Schibsted-styret har startet jakten på ny konsernsjef. Dagens konsernsjef, Kristin Skogen Lund, vil gå av når etterfølgeren er på plass. Det ble kjent onsdag morgen, bare minutter etter at Schibsted slapp resultatene for fjerde kvartal.

I fjor høst ble det kjent at selskapets største eier, Stiftelsen Tinius, har inngått en avtale om å ta Schibsteds medievirksomheter som VG, Aftenposten og Aftonbladet av børs. Dette selskapet skal ledes av Siv Juvik Tveitnes, som i dag er leder for Schibsted News Media.

Les mer: Planlegger å dele Schibsted i to - Stiftelsen Tinius vil kjøpe nyhetsmediene

- En naturlig konsekvens
Hvem som skal lede det børsnoterte Schibsted-selskapet som fremover består av Nordic Marketplaces, Delivery og Growth & Investments, er ikke klart, men det blir altså ikke Kristin Skogen Lund.

- Leverte du i praksis oppsigelsen da Schibsted inngikk avtalen med Stiftelsen Tinius i fjor høst?

- Indirekte kan du jo si det. Det at jeg går av er en naturlig konsekvens av delingen av selskapet, sier Skogen Lund til Kampanje.

Les også: Skogen Lund hylles av Schibsted-redaktørene: - Åpen, ujålete og lyttende

- Har vært privilegert
Hun trekker frem flere store prosjekter når Kampanje ber henne oppsummere sine mer enn fem år på toppen av Schibsted.

- Jeg har vært privilegert som har fått lede Schibsted gjennom betydelige milepæler og ekspansjoner, som utskillelsen og børsnoteringen av Adevinta i 2019 og oppkjøpet av eBay Classifieds Group i 2020 sammen med Adevinta, som den gang skapte et verdensledende selskap innenfor rubrikktjenester, sier hun.

Schibsted-sjefen etterlater seg også et konsern som har styrket sin posisjon i Norden.

- Gjennom oppkjøp av flere rubrikkselskaper i Danmark og Finland, og en forsterket digital transformasjon innenfor nyhetsmediene, har Schibsted sementert sin markedsledelse innenfor begge sine kjernevirksomheter. Jeg vil også trekke fram det å lede selskapet gjennom krevende tider, som pandemien og en skiftende verdensøkonomi. Om det har vært ett overordnet prosjekt, har det vært å holde alle disse trådene samlet, og sørge for at alle deler av Schibsted har kommet styrket gjennom disse årene, og det mener jeg at vi har lykkes med.

- Hva skal du gjøre når du ikke lenger er Schibsted-sjef?

- Jeg vet faktisk ikke, og det er en ny situasjon for meg. Men jeg har hatt tid til å venne meg til dette. Og selv om det er vemodig å forlate Schibsted, gleder jeg meg også til det neste kapittelet i livet mitt. Jeg vil fortsatt være tilgjengelig for Schibsted en stund, så jeg har litt tid til å lage nye planer.

Les mer: Konserntillitsvalgt om toppsjefens avgang: - Det er en trist dag, men en ny æra for Schibsted