I løpet av de to første serierundene av den norske toppdivisjonen Eliteserien har 126.051 billetter blitt solgt. Man må tilbake til 2011 for å finne høyere salgstall, skriver Norsk Toppfotball (NTF) i en melding.

- At vi må over ti år tilbake i tid for å finne tilsvarende billettsalg, sier litt om interessen for norsk fotball om dagen, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland

I helgen ble andre serierunde i Eliteserien avviklet. 62.951 billetter ble solgt til runden, hvilket er en økning på 34,8 prosent fra tilsvarende runde i fjor. Det er også like mange billetter som ble solgt til serieåpningen forrige helg.

Øverland mener den økte interessen for Eliteserien kommer av kvalitetsheving som har foregått i klubbene de siste ti årene, ny rettighetshaver i TV 2 og to norske profiler som kjemper om seriegull i den engelske toppdivisjonen Premier League.

- Klubbene har jobbet systematisk og langsiktig for å heve kvaliteten på det sportslige. De har også vært veldig gode på å markedsføre kampene inn mot seriestart, sier Øverland og fortsetter:

- Jeg tror også vi kan takke ny rettighetshaver, som har lagt betydelige ressurser i å dekke oppkjøringen inn mot seriestart, og kanskje til og med to superstjerner som kjemper om gull i England. Suksessen de opplever smitter og skaper begeistring for norsk fotball generelt, både innenfor og utenfor landegrensene.

Også til neste serierunde, som blir spilt til helgen, går det mot fulle tribuner.

- Brann har allerede solgt 12.000 billetter til kampen mot Vålerenga lørdag. Så nå er det bare å være på om man skal på kamp. Det er morsomt å være en del av den norske fotballfamilien om dagen, sier Øverland.