Rekordtall i Mood Communication – kjøper reklame for 430 millioner i året

- Vi føler ikke at vi kjemper så mye mot de store nettverkene, sier byråleder.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Mandag skrev Kampanje om den nye mediebyrå-startupen Flokk Media som tar opp kampen med selskapene Dentsu, Omnicom og Publicis med flere milliarder i omsetning. En annen utfordrer på dette markedet er Mood Communication som har stått alene og utenfor de store, globale nettverkene i mange år. Mood Communcation ble startet i 2007 av Henning Sæter og Peter Von Hedenberg som brøt ut fra OMD og startet opp for seg selv. 

Les også: Byrågründere tar opp kampen med milliardselskapene - sikter mot 60 millioner i omsetning

Ferske regnskapstall viser at det er mulig å krige mot gigantene på mediebyråmarkedet. Omsetningen for fjoråret endte på 430 millioner kroner og selskapet har vokst kraftig de siste årene. For fem år siden omsatte mediebyrået i gruppen for i overkant av 250 millioner.

- 2019 ble et veldig godt år for de tre selskapene våre, med god vekst i både omsetning og resultat. Vi fikk mange nye kunder og nye oppdrag, sier daglig leder Nils Sejersted til Kampanje. 

Les også: P4-direktør blir byråleder

Selv om året har startet bra totalt sett for våre selskaper er vi fullt klar over at denne krisen ikke er over og at ting fort kan snu.

15 millioner på bunnen

Mood-gruppen består av selskapene Mood Communication, Nettrafikk og Smood. Per i dag teller gruppen 29 personer.

- Hvordan har det vært å kjempe mot de store nettverkene på mediebyråmarkedet i Norge?

- Vi føler ikke at vi kjemper så mye mot de store nettverkene, men at vi i større grad dekker et behov i markedet som mange kunder etterspør. Vi har hele veien fokusert på oss selv, vært bevisst på kvaliteten i arbeidet og gått inn på de fagområdene hvor vi har konkludert med at det vil være en langsiktig og stabil vekst – og ikke minst er områder våre kunder etterspør, sier Sejersted.

Mood Communication leverer også sterke resultater på bunnlinjen og overskuddet før skatt endte på drøye 15 millioner kroner i 2019, opp fra 12,5 millioner kroner i 2018.

- Forberedte krisescenarier

Mood-sjefen skjuler imidlertid ikke gleden over å yppe seg mot store og trekker blant frem da byrået fikk Kid som ny kunde tidligere i år.

- Det er selvfølgelig veldig gøy å kunne vinne for eksempel en kunde som Kid i en pitsj hvor nettverksbyråer deltok – det viser at vi kan matche de store aktørene i markedet, sier han.

Men det var før koronakrisen. Også Mood-gruppen merker og forberedte seg på det verste da krisen inntraff.

- Vi som alle andre forberedte oss på ulike krisescenarioer. Vi har imidlertid vært heldige med en balansert kundebase hvor noen har bremset og andre har gitt gass. Vi har hatt kunder som i denne perioden har opplevd sterk vekst i omsetningen, og samtidig satte vi tidlig fullt fokus på å løse nye utfordringer for kundene våre og være proaktive i en vanskelig periode. Det har vært en krevende tid, men det har til nå gått veldig bra, sier han

- Har dere måttet permittere?

- Vi har så langt unngått permitteringer, og det er vi ydmyke og glade for, sier Sejersted. 

- Fortsatt mye usikkerhet i markedet

Sejersted sier tallene for Mood-gruppen hittil i 2020 «viser en vekst på et tosifret antall prosent i forhold til samme periode i 2019.»

- Selv om året har startet bra totalt sett for våre selskaper er vi fullt klar over at denne krisen ikke er over og at ting fort kan snu. Det er en krevende og uoversiktlig tid for bransjen og mye er usikkert fremover. Mood har en fleksibel drift og en meget effektiv organisasjon som er en styrke i tider som dette og det er lettere å tilpasse seg og det er enkelt å få fokus på de riktige oppgavene. Alle ansatte skal ha mye skryt for måten de har stått igjennom denne perioden på, sier han.

- Blir 2020 året dere bikker en halv milliard i medieomsetning?

Nei, det tror jeg ikke vi når i år og det er heller ingen målsetting, men vi tror på en vekst. Jeg tipper på en utjevning gjennom året og ser ikke at neste kvartal blir like sterkt. Det er fortsatt mye usikkerhet i markedet, sier Sejersted.

Her kan du se tallene til Mood-gruppen for 2019. Alle tall i MNOK.Øker på topp og bunn

Mood-gruppen 2019 2018 Endring i %
Omsetning 430,0 395,0 + 8,8
Resultat før skatt 15,0 12,5 + 20

Rekordtall i Mood Communication – kjøper reklame for 430 millioner i året