsted-sjefen har satt sin egen sluttdato – her er Skogen Lunds siste sceneopptreden

KØBENHAVN (Kampanje): Det er bare dager igjen av hennes syvårige periode som sjef for landets største mediekonsern.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Konsernsjef Kristin Skogen Lunds dager som leder av landets største mediekonsern er talte. Tirsdag morgen kunne medie- og rubrikk-konsernet fortelle at Schibsted formelt stykkes opp i to selskaper neste fredag, et børsnotert rubrikkselskap og en mediedivisjon, og at avtalen mellom partene sluttføres.

Dermed har også Schibsted-sjefen funnet det rette tidspunktet for å gi seg som sjef i selskapet hun har ledet de siste syv årene og som på den tiden har vært gjennom enorme endringer med to skilsmisser, nedsalget i Adevinta og salget av mediedivisjonen til eieren i Stiftelsen Tinius. Selskapet har i dag en børsverdi på over 80 milliarder kroner før splitten. 

Det skjer 7. juni og altså samme dag som avtalen mellom Tinius og Schibsted undertegnes. Det forteller Kristin Skogen Lund til Kampanje på en stor mediekonferanse i København.

- Var dette Schibsted-sjefes siste forestilling eller?

- Ja, nå begynner det å nærme seg veldig. Jeg går av neste fredag. Da er det closing og avtalen er ferdig, sier Skogen Lund til Kampanje.

Les også: Skogen Lund hylles av Schibsted-redaktørene: - Åpen, ujålete og lyttende

Veldig mye symbolikk og seremoni rundt dette blir det ikke. Kristin Skogen Lund, avtroppende Schibsted-sjef

- Jeg er på overtid nå

Det ha vært en vår med avskjedsrunder og noen av Skogen Lunds siste sceneopptredener. Tidligere i mai var det klart for Skogen Lunds siste kvartalspresentasjon og denne uken var konsernsjefen siden 2018 og en av landets mektigste medietopper på scenen da den internasjonale bransjeorganisasjonen WAN-INFRA samlet over 1.000 medieledere fra hele verden til mediekonferanse i København.

Der fikk Schibsted-sjefen blant annet spørsmål om hva som har gått galt for nyhetsmediene og medieindustriene de siste årene av moderator, professor Lucy Kueng fra Reuters. Skogen Lund møtte blant annet medietopper fra flere amerikanske nyhetsmedier, deriblant New York Times.

 - Vi skulle vært mindre opptatt av å beskytte eksisterende posisjoner og fokusere mer på å ta de nye, sa Skogen Lund fra scenen. 

- Hvordan er det å stå her foran hele verdens medietopper for siste gang?

- Nei, det er fint det. Også er jeg veldig rasjonell på de tingene. Det er en første og en siste gang for alt, og jeg har jo gått å ruga på dette i mange måneder, kanskje siden september i fjor. Jeg er på overtid nå, sier Skogen Lund til Kampanje.

Les også:  Schibsted-sjefen om egne suksesser og fiasko: - En ripe i lakken

Medietoppmøte:

Kristin Skogen Lund deltok i en panelsamtale om toppsjefenes muligheter og utfordringer og dilemmaer. Her Schibsted-sjefen sammen Alex Hardiman, Lucy Kueng og Andrew Morse. Foto: Mick Friis.

Har funnet sine to arvtagere

Det var i desember det ble kjent at Schibsted ville dele selskapet i to. Medie- og avisvirksomheten, kalt News Media, ble solgt til selskapets største aksjonær, Stiftelsen Tinius, mens markedsplassene som Finn.no og svenske Blocket.no blir værende på børsen.

Siden har nye toppledere og nye konsernledergrupper blitt pekt ut i form av Christian Printzell Halvorsen og Siv Juvik Tveitnes og denne uken falt en av de siste brikkene på plass med den nye ledergruppen i den børsnoterte virksomheten.

- Jeg har logget litt av allerede. Nå har jeg både Christian og Siv som ordner med alt som skal skje fremover, sier hun.

- Hva synes du om den nye ledergruppen til Schibsted?

- Ja, det var bra det, og det var jo heller ingen bomber der for meg, sier hun.

Der ble det annet klart at de to tidligere Telenor-kollegene til Kristin Skogen Lund fra hennes tid i telegiganten og som ble hentet til Schibsted da hun tok over som sjef i mediekonsernet, Sven Størmer Thaulow og Ragnar Kårhus, fortsetter i den delen av selskapet som skal drive med markedsplasser.

Les også: Her er Schibsted-sjefens nye ledergruppe

Sjekker ut:

Med en drøy uke igjen før hun takker av som Schibsted-sjef, er tiden kommet for å starte utsjekkingen fra mediebransjen. Her Skogen Lund på den store mediekonferansen World News Media Congress i København. Foto: Knut Kristian Hauger.

Siste festen(e) med gjengen

Kristin Skogen Lund sier for egen del at de neste dagene ikke vil innebære så mye, men noen markeringer blir det tid til. Onsdag er det en liten fest og markering i Oslo i Akersgata for nåværende og tidligere ansatte og alle de som har betydd mye for Schibsted oppover, der den gamle konsernledelsen med Kjell Aamot, Birger Magnus og Sverre Munck vil være blant de rundt 50 inviterte.

- Det blir veldig gøy, og det gleder jeg meg til.

Selve fredagen i neste uke blir det en markering eller et «town hall meeting» med Skogen Lund og de nye Schibsted-sjefene Siv Juvik Tveitnes og Christian Printzell Halvorsen, også blir det en sommerfest i juni.

- Men veldig mye symbolikk og seremoni rundt dette blir det ikke, sier hun.

- Så lørdag 8. juni er det ikke mulig å nå deg på Schibsted-eposten din?

- Jo, jeg beholder den en liten stund og har en sluttavtale og vil være ansatt en stund og hvis ikke jeg tar en ny jobb så får jeg beholde litt av infrastrukturen på Schibsted. Det er jo greit for meg da har jeg noen å ringe når PC’en ikke virker, sier Skogen Lund.

Les også: Kristin Skogen Lund om livet etter Schibsted: - En ny situasjon for meg

Schibsted-sjefen har satt sin egen sluttdato – her er Skogen Lunds siste sceneopptreden