IUM-sjefen slutter etter 20 år: - Det ble til slutt et enkelt valg

Børre Sunde gir seg som byråleder i IUM.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Med beslutningen om å legge ned mediebyrået IUM i Norge og Norden og dele selskapet opp i to nye byråer, Initiative og UM, slutter også IUM-sjefen gjennom de siste åtte årene, Børre Sunde. Den nye nordiske Initiative-sjefen og som også blir ansvarlig for Initiative i Norge, Cato H. Drægebø, sier Sunde og den nye ledelsen i to byråene «skilles som de beste venner».

- Man kan alltid tenke at det ligger en dramatikk bak når slikt skjer, men det gjør det ikke. Det er et resultat av at det er et stort skifte. Vi fant ut på hver vår side at dette var det beste også er vi sikre på at Børre Sunde dukker opp med all sin kraft og et annet sted og ønsker ham lykke til videre, sier Drægebø til Kampanje.

Les også: Splitter opp mediebyrået IUM i to nye byråer: - Dette er ingen nedbemanning

Børre Sunde (57) tok formelt over som sjef i IUM i 2012 og har ledet byrået siden da. Men allerede i 2001 begynte Sunde i Initiative Universal Media.

- Ja, det ble hele 20 år i IUM og jeg utrolig tilfreds med å få være med alle disse årene. Vi skilles som gode venner og det har vært en fin prosess. Jeg ønsker mine kollegaer i Norge og Norden lykke til videre, sier Sunde.

- Hvordan har du opplevd dette?

- Jeg har opplevd det som en fin og ganske positiv prosess. Vi har hatt gode samtaler og jeg er enig i den strategien som nå er lagt og stiller meg fullt og helt bak de beslutningene som er tatt, sier han.

- Jeg har ikke tenkt å gi meg enda

Børre Sunde sier han tror det «er viktig i dagens konkurransemarked å rendyrke seg.»

- Vi tok det beste fra to verdener med IUM, men i dagens marked er det et ytterligere behov for å spisse byråkonstellasjonene og modellene for på den måten utnytte synergiene som ligger i å være fullintegrert.

- Men det stod vel ikke øverst på ønskelisten din å slutte?

- Når strategien og planene ble lagt frem for meg på den måten det ble gjort, så var det ganske klart at min stilling slik den var inntil nylig forsvinner. Da var det en fin anledning til å bli enig med selskapet om at nok var nok for denne gang. Jeg gikk ikke og tenkte på å slutte i det daglige, men når ting ble som det ble og strategien ble slik, var det til slutt et enkelt valg, sier han.

- Hva kan du si om avtalen du har fått?

- Den vil jeg ikke si noe om, sier han.

Han sier han skal være tilgjengelig for byrået i et par måneder, men at han etter det vil se seg om etter noe nytt å gjøre.

- Jeg har ikke tenkt å gi meg enda og jeg er i hvert fall interessert i å jobbe et sted så fort jeg får anledning. Jeg har mye erfaring fra både kunde- og byråsiden og har ikke sementert hva jeg vil gjøre. Det kan være både på kundesiden, i et byrå eller på mediesiden og der jeg kan bidra med min kompetanse og hvor jeg samtidig kan utvikle meg videre, sier han.

IUM-sjefen slutter etter 20 år: - Det ble til slutt et enkelt valg