Tidligere mediebyråsjef blir rådgiver i Schibsted-selskap: - Trives best når jeg jobber med kunder

Etter bruddet med IUM har Børre Sunde fått seg ny jobb.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det var i begynnelsen av januar at det ble kjent at sjefen i mediebyrået IUM, Børre Sunde (57), ga seg etter åtte år i lederrollen og 20 år i byrået.  Det skjedde samtidig med en stor omorganisering, der det internasjonale eierselskapet valgte å dele det norske og nordiske byrået opp i to nye byråer, Initiative og UM. Nå har Sunde funnet seg en ny jobb og det som rådgiver i det rundt to år gamle Schibsted-byrået Manus.

- Manus sjekker av på alle bokser for hva jeg ønsker å gjøre. De er i en spennende vekstfase, energiske og kreative – og de har en herlig kultur for rask omstilling, som det er vanskelig å finne i større og eldre byråer. Samtidig trigger det meg at de er en del av Schibsted. Jeg tror det finnes mange synergier her hvor potensialet ikke er tatt ut, og det skal komme kundene til gode, sier Børre Sunde.  

Les også: Toppsjefen slutter etter 20 år: - Det ble til slutt et enkelt valg 

Rett etter påske var han i gang med ny jobb, og med ansvar for kunder og forretningsutvikling skal han bidra til at kommunikasjons- og innholdsbyrået Manus vokser. Manus hadde i 2020 en omsetning på rundt 11 millioner kroner.

- Jeg har alltid trivdes best når jeg jobber med kunder, men hadde ikke like mye tid til det de siste årene i IUM, sier Sunde.

- Du går fra å være sjef til å bli en av de ansatte, hva tenkte du rundt det?

- For meg ble det et valg om jeg skulle fortsette å være ansvarlig i et selskap, jobbe for meg selv, eller jobbe mer med det jeg liker aller best, i kontakt med kunder. Jeg føler ikke jeg har så mye mer å bevise som toppleder etter mange år som sjef, så da var det bare å følge magefølelsen og jobbe mer med fag og kunder, sier han.

Les også: Splitter opp mediebyrået IUM i to nye byråer: - Dette er ingen nedbemanning

Det er spennende når Schibsted beveger seg utenfor egne flater med sine byråtjenester. Børre Sunde, Manus

- Øker erfaringsgrunnlaget vårt

Daglig leder i Manus, Marianne Solheim sier hun er glad for å få Børre Sundes «bunnsolide erfaring med i byrået.»

- Hans kunnskap, kundeforståelse og faglige tyngde vil styrke oss ytterligere. Manus er fortsatt et ungt byrå, hvor halvparten av vår levetid har vært under pandemien. Nå har vi en offensiv vekststrategi, hvor ikke minst samspillet med flere av miljøene i Schibsted skal kunne bidra til å akselerere kundenes strategier gjennom målrettet og engasjerende innhold. Vår byrå-opphav er unikt i Norge sånn sett, sier Solheim til Kampanje

Hun sier ansettelsen av den erfarne mediebyrålederen er et bevisst grep.

- Som mange andre byråer, har Manus en ung gjennomsnittsalder. Når vi henter inn Børre er det et grep som ikke bare øker erfaringsgrunnlaget vårt, men vi skaper også et aldersmangfold som vi mener er nødvendig for å kunne ha et bredt nok perspektiv. Med nyansettelsen får Manus et aldersspenn fra den 18 år gamle lærlingen Luna, til 57 år gamle Børre, sier Solheim.

Jeg har alltid sagt at jeg ikke nødvendigvis trives helt på toppen, men liker å spille andre gode.

Børre Sunde, som tidligere også har vært styreleder i Mediabyråforeningen, sier han rimelig raskt etter bruddet med mediebyrågrupperingen Initiative og Universal Media begynte å se seg om etter ny jobb. Etter å ha «vært i litt ulike prosesser» kom han over stillingsannonsen fra Schibsted-byrået.

- Jeg tok kontakt med Marianne og hadde en fin prat. Vi traff veldig på verdisyn, kulturell forståelse og ambisjoner. Det var en gjensidig forståelse, sier han.

Sunde sier han med sin erfaring håper å «være en god støttespiller» for resten av gjengen i Manus.

- Jeg har alltid sagt at jeg ikke nødvendigvis trives helt på toppen, men liker å spille andre gode. Jeg håper jeg at med min erfaring også kan være en god støttespiller for Marianne og resten av organisasjonen i Manus, sier han.

- Beveger seg utenfor egne flater

Schibsteds første byråsatsing Schibsted Partnerstudio, som ble etablert for seks år siden, har vunnet Kampanjes byråprofil for Norges beste innholdsbyrå tre år på rad, og omsatte i 2019 for nærmere 175 millioner. Men i motsetning til Schibsted Partnestudio, som først og fremst produserer innhold på egne flater, tenker Manus bredere i sin distribusjon.

- Det er spennende når Schibsted beveger seg utenfor egne flater med sine byråtjenester, sier Sunde.

- Hvordan blir det å gå i mediamøte med Initiative og UM?

- Jeg har fantastisk gode relasjoner med mine eks-kollegaer, så det vil gå helt fint. Men jeg vet ikke hvor hyppig det blir. Manus har selvsagt en del med mediebyråene å gjøre, men jobber mest direkte mot kunder, sier han.

- Så nå blir det litt mindre lønn og litt mindre gjøre?

- He he, nei det vil jeg ikke kommentere noe på, men det er mye å gjøre i Manus. Selskapet har operert halvparten av sitt liv i pandemien og likevel klart å vokse, bygget en kjempefin kultur og gjort mange spennende jobber. Manus er et selskap som tør å satse, sier Børre Sunde.

Tidligere mediebyråsjef blir rådgiver i Schibsted-selskap: - Trives best når jeg jobber med kunder