Fotballpresidenten om Eliteserie-starten på TV 2: - Det har vært et løft

Landslagssjef Ståle Solbakken mener samtidig fotballen tjener på den økende medieomtalen.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Mandag formiddag publiserte Kampanje en artikkel hvor det kommer frem at det er en vekst i antall Eliteserien-artikler hos landets største medier i år sammenlignet med fjoråret. Veksten er ifølge Retriever på 45 prosent hos riksmediene. TV 2 har blant annet doblet antall Eliteserien-artikler, mens VG har økt sitt volum med 36 prosent.

Les også: Rosenborg topper medietabellen – men Haaland er i særklasse

At Norges største mediehus omtaler Eliteserien hyppigere tror landslagssjef for herrene, Ståle Solbakken, kan ha positive ringvirkninger.

- Hva har omtalen av norsk fotball å si for idretten?

- Jeg tror det har mye mer å si enn man tror, sier Solbakken til Kampanje og fortsetter:

- Altså, TV 2 bygger jo selvfølgelig opp sitt eget produkt, men omtalen gjør at det kommer flere folk på kampene og det blir morsommere å se fotball. Dette blir en effekt over tid som gradvis gjør at norsk fotball tar seg opp, sier Solbakken.

- Er norsk fotball på vei inn i en ny gullalder?

- Det vet jeg ikke om den er, men interessemessig skal man et stykke tilbake. Så er det vår (NFFs) jobb å sørge for at kvaliteten på banen er like bra som kvaliteten fra publikum, sier Solbakken.

Den gode starten av årets Eliteserie-sesong viser også en rekord i antall solgte billetter der det totale salget er på 328.000 billetter. Det er en vekst på hele 30 prosent. Dagen før fotballens store festdag, 16. mai, lå Eliteserieklubbene an til å selge 100.000 billetter. Det vil i så fall være den beste runden 16. mai helt siden 2009.

Les også: Beste billettsalg på over ti år for Eliteserien

Mediene skal være kritiske og gjøre jobben sin, men vi driver folkesport og hadde ikke mediene vært opptatt av det vi drev med så hadde vi bommet. Lise Klaveness, NFF-president

Klaveness: - Har vært et løft

President i Norges fotballforbund (NFF), Lise Klaveness, synes TV 2 har fått en god start på fotballsesongen etter at de tok over rettighetene.

- Starten til TV 2 har vært god. Det har vært et løft på mange områder, sier Klaveness.

- Så vet vi at Toppserien (øverste divisjon for kvinner. journ. anm.) har vært krevende og er krevende i hele Europa og verden. Det har vært en eksplosjon på enkeltkamper, men når det gjelder hverdagskampene har man ikke funnet nøkkelen, legger hun til.

Hun gir imidlertid TV 2 solide skussmål for sitt arbeid med Eliteserien for herrer.

- I Eliteserien har det vært et løft. TV 2 skal ha en stor del av æren for det, sammen med Norsk Toppfotball, sier Klaveness.

- Merker du noen forskjeller fra i år med TV 2 sammenlignet med fjoråret og Discovery?

- Vi sammenligner ikke TV 2 og Discovery for vi gjør andre ting. Jeg tenker på om tiltakene vi setter i gang funker og har effekt. De forskjellene jeg tenker på er at vi prøver å bygge et hjem for norsk fotball. At man har et helhetlig bilde av fotball - fra bredde til topp og kvinne til mann, sier Klaveness.

Positive:

Ståle Solbakken tror medieomtalen er positiv for norsk fotball. Lise Klaveness mener NFF hadde gjort noe feil om mediene ikke hadde dekket fotball. Foto: NTB.

- Vi driver folkesport

Klaveness forteller at Norge sitter i en særstilling hva gjelder fotball knyttet til rettigheter.

- Det som er unikt for oss i Norge er at NFF har alle disse rettighetene, sammen med Norsk Toppfotball og Norsk Toppfotball Kvinner. Vi kan sitte ved forhandlingsbordet og selge alt dette, samtidig som vi har en rettighetshaver som ønsker dette, sier Klaveness.

- Men hva gjør den store omtalen for fotballen?

- Jeg har to ting å si til det. Én ting er at gjør det samme uavhengig av artiklene som kommer, sier Klaveness.

- Men det er ingen tvil om at vi er bevisste på at vi driver folkesport. Der den reelle pulsen er ute lokalt, sier Klaveness.

Hun mener samspillet mellom mediene og NFF er ligger sentralt i å utvikle norsk fotball.

- Mediene skal være kritiske og gjøre jobben sin, men vi driver folkesport og hadde ikke mediene vært opptatt av det vi drev med så hadde vi bommet. Det er et tydelig samspill, selv om ikke jobben vår går på antall klikk, sier hun.

- Er norsk fotball på vei inn i en ny gullalder?

- Jeg håper det, sier Klaveness.

Her kan du se omtalen av de norsk klubbene siden seriestart 10. april. Kilde: Retriever. Rosenborg sliter i Eliteserien, men på medieomtale topper de tabellen

Klubb Antall artikler i norske medier
Rosenborg 3289
Molde 1934
Brann 1852
Viking 1758
Lillestrøm 1730
Bodø/Glimt 1611
Aalesund 1590
Odd 1507
Vålerenga 1400
Sandefjord 1399
Sarpsborg 08 1339
Tromsø 1286
Haugesund 1168
Stabæk 1160
Strømsgodset 1039
HamKam 524

 

Fotballpresidenten om Eliteserie-starten på TV 2: - Det har vært et løft