Byrågründere tar opp kampen med milliardselskapene - sikter mot 60 millioner i omsetning

Parcas deler virksomheten i to og spisser mediebyråsatsingen.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Selskapet Parcas har siden 2013 jobbet med innholdsproduksjon, konseptutvikling og sponsorfomidling. I september 2018 kom Espen Barås Bye og Kristian Nilsen inn på eiersiden i selskapet og etablerte samtidig et fullservice mediebyrå, sammen med Parcas-gründer Fredrik C. Kracht

Nå deler de tre likeverdige partnerne selskapet i to, spisser mediebyråsatsingen og etablerer Flokk Media med Espen Barås Bye som byråleder. Barås Bye har tidligere ledererfaring fra både mediebyrået OMD, TV 2 og Anti. 

- Vi startet et fullservice mediebyrå og fortsetter å bygge og utvikle det. Ønsket om å skille de to fagområdene kommer som en konsekvens av at det går bra og at vi ønsker å skape en egen identitet for Flokk Media, sier Espen Barås Bye til Kampanje. 

Les også: Espen Barås Bye slutter i Anti - vil heller bli mediebyrå-gründer

Tar opp kampen med milliardselskaper

Med sin tidligere arbeidserfaring har Barås Bye jobbet i langt større selskaper før han ga seg i kast med gründertilværelsen. I Flokk Media og Parcas kommer de tre til å jobbe litt på tvers i to selskapene.

- Vi er ikke flere enn tre stykker og vi gjør alle jobber og utfører oppgaver innenfor mediebyrådelen, sier Barås Bye.

- Mediebyråbransjen er dominert av store aktører og systemer, er det mulig å konkurrere med disse?

- Svaret på det er ja. Vi tror ikke at vi klarer å utkonkurrer de store, men vi kan utfordre dem. Vi sitter tett på kundene, har opparbeidet oss tillit og kompetanse og er et norsk og uavhengig miljø noe vi vet kundene setter pris på det. Vi har ambisjoner om å bygge Flokk Media til et byrå som vil fortsette å tiltrekke seg attraktive kunder og kompetente mennesker.

Mediebyråmarkedet domineres av selskaper med milliardomsetning der de største er Dentsu Aegis, Omnicom og Starcom, men opp gjennom årene har også norske oppstartsbyråer klart å bygge seg opp på markedet Red Media Consulting og Mood Communications som de mest kjente.

- Vi har ikke ambisjoner eller ønske om å bli veldig store, men vi rigger for vekst og for en bransje som garantert vil oppleve mye endringer i tiden fremover. Det er viktig både for oss og kundene våre at vi er fremtidsrettet og forsøker å se noe frem i tid, sier Barås Bye.

- Hvor store skal dere bli?

- Vi har veldig fokus på sunn økonomi. Byråinntekten og driftsresultat er viktigere for oss en å jage topplinjeresultat, sier Barås Bye.

Selskapet har planer om å ansette i løpet av året og samarbeider også med performance-byrået Hensikt på det digitale området.

Sikter mot 60 millioner kroner

I 2019 var medieomsetningen til Parcas og det som i dag er skilt ut som Flokk Media på drøye 23 millioner kroner og Barås Bye sier «de gikk med et lite overskudd det første året»

- Dette er vi veldig stolte av basert på første hele driftsår med større investeringer og full lønn. Vi gikk inn i 2019 med et par kunder etter fire måneder i drift, og porteføljen har økt jevnt og trutt gjennom året med flere spennende og etablerte merkevarer, sier han.

- Hva slags investeringer sikter du til?

- Det er flere nødvendige arbeidsverktøy, og eksempelvis er TV-verktøy fra Kantar Media kostbart, men det er viktig for å ha troverdighet som mediebyrå, sier han.

Nå er målet å klare en medieomsetning på 60 millioner kroner og det til tross for koronakrisen som slå hardt inn på reklameinvesteringene til mediebyråene.

- Ja, det er fortsatt målet tross korona. Vi opplevde i likhet med resten av bransjen ganske kjapt konsekvensene av Covid -19. Noen kunder valgte å sette ting på vent, noen har gjort nødvendige justeringer og noen har økt investeringene. Det er for tidlig å si helt sikkert, men vi merker en forsiktig optimisme hos kundene våre. Dette sammen med et godt resultat i første kvartal gjør at vi kan opprettholde normal drift og de vekstambisjonene vi har.  Målsetningen for året er medieomsetning på 60 millioner, sier han.

Kundeporteføljen til Flokk Media består i dag av blant annet Ricola, Musti, Bjørknes Privatskole, Fisherman’s Friend, Stiftelsen VI, Kirkens Bymisjon, WoolLand og SNØ.

- Den positive utviklingen fortsatte i januar, da Skagerak Gruppen med merkevarer som Collagen Plus og Lectinect valgte Flokk Media som sin samarbeidspartner, sier Barås Bye.

Byrågründere tar opp kampen med milliardselskapene - sikter mot 60 millioner i omsetning